reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Labudka- to Ci się podziało...:-( życzę wytrwałości nocami i dobrych wyników.:-):-):-)

Hanka odkąd umie siedzieć, to nie chce nawet pełzać:-D:cool2: będzie, co ma być, jeszcze będę miała mobilka dość pewnie;-)

reklama
labudka dobrze, że dał na badania a nie w ciemno leczy. Takie coś to rozumie, a nie każą dawać więcej witaminy, bo pewno jej za mało. Współczuje togo czuwania w nocy.
larkaa nie wiem ile razy można siurać wodą morską, poczytaj gdzieś, z tego co kiedyś czytałam to można kilka razy dziennie, woda nie szkodzi, bo to nie lek, a tylko nawilża to co siedzi w nosku i pozwala łatwiej się glutkom wydostać na światło dzienne.

w bramie obok mnie mieszka chłopczyk, który skończył rok w czerwcu i ma w d... chodzenie, on woli raczkować. Nie dawno pierwszy raz sam stanął na nogi, a trzymany za ręce do chodzenia płacze i chce na cztery łapy. Spodobało mu się raczkowanie i koniec, nie ma ochoty na dwóch nogach wędrować.
U nas też jakieś dziwne rzeczy bo J posadzony przy czymś sam wstaje, ale za pioruna nie chce sam usiąść. Dziwne dla mnie, no ale skoro tak mu pasuje w życiu to nie mam innego wyjścia jak sama go sadzać:-p:-p:-p. No i zaczął pełzać już po całym domu, tzn wyłazi sam już z pokoju, a wczoraj pełzał za mną jak odkurzałam. Nie mogłam za szybo mu się oddalać bo się denerwował, że nie nadąża:-):-):-)

ja dlatego jak widzę takie dzieciaczki z takimi problemami nabieram sił i cieszę się niezmiernie że mój choć hałaśliwy jest zdrowy
z miasta z którego pochodzę jest dwójka dzieci z wodogłowiem i kupą innych chorób. Wyobraźcie sobie, że znalazła się fundacja, która będzie fundować rehabilitanta dla tych dzieci, nawet jego dojazdy z odległego o 130km Krakowa, ale jest mały problem, nikt nie chce do tych dzieci przyjeżdżać:-:)-:)-(, to jest smutne.

jak czekalismy u ortopedy to tez widzialam kilkoro dzieci z takimi problemami, że nasza płaska głowka to pikuś...człowiek zaczyna wtedy doceniac to co ma. ja po porodzie to potrafie sie poryczec jak slysze obok placzace dziecko, a co dopiero jak sie slyszy o takich historiach. dlatego tez podziwiam dzielną mamaflavii, to musi być silna babka!

Labudka ...mysle ,ze leczenie pomoze i maluszek bedzie mial niedlugo sliczna okraglutka glowke ...:tak::tak::tak:...Moj kuzyn dlugo mial splaszczona i duza glowe ...wszystko sie pieknie unormowalo:-). Nie martw sie bedzie dobrze;-):tak:

Ja juz rowniez pozwalam sobie na troche nabialu w diecie ..jem ser, smietane itp. choc nadal unikam jeszcze mleka ..pije ryzowe lub owsiane ;-)
Kajce podaje Ketotifen ...kuracja ma sie zakonczyc 6.X i wtedy zobacze co dalej:tak:
Mleko kupuje to dla alergikow (Cow&Gate pepti) i robie na nim kasze dwa razy dziennie:tak:

No i najwazniejszy news dnia!!!!!!
Kajka wytrabila mi dziesiaj w nocy 90ml. mleka!!!!! Hurrraaaa:-D:-D:-D
Spala ladnie....byly tylko dwie pobudki:tak:
i rozkminiam sobie teraz...ze chyba tej malej francy nie chce sie ciagnac cycka w nocy i mala malpa jest glodna ...dlatego budzi sie po nacach kilkanascie razy (larkaa...podobna sytuacja co u Ciebie).. Sama nie wiem :eek:
Bo czasem cycoli po 5 razy i i tak sie budzi ...dam smoczka i spi dalej i tak w kolko macieja ...:confused2:
Od dzis moje drogie panie ...butla w nocy bedzie codziennym gosciem...i zobaczymy jak to sie wszystko ulozy:-p:-)
Dobra , dobra....... juz nie gadam tyle ...bo to na razie jeden dzien pije ,a ja sie podniecam :confused2::rofl2::rofl2::rofl2:

Larkaa..trzy razy dziennie psikaj , a potem sciagnij frida ...aaaa i koniecznie wloz poduszke pod materac , aby mloda miala wyzej glowke ...lepiej bedzie jej sie oddychac :-)
Aga Moja bajka tylko siedzi na dupce i polozona na brzuchu obraca sie na plecki i to finito:-):-):-)
Na wszystko przyjdzie czas i pora ...mi na razie to pasi ...bo nie musze za nia latac ...wiem jak to bylo z Kuba ...:-p:-p:-p

witajcie

nawet nie mam czasu nadrobić i wam poodpisywać! więc tylko o nas będzie :-p

Pyza od przedwczoraj stoi :rofl2:, wspina się całe dnie, byle tylko stać. i siadać się nauczyła wreszcie, nie mówiąc o tym, jak zasuwa raczkując. dalej cycolimy, także parę pobudek w nocy jest. usmarkała się ostatnio i jakoś jej nie chce ten katar zejść. i chyba jeje się zapchał kanalik łzowy, bo jedno oko ropieje od ponad 2 tygodni. chyba muszę wreszcie lekarza nawiedzić.

zdrówka potrzebującym życzę i serdecznie pozdrawiam!

reklama
dobra, będę psikać 3 razy dziennie i zaraz po tym odciągać fridą tak?
a co jak Kalina się nie daje, ryczy i rzuca głową? :)

Do góry