reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

to super że takie ma do niej nastawienie, że nie reaguje agresją. Ciekawe jak będzie z moim ciapkiem :)

reklama
Dodam jeszcze, ze ma jakies takie luzne kupki. Wiekszosc wsiaka w pampersa i przy tym duuuzo gazow odchodzi i takie banki sie robia jak robi kupke. Ona wystrzela dosłownie.

Habciu, nie martw się na zapas. Maksio może tez Twój stres wyczuwać. Ja miałam z Frankiem wiele przebojów, płakał czasami niemal 24h i szukałam przyczyny i nie znalazłam. Po prostu z m-ca na miesiąc było lepiej.
A co do kupek, może zjadłaś coś co nie przpasiło maluchowi. Niektóre dziedziaczki są bardzo wrażliwe na jadłospis mamy.
Antar, dobrze że poziom bilirubiny spada:-) Mam nadzieję, że teraz z górki będzie.

Ja juz probowałam wszystkiego. Sprawdzalam pieluszke, nosilam, robilam masaze, za goraco raczej nie ma, bo go nie przegrzewam. Na chwile pomaga noszenie, ale on cały czas jest niespokojny. Jutro przyjdzie polożna to wszystkiego sie wypytam :) A dzis jakos musze przezyc.

Nie lubię patrzeć jak on sie meczy :( Chcialabym mu jakos pomoc, tylko juz niewiem jak :( Szkoda mi go strasznie.

Habcia Może zaczął się okres kolek u małego ...pojawiają się one mniej więcej od tzreciego tyg. życia ..dlatego na początku każdy mówi że mają małe aniołki w domu a potem sie zaczyna :-:)sorry2:... ja oczywiście mówię to tylko ze swojego doświadczenia :-)

... bym Ci radziła przeanalizować ..to co ty jesz ...i odrzucic na początek .. jakiś najbardziej podejrzany produkt i poobserwować maluszka czy jest jakaś poprawa :confused::tak:... tylko pamiętaj że nie nastąpi ona z dnia na dzień .... na pierwszy rzut postaw na mleko i jego przetwory, ryby i cutrusy ..wybierz to co podpowiada Ci intuicja ;-)... stosuj cały czas masaże brzuszka itp.i powinno być lepiej ...:-):-)
Bądź spokojna bo twój niepokój udzieli sie maluszkowi ;-):-)

O, Lajficzku na ogolnym pojawilo sie podejrzenie, ze rodzisz, a tu prosze, ukrywalas sie w milczeniu...:-D:-D:-D

dziekuje Wam za rady.

lajfik uwazasz ze powinnam odstawic prod mlczne i ryby? wlasnie przedwczoraj pierwszy raz zjadlam rybe... moze to po niej

mnie na szkole rodzenia dali absolutny zakaz jedzenia produktów mlecznych przez 1 miesiąc i potem ewentualnie wprowadzać ostrożnie wszystko po kolei (jakieś sery).
no i co najważniejsze całkowity zakaz mleka UHT do końca karmienia.

mnie na szkole rodzenia dali absolutny zakaz jedzenia produktów mlecznych przez 1 miesiąc i potem ewentualnie wprowadzać ostrożnie wszystko po kolei (jakieś sery).
no i co najważniejsze całkowity zakaz mleka UHT do końca karmienia.
Kurcze larkaa, to co Ty zamierzasz jesc? :szok:
Z czegos trzeba dostarczyc dziecku i sobie wapnia:baffled: Jakas mnie naszla wizja wypadajacych albo popsutych zebow:szok:;-)

reklama
larkaa woooooooooooow a mi tesciowa mowi zebym jadla duzo prod. mlecznych. I jem serki i mleko. ;/ moze to z tego powodu ;/ ale co mam innego jesc do chleba? szynki nie lubie ;/

zamiast mleka uht jakie mam pic?

Do góry