reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
my dzis masakra Iga zasnela dopiero po 22 i doslownie co godz. sie budzila rzuty po lozku i placz, tylko cycus uspokajal, nad ranem zmeczona taka byla...zasnela jeszcze do 8.20 od 7, teraz udalo mi sie ja ululac o 11 zobaczymy ile pospi, nie wiem co jest grane nerwowo strasznie spi i niespokojna+slina az po brodzie cieknie, czy to zeby az tak ja mecza przeciez ten 2 na dole juz wyszedl to ja nie wiem co jest grane, gorączki nie ma...

Niko ma pokoik na górze .Kładę go i schodzę na dół sprzątać ,robić obiad itd .Jak słyszę ,że postękuję idę dam smoka i odwracam na drugi boczek i nie patrzę tylko idę na dół .On się pokręci i znów śpi. A czasami jak w nocy marudzi to i beż smoka w dzień spi.Ale mój tato to nawet ja się śmiałam ,że na stojąco mógł spać i myślę ,że on też tak ma

całkiem na butli i to dobre 1,5 miesiąca :p
:sorry2: coś musiałam przeoczyć;-) bo pamiętam, że pisałaś daaawno, że spróbujecie butlę na noc, potem, że coraz więcej butli jest itd. i tak się zastanawiałam jak to teraz wygląda u was:happy2:

my dzis masakra Iga zasnela dopiero po 22 i doslownie co godz. sie budzila rzuty po lozku i placz, tylko cycus uspokajal, nad ranem zmeczona taka byla...zasnela jeszcze do 8.20 od 7, teraz udalo mi sie ja ululac o 11 zobaczymy ile pospi, nie wiem co jest grane nerwowo strasznie spi i niespokojna+slina az po brodzie cieknie, czy to zeby az tak ja mecza przeciez ten 2 na dole juz wyszedl to ja nie wiem co jest grane, gorączki nie ma...
eydaje mi się, że jednak zęby:sorry2: u nas podobnie niestety. chociaż dzisiaj nocka nawet nawet:tak: młody śpi bardzo niespokojnie. śpi jak aniołek i nagle ryk jakby go ze skóry obdzierali:-( tylko cycuś pomaga:sorry: wydaje mi się, że idzie kolejny ząbek i wygląda mi to na lewą dolną 3. moje dziecię w ząbkowaniu nie trzyma się standardów więc wszystko możliwe:-p

jolek ale ci dobrze,ze masz takiego spiocha

My mielismy kilka pobudek w nocy,czyli nic nowego:dry::dry:i ostateczna pobudka o 6

Jejku mamuski, ale macie kiepskie nocki, to wszystko zęby chyba :confused::confused:
U nas spokojnie, Max budzi się o 5.00h [ sprawdziłam na zegarku z ciekawości:confused:] no i o 7,00 namleko, z reguły to to juz jest pobudka, bo Majka też tak wstaje, wtedy mały dosypia jakwioze dzieci do szkoły.Co do ząbkowania, to odpukać narazie cisza, tak ta jedynka straszyła a teraz cisza, ale dziasełka ma nadal mega spuchnięte, tylko ze albo mam zwidy albo ta opuchlizna przesuneła się na dwójke,już sama nie wiem:eek:.
Co do ruchliwości to Max drypta przy chodziku, no i jak postawie go przy meblach[ np. sofie] to też już potrafi się troszke przesunać, ale nadal sam nie wstaje:no:, no i dzisiaj z pozycji lezącej sam poddzwiga się i siada:tak::tak::tak:, no i cały czas pełza po mieszkaniu, jak na poligonie, coś w rodzaju Weroniki:tak::tak:

U nas również nocka nie spokojna. Poszedł spać o 20 i obudxił się o 23 oczywiście na jedzonko. Zjadł i zasnął, ale nie na długo. Budził się jak elunia mówi co godzinkę i tak do 3. Spi strasznie nerwowo, pzrewraca się, wstaje i do tego płacze. Jak goprzewróce na inny boczek jest ok. O 3 zjadł i tak spał do 7. Dałam mleczk ai usnał na godiznkę.Nie wiem co sie dzieje. Tak jest od dłuższego czasu. Śmieje się ze wszystkie ząbki naraz wyjdą.

Moje slonko wchodzi juz samodzielnie na lozko czy kanape,a i schody nie sa dla niego problemem Smiesznie to wyglada,postaram sie nagrac filmik:tak:

reklama
u nas dziś nocka w miare. Nawet się "wyspałam"
Nowa umiejętność krzyśka to schodzenie z łóżka. Odwraca się tyłem do krawędzi i spełza :)

Do góry