reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Witajcie dziewczynki

Mamoflavii kochana sciskam Was mocno i czekam na wiesci co dalej powiedza po tej tomografii - piszesz ze mieszkalas we Wloszech nie wiedzialam o tym ale tez bardzo bym chciala gdzies w cieplym pomieszkac - no i ich kuchnia mniam :tak:

Mi sie wydaje ze paracetamol mozna najdluzej podawac3 dni pod rzad o ile lekarz nie zaleci inaczej , ale nie jestem pewna

Agniesia z tym glutenem zeby podawac kaszke manna sama na sniedanie jest tak ze najpierw dziecko musi byc wystawione na 2 miesieczna ekspozycje na gluten tzn pol lyzeczki kaszki mannej do zupki codziennie :tak:po 2 miesiacach juz mozna normalnie podawac

A i nas dorwal katar cala nocke mialam z glowy a to malego podciagalam na poduszce zeby mial glowe wyzej a to dawalam herbatki a to bralam na rece zeby smarki splynely - calutka noc mi tak zeszla a najgorsze ze szkrab sie meczyl:-(
Przeczytalam ze jak dziecko ma katar nalezy ograniczyc mleko bo ono zageszcza sluz - wiec teraz 2 obiadki w garkach sie gotuja :-D

Pozdrawiam serdecznie

reklama
mamaflavii czekamy na wieści po badaniach, mam nadzieję że pozytywnie zaskakujące ;)
A co do bałaganu w służbie zdrowia, to zgadzam się, że wszędzie jest bałagan, kolejki itd. Tylko, że w PL po prostu media krzyczą o każdej sprawie jak o najlepszej sensacji i te nasze narodowe awanturnictwo dolewa oliwy do ognia :-p

Wiecie jak poszłam do pediatry z Miłoszem to ona do mnie że mogę przyjść albo zadzwonić jakby coś się działo z Miłoszem.I co lepsze zadzwonić po nią, ale ona powiedziała że i tak pewnie nie przyjdzie. Moja siostra była ze mną i myślała że wyjdzie z siebie jak to usłyszała. A teraz leczę go u prywatnego lekarza który uratował mnie przy porodzie.I ona jest bardzo dokładna i w tym tyg. jesteśmy cały czas na tel. i dzisiaj jest wizyta.A Miłosz jeszcze katar dostał i nockę miałam wspaniałą. Niewyspana jestem i obolała tak jak i on.

Mila zaczyna się powoli puszczać :-);-):-D
Np. idzie przy meblach więc jedną ręką trzyma się mebli a drugą rękę ma przy buzi i ssie palucha (niestety!!!) i nagle jak ma przeszkodę, to wygrywa paluch w gębie. Tego nie wyciągnie za skarby! a drugą ręką puszcza mebli i przechodzi przeszkodę i znowu się łapie...

Już po wizycie u lekarza.Miłosz dostał antybiotyk chociaż doktor zastanawiała się nad nim. Nie ma zapalenia płuc ani oskrzeli.Na razie dopóki katar troszkę nie przejdzie nie możemy na dwór wychodzić.Jest bardzo marudny i płaczliwy dlatego ma antybiotyk.A ja mam leżeć w łóżku i się kurować.

Np. idzie przy meblach więc jedną ręką trzyma się mebli a drugą rękę ma przy buzi i ssie palucha (niestety!!!)

ardzesh koffana oduczaj ją tego palucha i to jak najszybciej. moja starsza siostra miała z tym problem (mama mi opowiadała). tak się nauczyła ssać palucha, że przeszło jej to dopiero jak poszła do podstawówki :eek: ale na początku w szkole latała na przerwie do łazienki właśnie żeby possać palca.:eek::eek::eek:
także oduczaj!

u nas dzisiaj dzień okropny, mały dokucza, może nie tyle marudny co nie chciał w ogóle spać. jak wstał o 6.30 tak pierwszą drzemkę miał o 15.30, nic nie mogłam zrobić,a do tego jutro mam gości, M sobie poszedł samochód robić i tyle:crazy:. Mam dzisiaj jakiś nerwowy dzień, @ się znowu zbliża, czy jak:confused::baffled:

reklama
ja po dzisiejszej nocy mam dość. niech te zęby już wyjdą:zawstydzona/y:ryk taki, ze Małż nie był w stanie sam jej uspokoić ... a że miał dziś na rano wygoniłam go do salonu spać... tylko wyszedł Mała sie uspokoiła i zasnęła ze mną... o co kaman?:shocked2:

Do góry