reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Monika moja Zosia ma całe cialko w identycznych plamkach. Dałabym zdjęcie ale śpi. Byłam u dermatologa i powiedział że to alergiczne. Przepisał mi maść która działa jak steryd ale sterydem nie jest. W Polsce dozowlona jest od 2rż a w Europie od 3 miesiąca ( lekarz mnie ostrzegł) no i kosztuje malutka tubeczkA 82 zł. Nazywa się Elidel. Dzisiaj posmarowałam pierwszy raz i powiem jutro czy ten cud działa. Moniko idź do lekarza lepiej, bo może to coś innego. W kazdym razie jesli tpo jedna mała plamka to i tak masz dobrze:)

reklama
Jestem wykończona :-( Od 23.30 wczoraj do 4.30 dziś wstawałam do małej 5 razy, a o 4.30 pobudka na całego :dry: Ja w nocy mogę wstawać, byle tylko rano chciała pospać choćby godzinkę dłużej...

AgniesiaP współczuję nocki.

u nas dzisiaj spokój. mały przebudził się o 4.30, ale jeszcze przysnął. o 6.30. wstał wzięłam go na cyca i poleżał jeszcze 20 minut.
wyszła nam druga jedynka może dlatego się trochę uspokoił
teraz widzę, że nie zamierza już spać

Ostatnia edycja:
u nas nocki gorsze, ale u mnie wyłączyło sie budzenie na kazde stękniecie małego i budze sie dopiero jak młody rozryczy sie na dobre. za to męzowi wyczulił sie słuch i czesto to on wstaje, a ja tego nie słysze i potem rano ustalamy wspolna wersje ile razy młody sie budzil :-) bo ostatnio cos rzeczywiscie go meczy - katar albo zeby i budzi sie z rykiem. ale juz sie do tego przyzwyczailam.

U nas tez jakies taki suchy placek wyszedl na buzi, a wokol ust, tam pod smoczkeim masakra jakas, ja to zwalam na mega slinienie no i na ochlodzenie. No i dziecie wiecznie lazi, a potem lapska pcha do buzi wiec wiadomo.

Nie wiem w koncu jak tam z tym spaniem, bo mi Jolek zepsula wyniki :tak::-D:tak: bo jej dziecko spi nawet do 3 godzin rano :))

dzieki Dziewczyny, moze jest to alergia, tylko dziwne ze nie schodzi mu to wcale:(( A ma to juz ponad miesiac! I nie zauwazylam zeby alergicznie reagowal na moje jedzenie:((( Nic innego na cialku oprócz tego nie ma.
monia mi się przypomniało ,bo mój Kamil też takie coś ma ,ale na łydce .Ja smaruję mu Elocomem. Jak był malutki to pojawiało mu się właśnie na policzku i też elocom działał.

U nas tez jakies taki suchy placek wyszedl na buzi, a wokol ust, tam pod smoczkeim masakra jakas, ja to zwalam na mega slinienie no i na ochlodzenie. No i dziecie wiecznie lazi, a potem lapska pcha do buzi wiec wiadomo.

Nie wiem w koncu jak tam z tym spaniem, bo mi Jolek zepsula wyniki :tak::-D:tak: bo jej dziecko spi nawet do 3 godzin rano :))

wczoraj nawet spał 3,15 bo w domu cisza M był z nim sam ,a ja na zakupach. No i po południu 2,45

reklama
Do góry