reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

mam jeszcze pytanie, czy moge jesc zupy, w kórych jest ugotowany por, seler, pietruszka? Mama powiedziala, ze nie a ja sama juz niewiem co robic. Własnie ugotowalam sobie taka zupke ;/

Por... jako że pochodzi z cebulowatych ....tak średnio na jeża ..ale to jest za pewne wywar ....więc ja bym wtryniła ;-) Smacznego :-D
Larkaa a ty pisz co wiesz ...zawsze każda porada jest warta ...a przecież i tak każda z nas zrobi po swojemu ..my możemy tylko podpowiadać i sugerować :-D:-D:-D

reklama
larkaa dzieki za rade! Ja własnie nie bylam na zadnych szkoleniach i nic niewiem :( Teraz mi mama nagadala, co moge a czego nie. A tesciowa mi gotuje zupy na wolowinie, z selerem, porem, cebula, marchewka. I mowi, ze to lekkie jest. ;/ Moze to po tej cebuli. Oj teraz to ja bede sie Was pytala, albo mamy zanim cos zjem :/

Cały gar zupy ugotowany, a ja go zjesc nie moge :( Trudno. Własnie jem ziemniaki ze smietana. To chyba nie powinno zaszkodzic.

Habcia, pytaj właśnie po to tu jesteśmy:-) Niestety matki karmiące nie mają lekko. Niestety od razu nie dojdziesz co szkodzi Maksiowi, ale oby jak najszybciej. I śpij kiedy tylko możesz, a roboty domowe olej. Najważniejsze żebyś się dobrze czuła i miała dużo sił, wtedy humorek jest lepszy i dziecko szczęsliwsze.

Lajfik jesteś moim guru!!!Na reszcie wiem co mogę zjeść! Ja na przykład nie wiem że por należy do cebulowatych, a dzięki tej ściądze ustalę sobie regularną dietę i moja Mała będzie miała zdrowy brzuszek.

Habcia,na kurczaku niech ci tesciowa gotuje,bo wolowina tez bardzo uczula.Najlepiej to zjesc samego kurczaka z ryzem i salata,bo salata rozluznia stolce i nie uczula.Ja sobie na przyklada sama wedliny robilam.Kupilam kawalek schaba lub indyka i upieklam w piekarniku.Te pierwsze tygodnie to katastrofa zywieniowa dla mam karmiacych:-:)rofl2:

Lajfik jesteś moim guru!!!Na reszcie wiem co mogę zjeść! Ja na przykład nie wiem że por należy do cebulowatych, a dzięki tej ściądze ustalę sobie regularną dietę i moja Mała będzie miała zdrowy brzuszek.

A tam guru :rofl2:... jak mogę to pomogę :-p:-p:-p
a te ściągi są od dawna na linkowni :-D:-D:-D
Trzymam kciuki za Was ...bo wiem że z jedzeniem tez miałam szopkę ...Kuba miał trzy miesiące jazdy z brzuszkiem :dry::confused:
Z tym że osiem lat temu to ja taka 'mądra" :-p nie byłam ...i też robiłam błędy :-D:-D

jak dlugo mam stosowac taka diete?

a mnie dzis w nocy zlapal bol jednej piersi ;/ maly nie chce z niej ciagnac za bardzo. Własnie odciagam pokarm laktatorem.

jeszce mam pyt. od kiedy mozna werandowac malucha?

reklama
habcia
Werandowac po tygodniu juz chyba spokojnie mozna o ile nie jest wczesniekiem ;-) a po 2 tyg juz spacerek jesli nie jest zimno....

A w krakowie coraz ladniejsza pogoda ;-) wiec mysle ze juz spokojnie mozesz synka wdrażać w świat za oknem :-D

Do góry