reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Habcia mi na sr mówili ze od 12 doby, my w 12 dobie wyszlismy na krótki spacerek wózkiem do pediatry rodzinnego i teraz już normalnie chodzimy, to zależy od pogody i humoru Zosi.

reklama
Mi położna powiedziała że spacery za miesiąc-dwa właśnie dlatego że to wcześniak:baffled:. Dziś pytałam pediatry i stwierdził że za tydzień \-dwa spokojnie można go już werandować. Ehh powiem szczerze że przeraża mnie trochę wizja siedzenia non stop na mieszkaniu przez 2 miesiące, szczególnie jak wiosna przyjdzie :-(. A i mój grubasek waży dziś 2800 :-D i w końcu doktorek powiedział że dobrze przybywa na wadze:-).

A ja po usg. Prawidłowa ilość wód, szacowana waga na dzisiaj 3700. Nic nie zapowiada porodu. Pogadałam z lekarzem i mam się zgłosić po 15 lutym jak nic nie wyniknie. Powiedział że brzuch wielki....troche za wielki jak na moje gabaryty

a ja chciałam się pochwalić, że Zuzce odpadł wczoraj w nocy - co do godziny równo w tydzień po urodzeniu :szok::-D:-D:-D ale to chyba dlatego, że tatuś urządził sobie z kolegami w nd wieczór "pępkowe" - a powinien dopiero po odpadnięciu kikuta :-D :-D wczoraj tak zdychał, że miałam dwoje dzieci :crazy: a mała ma od wczoraj zatwardzenie, tatuś w drugą stronę :rofl2: z tym, że "większemu dziecku" 30ml herbatki z koperku nie pomoga :-D:-D:-D

a co do spacerków to my planujemy w piątek się przy okienku na 15 min wystawic, w sobote i niedzielę też, a potem jak pogoda dopisze to w ponidziałek na któtki spacerek :-) 4 marca idziemy do ortopedy to musimy się zahartować troszeczkę :-)

pgb, to szybciutko odpadł pępuszek:-)
Habcia, a jak Maksio się czuję??? Lepiej z brzuszkiem??? Nie musisz byc cały czas na diecie, ale powoli wszystko wprowadzaj i patrz na reacje małego.
Hooba, no to niedługo pierwszy spacer:-)
My w Frankiem byliśmy po 6 dniach na spacerze, ale to było lato. Teraz chce szybko małą werandować, bo ogólnie jestem zwolenniczką hartowania.

golimek z Maksiem juz lepiej. Ładnie przespal noc, co 2 h wstawalam tylko.kupki ładne juz robi :)

Z koleji znowu ja mam problem. Od rana bolą mnie piersi. Mam miekkie, ale bola ;/ Temperatura 39 stopni. Ledwo zyje ;/

habcia a moze przeziebienie? Bo teraz znow ten paskudny wirus grypy panuje :wściekła/y: Obys poczula sie lepiej ;-)

ostatnio tez mialam taki atak goraczki i sam przeszedl, strasznie mnie wtedy sutki bolaly. Teraz to samo tylko piersi.

reklama
Kurcze,Habcia to niedobrze.Jak ja mialam zastoj pokarmu to mnie tak wzielo.Marcel w nocy spal ladnie i nie jadl chyba z 5 godzin i rano wlasnie z takim bolem wstalam i goraczka.Musialam laktatorem odciagac,bo nawet jak ssal to nic nie lecialo,doslownie zaczopowal sie.:-(

Do góry