reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Pyzuni gratuluję bardzo!!!:-D:-):-):-)

Moniko- i bardzo dobrze, że masz mleczko!!! jednak stresior robi niezłe spustoszenie.... fajnie, że Matek tak pospał!! moje Dzi je w nocy dwa razy... jak ją tego oduczyć i czy oduczać w ogóle??:szok:

reklama
Martussa82 karmisz cycem i nie wiem jak jest z cycem, moja kuzynka ma miesiąc starszego bobasa i wstaje do niego na cyca czasem 3-4 razy. Raz próbowała oszukać go wodą i wściekł się jak nie wiem co. Ja widzę po ilości wypijanej w nocy, że to nie głód, tylko przyzwyczajenie. I sama nie wiem co robić, najgorsze to to, że mój terrorysta rano nic nie chce, dziś wstał o 6:30 i jadł dopiero po 8. Na pewno zmniejszę ilość dawanej mu kaszki na noc, bo to go mocno syci i jego brzuszek chyba nie przetrawia tego przez noc. A słyszałam, że ty w ogóle przestałaś dawać kaszkę.

aga co prawda moj zjada spokojnie sniadanie ale tez zauwazylam ze rano ma mniejszy apetyt niz wieczorem np nie doje calego sniadania, potem ze 4-5h odmawia butli :nerd: za to wieczorem chcialby jesc co 2 h:-p

monika super ze masz mleczko :-D:-D:-D oby jak najdluzej

martussa moj maluszek sam odmuwil nocnych karmien, poprostu wydluzal sobie odstepy miedzy karmieniami... najpierw 6h, potem 7h, no a teraz jest juz 9h odstepu. Moze podanie mu wody do picia albo herbatki pomorze go oduczyc? Karmisz piersia czy butla? Jak butla to mozesz sprobowac tez podawac mu jedzenie przez sen podnoszac tylko jego glowke :tak:
Ja robilam tak, gdy chcialam aby pospal dluzej niz do 4 rano... tylko ze podawalam mu przed godz 4 herbatke przez sen, a nie mleko i spal o godzine dluzej :tak:

Martussa teraz doczytalam co napisala aga i wiem ze karmisz piersia :-) ale ten sposob o ktorym pisalam mozesz sprobowac wykorzystac... podac mu przez sen herbatke, wode albo mleko modyfikowane w butli. A jesli maly jest poprostu przezwyczajony do ssania w nocy to moze smoczek by wystarczyl?

nimfi mój gad ma wstręt do napojów z butli, szlak mnie już trafia, bo jak widzi butelkę to ma szczękościsk a jak w nocy dam coś w zamian za mleko to wypije 20ml i niby śpi, śpi około 1h i się budzi. Wiem, że nie jest godny, bo dziś budził się mi przed 1, dałam jeść dla świętego spokoju, bo chciałam przespać się a tu koło 5 niespodziewajka, Jurand wyje, dałąm smoka, nie pomogło, wzięłam na ręce zasnął, za 30 min ryk, i wzięłam go do sienie do łóżka, bo chciałam jeszcze chwilę pospać no i spał.

Martussa82 Matik wypija wieczorem z cyca, potem jeszcze 150kaszki i budzi się w nocy różnie:dry: najpierw próbuję mu dać smoka a jak nie pomaga to do cyca. je przeważnie ok 2, ale potrafi zgłodnieć już po 24:dry: a potem drugi raz ok 4-5 i śpi 6.30-7, dostaje cyca, bawi się ok. godzinkę i ok. 8 idzie spać 1-1,5h.:dry: i tym sposobem czasem śpimy nawet do 10:cool2:

Larkaa, my dość długo podawaliśmy młodemu NAN-a. Raz kupowaliśmy acrive a raz normalne. Według mnie żadnej różnicy nie ma.
Do momentu jak jeszcze karmiłam piersią to było ok, ale jak przeszliśmy tylko na NAN-a to się zaczęły zatwardzenia. Zrezygnowaliśmy z tej mieszanki.

elwisku, wielkie gratulki dla Gabi !!!
u nas te kreseczki na dziąsłach są już b.długo, a ząbka nie ma

Witajcie, pozdrawiamy ze szpitala. Kolejny blok chemii w toku. Zmniejszyli tym razem dawki lekow, co by uniknac takiego stanu jak z przed tygodnia. Miejmy nadzieje, ze tym razem nie bedzie tak zle po zakonczeniu. Julianek trzyma sie dzielnie, nawet mu apetyt dosc dopisuje.

Martussa - moim zdaniem 2 pobudki w nocy to w granicach normy dla dziecka w tym wieku. Ja bym nie odmawiala dziecku cycusia, jesli ma taka potrzebe. Zreszta ja tak nigdy nie robilam, z Flavia tez czekalam az sama przestanie odczuwac potrzebe i sama sobie powoli eliminowala pobudki az w koncu przestala w ogole jesc w nocy. Wcale to nie trwalo tak dlugo.

Dziewczyny, jak tak Was czytam to sie zastanawiam co jest, dlaczego Wy za wszelka cene chcecie tak szybko oduczac dzieci jesc w nocy i to na dodatek mleka, podajac herbatki i inne badziewia. Przeciez one niespelna szesciomiesieczne bobaski!

reklama
teraz mnie w domu nie ma bo mamy remont a ja znowu gorączkę mam większą:(boję się jednak że zachoruje mój maluszek:(ja swego karmię przez sen tak samo kaszkę daję i raz wstaję mi w nocy więc chyba nie jest tak źle trzymajcie się i nie chorujcie tak jak ja

Do góry