reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

mamaflavii ja również życzę Wam dużo zdrowia i dobrych wyników.

yawla no bo właśnie krtań najgroźniejsza jest nocą . Wtedy jest ten suchy charakterystyczny kaszel , w dzień się zmienia. Moja Kasia przy pierwszym ataku mało co się nie udusiła , potem już wiedzieliśmy o co chodzi i w nocy w koc ją i do szpitala .
Już teraz przed sezonem grzewczym warto zaopatrzyć się w nawilżacze powietrza . Ja tego bardzo od tych krtaniowych problemów pilnuję .
Mój pediatra polecał mi na taki suchy kaszel podczas snu dziecka stawiać obok łóżeczka parujący napar z rumianku lub jakiejś tam soli ( nie pamiętam jakiej)
Życzę skutecznej walki z kaszlem i powrotu do zdrowia :tak:

reklama
Jestem myślami z Wami i modlę się o siły i zdrowie dla Julianka
Oby dzielnie to zniósł i oby wirusy omijały Was wielkim łukiem

reklama
czesc dziewczyny, ja tylko na chwile, wiec nie dam rady nadrobic co u Was :( moze po weekendzie uda mi sie cos poczytac. napisze tylko co u nas i przepraszam od razu, że nie odniose sie do Waszych radości i smutków :( bylam u ortopedy z tą płaską główką, dostałam zjebke, ze tak późno i że do odkształcenia głowki jest czas do 9 m-ca, wiec juz bardzo malo go zostalo :-( zlecil nam badania poziomu wit D3 we krwi i jak sie okaże, że młody jej nie wchłania, to dostanie domięśniowo. na wyniki musze niestety czekac miesiac :-( na razie ma jak najwiecej lezec i spac na brzuchu, wiec ja zamiast w nocy spac wstaje co chwila i poprawiam młodego, bo jak juz go obróce na śpiocha na brzuch to jak sie przebudzi zaczyna strasznie ryczec i musze go dac na bok, poczekac aż mocniej zaśnie i znowu na brzuch - i tak kilka razy...ale mam straszna determinacje.

wyniki badan na alergie na mleko już mam i wyszedł poziom 1 (0-brak alergii, 1-podejrzenie, 2-lekka i tak dalej chyba do 6). wiec mam na jesien wprowadzic zwykle mleko, bo prawdopodobnie alergia na białko minela. wiec informacja dla mam zainteresowanych, że rzeczywiscie po 6 m-cu można zbadac czy alergia jest czy minęla.

i mam tez informacje dla mam martwiacych sie o nieraczkujace, niepełzające i nieturlające się dzieci (sama takie mam :-) ). przecietnie dzieci zaczynaja raczkowac miedzy 10-12 m-cem, a w obecnych czasach czesto najpierw zaczynaja chodzic, a potem dopiero raczkowac. nasi lutowi olimpijczycy - Mila i spółka ;-) są zdolnymi wyjątkami :-)ortopeda zbadal mojeg leniwca pospolitego i powiedzial, ze ma prawidlowe odruchy - podciaga sie jak mu sie poda rece i probuje sie odpychac nogami (na razie tylko tyle potrafi...) i wszystko jest z nim ok. na reszte przyjdzie czas później.

to chyba tyle, mam nadzieje, ze w przyszłym tygodniu bedzie mnie wiecej (na forum czywiscie ;-) )

Do góry