reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Jeśli chodzi o dietę to na razie jem własciwie wszystko, prócz cytrusów i wzdymających. Jak zaczną się problemy to wtedy bedę mysłała nad eliminowaniem różnych produktów.

Natomiast jeśli chodzi o spacerki to chętnie już bym zaczęła, tylko wózek jeszcze nie uprany :angry: Nie mogę się doprosić. :dry: Myślę, ze jak temperatura jest powyżej -5 stopni to można werandować juz w drugim tygodniu zycia dziecka.

reklama
Nathalie dzwoniłam do pediatry i do położnej - poradzili tyle co nic, bo to wina tego przejścia na mleko :-( pijemy herbatkę z kperku lub wodę 2-3 razy dzinnie, trzymamy się tych 7 posiłków dziennie i jest juz lepiej :-) ale przez to mleko to mamy do bólu unormowany dzień - a mój odpoczynek podporządkowany jest ciągłemu myciu butelek i sterylizacji :nerd: mało jest w ogóle dobrych porad na temat karmienia butelką - przeczesaliśmy neta, poradniki, wymęczyliśmy pediatrę - niewiele znalazłam ... :baffled: ale nie dałam się - wzięłam kartkę i długopis, zaczełam zapisywać o której i ile mała zjada, w jakim tempie, kiedy była kupka itd. Po kilku dniach ustalił się nam bardzo przystępny plan dnia:
00 - mleczko
04 - mleczko
07 - mleczko
10 - mleczko
13 - mleczko
15 - herbatka/woda
17 - mleczko
19.30 - kąpiel
20 - mleczko
22 - herbatka/woda

pojechalismy wczoraj przed 20 zmezem i Maksiem do tego szpitala. Tak mi było synka szkoda :( nie mialam z kim go zostawic. wrocilismy ok.22. dostalam recepte na antybiotyk.czuje sie tragicznie. mam 39,3 stopnie. ledwo sie na nogach trzymym. Piersi bola jak cholera. ciezko mi nosic malego. maz wlasnie pojechal do apteki. moze po tym antybiotyku troche przejdzie, bo jestem przerazona opieka nad dzieckiem w takim stanie. lekarka w szpitalu kazala mi zebym zaczelA BRAC JUTRO ANTYBIOTYK, ALE JA BEZ niego nie dam rady. apap nic nie pomogl. temperatura nadal wysoka ;/

habcia pamietam jeszcze grype jaka mialam w trakcie ciazy :zawstydzona/y: strasznie wspolczuje, bo jak jest goraczka a lekow przyjac nie mozna to jest tragedia. Brak sily na cokolwiek, a antybiotyk dodatkowo oslabia.
Maz nie dal rady wziasc by dni wolnych na opieke nad toba? Albo jakas znajoma, kolezanka, ktokolwiek? Zeby chociaz na chwile do Ciebie wpadl w ciagu dnia i zobaczyl jak sie czujecie :tak:
Wracaj szybko do zdrowia ;-)

maz nie da rady. ma teraz 2 prace. dostal teraz nowa, jest menagerem regionalnym. bardzo mu na niej zalezy. ja tez sie ciesze, ze dostal ta prace. leze caly czas w lozku, temp nadal sie utrzymyje. maksia mam kolo siebie. tesciowa pracuje codziennie do 14. musze to jakos prztrwac

habcia jak tesciowa wraca o 14 to jeszcze tylko dwie godzinki i nie bedziecie sami ;-) trzymaj sie :tak:

reklama
Do góry