reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
Czesc dziewczyny:-)

Kochane wspolczuje nieprzespanych nocek trzeba miec tylko nadzieje ze to minie i kiedys sie wyspimy

Ja Gabrysiowi daje 1 krople wit d ale on ciemie ma duze i mi sie wydaje tak jak sprawdzam czasem ze sie nie zmniejsza ale ostatnio na szczepieniu lekarka pomacala i nic nie rzekla wiec czekam

Nocki u nas nawet nawet dzis obudzil sie tylko o 5 zjadl mleko i spal jeszcze do 7 ale nie chce zapeszac bo co pomysle ze jest dobrze to potem maluch mi nocke koszmarek zgotuje

Gab juz probuje siadac ale z tego co pisalyscie dzieci siadaja cofajac sie do tylu lub z boczku a on smiesznie tak sie zamachnie i z plecow rzuca sie do siadu az z wysilku taka mu zyla na czole wychodzi ze az sie o niego boje ,

papa nie chce robic za to robi kosi lapci ale tylko jak mu sie laskawie zachce ,
za to nauczyl sie smiesznej rzeczy tzn babcia go nauczyla( nie wiem jak ) Gab ma taki plastikowy mloteczek do zabawy i jak mu sie go przylozy do ust to on zaczyna sie drzec i piszczec to dziala tylko z tym mloteczkiem:-D

Na szczescie ladnie je obiadek tak ze 150 ml chyba czesto mniej zalezy od humorku no i deserek i mleczko chcialabym zeby juz nie zarl w nocy bo wystarczajaco wazy ale nie da sie oszukac woda poki co

Labudka :-D to prawda zawsze strafisz w sedno

Aga jedynym sposobem na dospanie Gabrysia jest moja natychmistowa reakcja jak tylko zacznie kwekac musze dobiec do lozeczka wziasc go wlozyc mu smoka szybko polozyc sie kolo niego na lozku niestety czesto nie zdaze z ta cala operacja i juz po spaniu , ale pieknie ci Jurand spi 2 drzemki po 1,5 godz tez bym tak chciala u nas 1,5 godz ale to wszystko co spi w ciagu dnia

Pozdrawiam Mamusie

U nas wciaz nieciekawie,Gracjanek ma infekcje bakteryjna brzuszka,przez co ma biegunke i jak twierdzi lekarz powiekszone wezly chlonne sa tez przez te infekcje,a jakby tego wszystkieg bylo malo to mlody zabkuje Dzis dojrzalam kolejna biala kreske na dziasle,wiec niedlugo bedziemy juz miec 6 zabkow Dzisiejszy dzien byl koszmarny,bo maly ciagle plakal,jesli zasnol to tylko na rekach,a kazda proba odlozenia go do lozeczka konczyla sie okropnym placzem Plakac mi sie chce z tej bezradnosci,ale mam nadzieje,ze to wszystko wkrotce minie

Witajcie mamuśki
My równiezprzerabiamy ząbkowanie nacałego.Wczoraj mieliśmy właśnie ten gorszy dzień, myślałam że ta jedynka w nocy się przebije, bo naprawde było kiepsko. Gorączka,marudzenie,ciagle na rękach,strasznie siemeczył,a gryzaczek ze smokiem na przemian nie wychodziłz buziolka. Nocke przetrwaliśmy i rano zerkłam co w buziaczku się dzieje, ale nadalnic. O dziwo dzisiaj jest ok,mały jest troszke rozdrazniony, ale o niebo jest lepiej niz wczoraj. Jestem w szoku że tak długo i cięzko przebijają mu się górne jedyneczki, dziasełkasą mega spuchnięte i juz od dawna je widać. A tu takie przechery. Jak Maxowi wyszły dolne to prawie ze nie wiedziałam kiedy, bez gorączki i marudzenia, a tu tak cięzko :-:)-:)-(

Misia- strasznie mi szkoda Twojego maluszka, trzymam kciukasy aby szybko wyzdrowiał.Wiem jak biegunki mogą dokuczyć siemaluszkom, no i jeszcz\se ząbkowanie.

U wszystkich maluszków ząbkowanie w toku, trzymajcie sie bobasy, dużo zdrówka dla Was pociechy.

reklama
zdrówka życzę Gracjankowi...:-)

u nas idą górne jedynki i jakaś łajza z tyłu na dole:szok::szok::szok: jakby trójka czy czwórka... jaka jest kolejność- no, taki jakiś standard??:shocked2: Hanka maruuuudna jak pieron...
Martussa- teoretycznie to najpierw siekacze [ jedynki]
dwójki, czwórki,a na końcu kły, potem kolejno reszka
to tyle teori.
W praktyce to jak widzisz - wolna amerykanka:eek:

Do góry