reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

anius my jak pisałam kąpimy się codzinnie po 21.00 a używamy Hippa 2w1 żel + szampon. Nie smaruję jej niczym, chyba, że już ma bardzo suchą skórę po kąpieli.

reklama
U nas kąpiele o 19 codziennie.

Ze spaniem też są problemy, wierci się całą noc. Ja padam z nóg. Wczoraj skapitulowałam i dałam go do nas do łozka, bo juz ledno na oczy patrzyłam. Spał, ale bardzo niespokojnie,kręcił się, wiercił i co chwila przebudzał i dawałam mu skoczka. Ach te ząbki...

Ostatnia edycja:
haj :-) mam nadzieję że jeszcze nas pamiętacie ;-):-p. W wolnych chwilach zaglądam czasem do Was ale na odpisywanie - czasu i weny brak :zawstydzona/y:...
Na początku gratulacje dla dzieciaczków z powodu chodzenia, raczkowania i nowych ząbków:tak::-):tak::-). Nocki u nas zębolowe czyli ciężkie od jakiś 3 tygodni, ale jedna górna jedynka już jest a druga wyjdzie lada dzień - a przynajmniej tak sobie wmawiam od kilku dni ;-).
Kąpiemy również codziennie koło 19 zawsze i mam takie dziwne wrażenie że moje dziecko czeka na ten moment z utęsknieniem, więc pozwalam mu się ciaprać 15-20 min i jest mega zadowolony. Ciągle wstaje, kuca, nurkuje w wanience - istny szał :-):-D. No i my kąpiemy w oilatum.
Przewijak już dawno schowałam, a przewijanie Barta to istna batalia. Ostatnio zmieniam mu pieluchy na stojąco :sorry:.
No i moje dzicko też dwa tygodnie temu ruszyło do przodu na czterech łapach, jest wieeelkim maminym cyckiem, a przez te zęby to ostatnio tylko na rączkach u mnie siedzi. No i uwielbia w dalszym ciągu lampy:tak: A jak wieczorem zaświece światło to patrzy w górę i wydaje z siebie okrzyk zachwytu "łooooo":-D:-D. No i jeszcze tańczy jak leci początek brzyduli :tak:

u nas Ala też kąpana kazdego dnia w granicach godziny 19:30, mydełko i szampon bambino lub nivea to nasze kosmetyki do kąpieli a smarujemy się mleczkiem nivea. Kapiel musi być bo to już taki nasz rytułał i bez tego ani rusz...

hej.
Od środy leżę plackiem z grypą u mojej mamy. Mąż pracuje, a ja z gorączką i koszmarnym bólem wszystkiego, nie byłam w stanie opiekować się Milą. No i nie obeszło ją choróbsko.
Wczoraj rano dostała gorączki i paskudnego kaszlu. Wczesnym popołudniem temperatura jeszcze jej skoczyła do góry i zaczęła strasznie wymiotować :-( Czym prędzej do lekarza.... I okazało się, że ma zapalenie oskrzeli i zapalenie krtani.
Nie poznaję swojego dziecka. Zawsze wulkan energii a teraz leży i nawet głowy nie potrafi podnieść :-:)no::crazy: Bidulka :((
Lekarz dał jej antybiotyk. Ale powiedział, że taki stan może utrzymać się nawet 10 dni.

hooba dziękuję za gratulację nowych ząbków:-)
ardzesh dużo zdrówka dla ciebie i córeczki:tak: Miłosz już koniec dziś ma antybiotyków. Ale dostał nowy lek smecta na biegunki bo ma od antybiotyków.

reklama
Do góry