reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Hej dziewczyny :-)
Pierwsze co do BRAWO dla GABI :-D:-D:-D
Elwisku mi sie dzisiaj snilo ,ze Kajka zaczela sama chodzic ;-);-);-):-)
Labudka moja wystartowala z raczkowaniem 1 grudnia:-D+ komandosowanie ...obowiazkowo!
Larkaa od dwoch miesiecy wstaje po 4-5 razy w nocy i co mam powiedziec:confused2::-)...wiem ze ty sie tez nawstawalas , ja juz normalnie nie wiem o co jej kaman:eek::confused2:

Kajka kreci sie w wanience jak baczek ...w kolko Macieja :-D
( co ile kapiecie dzieci?
)
Kiedys rowniez runela mi z kanapy i teraz wychyla sie ostroznie i mowi , patrzac na mnnie baaa, baaa, baaa ;-)(czyt. bam)
Oprocz tego na wszystkie obrazy w domu wola KU-BA !:-D. Dlatego ,ze w salonie jest karykatura w antyramie i kiedys jej mowilam ze tam jest Kubus :-)..a ona teraz krzyczy na wszystkie sciany KUUU-BAAA:-):-):-)

Ana popieram dziewczyny:tak:

Pozdrawiam reszte mamusiek;-)

Ostatnia edycja:
reklama
A ja się w końcu wysypiam. Jak młodej ograniczyłam cyca to jak ręką odjął. Przesypia prawie całe noce (budzi się 4-6) potem śpi do 8. W końcu zaczęła bawić się sama, chociaż trochę i w ogóle mam wrażenie, że jest bardziej samodzielna. No i nie molestuje mnie cały dzień, rozbiera itp.

Martussa wy jeszcze na przewijaku?:eek: u nas już dawno schowany. my zmieniamy pieluchę na łóżku, a czasami to nawet na podłodze i ganiamy się po całym pokoju.

larkaa Kalina wieśniara?:-D ja też dzisiaj wstawałam, nie wiem nawet ile razy, bo mam wrażenie jak bym w ogóle się nie kładła, co zasypiałam to młody wstawał.:crazy:
oj ja też coś wiem o tych fochach.:crazy:

labudka gratki za raczki dla Borysa:tak:

Anius a Ty tak za każdym razem rozkładasz do przewijania matkę+ piankę...?
z moim Hubertem jak bym tak robiła to by mi pół dnia zajęła zmiana pieluchy, zanim bym mu to rozłożyła, skopał by mi nogami i uciekł na podłogę:sorry:

lajfik ja kąpię małego teraz co 2 czasem co 3 dzień. w lecie jak było gorąco to codziennie.

labudka gratulacje wielkie dla Boryska. Widzisz najważniejsze to znaleźć motywator :)
larkaa no rzeczywiście wieśniara z tym wstawaniem :-D
ja kąpię codziennie, bo to małą wycisza, a poza tym wie, że jeszcze tylko kolacja i spać.

Ja już nie wyobrażam sobie przebierać małej na przewijaku, bo wije jak wąż. Nocki u nas już się uspokoiły i z powrotem całe piknie śpi :tak:
larkaa obstawiam mimo wszystko Kalinowe ząbki...
lajfik kąpie małą codziennie, ale góra 10min, bo dłóższgo nachylenia nad wanna mój kręgosłup nie wytrzymuje

my też codziennie kąpiemy mała to ustala rytm wieczoru , wie że po kąpieli cycuś i spanie.
z przewijaniem radzimy sobie roznie najczesciej dostaje jakas zabawke do reki i zajmie sie nia a ja w tym czasie prubuje ja przewinac, najlepsze jest puszka od sudocremu ale ostatnio zebami otwiera i zaczyna lapkami wyciagac i do buzi...
larkaa moja i 4-5 razy przebudza sie daje wody w butelce, 2 razy cyca, nawet o tym juz nie pisze bo przywyklam ze takie sa u nas noce, jak mi sie dziecko uspokoi ze spaniem to bede sie chwalila.
labudka gratki dla synusia za raczkowanie...talerz po zupie go zmotywował

Labudka gratki dla Borysa fajowo:tak:

Martussa ja wiem ze te kaski moze smieszne :-D
ja najbardziej sie boje ze maly zapierdzieli glowa i cos mu sie stanie nie to ze sie przestraszy czy zaboli pupa to wiadomo - musi byc zeby dzieci sie nauczyly chodzic
ale obawiam sie ze niefortunnie gdzies przywali wlasnie tylko tego:sorry:,
pewnie jestem tez przewrazliwiona bo corka mojej kuzynki niestety prawodpodobnie przez to ze uderzyla glowka podczas upadku ma 7 lat i nie mowi :-(wszystko slyszy i rozumie ale nie mowi i to taka rodzinna tragedia
wiec jak maly wyrznal glowa to ja tylko slabo mi slabo mi:-D

Ja kapie Gabrysia codziennie ale tylko dla zachowania rytualu wie ze myjemy dupke i zaraz do spania poza tym on to uwielbia ostatnio hitem jest lejacy sie podczas kapieli prysznic i ksiazeczka do kapieli chicco obowiazkowo:tak:

Milego dnia mamusie , ale u nas dzis mgla:szok:

ja nie miałam przewijaka wcale, bo nie mam za dużo miejsca. U nas zmiana pieluchy tylko na podłodze i Jurand jak usłyszy zakładamy pieluchę to ucieka, a jak go złapię to awantura, chyba że go coś zaciekawi w telewizji to da sobie założyć.
U nas noce bardzo różnie, raz tylko jedna pobudka, innym razem łażenie przez 1h na rękach. Dziś np obudził się o 22:30 i myślałam, że to 2:30, mąż zrobił jedzenie, a Jurand wypił zaledwie 30ml. Następna pobudka była o 5:40 i zjadł aż 100ml i myślałam, że to koniec spania, zostawiłam go samego i zasnął. Spał do 7. Myślałam, że położę go tylko raz dziś i wieczorem pójdzie wcześniej spać, a gość o 10:30 już zasnął.
Najlepsze w tym wszystkim jest to, że wieczorami Jurandowi dopisuje mega dobry humor i np wczoraj do 9 bawił się i miał tyle energii w sobie, że mąż do mnie co ja mu dałam do jedzenia.
Kąpiemy się codziennie, choć Jurand nie usiedzi długo bo ma wielkie robale w pupie i chce wyłazić. Piej podczas kąpieli z kupka herbatkę, tak sobie to wymyśliłam. Kiedyś próbowałam go napoić w kuchni to miałam powódź, a Jurand był cały mokry.

lajfik u nas kapiel codziennie, chyba ze wychodzimy z dzieckiem do rodziny czy znajomych i pozno wraamy (ok 20-21) to wtedy juz bez kapieli maly idzie spac:tak:

reklama
A co do godziny, to kąpię Zuzę o 21 - 21.30 i o 22.00 Zuzia idzie spać dopiero. Ale wtedy o 8 wstaje :-)

Do góry