reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Oj mecza sie te nasze dzieciaczki...:-(
Mysia, duuuuuuzo zdrowka dla Twojego synusia!

Miki u nas gorne jedynki tez szly tragicznie, nawet jak sie juz przebily, to maly jeszcze przez 3 dni byl niespokojny, plakal...:-:)-:)-(

Cos mi sie przypomnialo:-p Jak bylylysmy na etapie kolek, to doswiadczone mamy pisaly, ze jak sie skoncza kolki, to zacznie sie zabkowanie... Wiem, ze ono troche potrwa, ale co potem?;-)

aaaaaa i zapomnialam napisac, ze u nas szaleje ospa. Synek mojej przyjaciolki wlasnie ja przechodzi, a bawili sie z Adasiem kilka razy, zanim pojawila mu sie wysypka, wiec czekamy, czy i u nas sie wirus wykluje...:sorry::wściekła/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Mysia zdrówka dla Gracjanka i mnóstwo siły dla Ciebie. A skąd ta infekcja?
Miki u nas też już parę dni marudzenia, a ząbka nie ma. Dzisiejsza noc też będzie pewnie ciężka, bo od 19.30 już 4 razy obudziła się z mocnym płaczem.
Emkamek oby ospa Was ominęła.

Dziewczyny jestescie kochane,jeszcze raz dziekuje za mile slowa

Przyczyna infekcji byl prawdopodobnie kontakt z chorym lub nieswieze jedzenie i wedlug mnie obie te rzeczy odpadaja,dlatego dotarlo wlasnie do mnie,ze biegunka nie jest wywolana infekcja tylko zabkowaniem Lekarz sam przeczy sobie,bo gdy badal brzuszek stwierdzil,ze wszystko jest ok,ale jego diagnoza byla ta nieszczesna infekcja Ja nie drazylam tematu bo maly plakal jak oszalaly i marzylam tylko o tym zeby dostac recepte i pojsc do domu W kazdym badz razie dostalismy granulki,ktore maja zatrzymac biegunke i dostarczyc organizmowi skladnikow mineralnych

o masz Ci los emkamek tfu tfu niech ta ospa Was ominie.
mysia niech szybciutko Gracjankowy brzuszek zdrowieje, trzymaj się silnie mamuśko.
Kurcze, biedne te dzieciaczki z tymi zębolami, ale dobre chociaż to że potem nie będą pamiętały jak cierpiały żeby mieć czym gryźć mamusie :-)
Oliwia ma już 6 ząbków ostatnio oba kły górne się przebiły i jak na razie cisza, ale ona ogólnie to w miarę spokojnie przeszła i oby tak dalej bo jak czytamo Waszych mękach to współczuję to przepraszam, ale sama nie chcę tak brrr Oliwia się tylko parę nocy budziła po 4 razy, ale to wstałam dałam smoka, pogłaskałam i ok i zużyła przez ten czas prawie całą tubkę dentinoxu.
Ach a piszesz miki że teraz kolej na czwórki hmm bo Oliwia ciągle palcem grzebie sobie tak daleko w polikach, ale nic tam nie wyczuwam na dziąsłach chyba że jeszcze daleko są a ona już czuje. No nic nie pozostało jak czekać. Wszystkim maluszkom i mamuśkom życzę powodzenia i duuuużo cierpliwości i spokoju :-) Jakby co to liczmy do 10 hmm albo czasem do 100 ;-)

o mysia no to kolejny lekarz gamoń trochę, no nic ale może granulki pomogą a w brzuszku nie ma żadnej infekcji tylko lada dzień będą zęby. A swoją drogą to można tak po prostu zdiagnozować infekcję w brzuchu?? Czy Ja przegapiłam jakieś badania??

Ostatnia edycja:
Mysia 6 ząbalków :szok:. Kurczę uszek chorych nie zazdraszczam :no:. Kacper często miewał , bo jakiś zwęrzony kanalik miał. I co katar , to uszy...:confused2: Przytulam.:tak:

Martussa a co za łajza idzie? :-D

emkamek :-D po ząbkowaniu czas na chodzenie.:-D -wzloty i upadki. Ospa mówisz? :crazy:

Ranking miesiąca : zęboli brak, doszedł nieduzy smark, stoimy w łóżeczku trzymając się jedną rączką ( my? :-p), marudzenie na porządku dziennym, przywiązanie do Justy_82 :confused2:. Czyli norma... Aaa i odkrycie języka.:-D Wysuwanie i dotykanie go paluszkami. :tak::-)

Martussa no jak widać przewrotne dzieciaki sobie inne ząbki powybierały na początek:-)
Mysia Gracjankowi dużo zdrówka życzę, bo biegunki nigdy nie należą do przyjemności :-(
j hehe to ja też czekam na ten śmieszny widok kiedy Zuza swojego ozora odkryje :-D

A u nas od rana źle... wstałam z grypą a jutro do samolotu :no: oby mi się mała nie zaraziła... teraz leżę pod kołdrą i czekam - może przejdzie. Mam nadzieję...

a próbujecie dosypiać dzieci?? J rzadko kiedy prześpi 1,5-2h bez przebudzenia, zawsze jak się przebudzi to go dosypiam. Chyba, że się obudzi już wesoły, albo mi pasuje żeby już wstał. Teraz np spał 1,5h, ale wiem, że to za mało. Obudził się ze średnim humorkiem, i nawet już zdążył wstać w łóżeczku, to ja go na ręce, potelepałam chwilkę i śpi dalej. Pewno jeszcze z 30 min będzie kimał.

:tak::tak::tak:
w trakcie jednej drzemki to malego nieraz z 3 razy dosypiam bo wybudza sie co 10 min ;-) ale bywa i lepsze drzemki gdzie przespi spokojnie godzine

Współczuję marudzenia przy ząbkowaniu. U nas jakoś przechodzi to gładko. Mamy już jedynki na dole, jednego kła (albo dwójkę) i na górze idzie jedna jedyneczka. Ale katar i kaszel na całego :( Ostatnie noce kiepskie przez to :(
Aga zazdroszcze 2 godzinnych drzemek w ciągu dnia. U nas są dwie ale max 30 - 40 minut. Teraz to troche inaczej wygląda bo pierwszą drzemkę zalicza u mojej mamy jak ja jestem w pracy a drugą drzemkę w samochodzie jak wracam z nim do domu. Więc w sumie nie namęcze się przy tym usypianiu :)
A co do przytulania to mój krzysiek przytulanie ma w (_._). No chyba że się uderzy to idzie na ręce a po paru sekundach już się wyrywa.
Ostatnio ciężko nam zasypia. Po zjedzonym mleku wstaje i łazi po łóżeczku z godzinę i hihihi hahaha. Wtedy biorę go na łóżko i tak łazi i łazi aż w końcu gdzieś pada i usypia. Wtedy przekładam go do łóżeczka

reklama
pbg mojej sąsiadki córka jako pierwsze miała kły górne :D ale był ubaw bo młoda wyglądała jak mały wampirek :D:D:D
Moj Dominik też miał pierwsze kły górne a Julka ma pierwsze dwie jedynki na dole i teraz doszły kły górne i też śmiesznie wygląda bez górnych jedynek :-D
Współczuje nieprzespanych nocek i bolesnego ząbkowania u nas na razie na szczeście spokój
Mysia zdrówka dla bobasa życzę :-)
Emkamek j ma racje po ząbkowaniu przyjdzie czas na wypadki przy nauce chodzenia. Oby ospa was nie dotknęła :-)

Do góry