reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

heejjjj

ja, odkąd pracuję, to nie mam czasu na nic! a tu jeszcze tyle piszecie, że szok! nie sposób nadrobić.

a u Pyzy w buzi nowinka:-D , dolne dziąsło szerokie, coś białego pośrodku i stukanie łyżeczką słychać :cool2:, znaczy się ząbek idzie . cieszę się, że to ja znalazłam:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Dziewczyny czy wy wciaz uzywacie dla szkrabow kremow do pupci,bo ja smaruje dupcie malego po kazdym przewijaniu,dodam ze nie ma zadnych odparzen Pytam bo wczoraj moja klezanka mnie wysmiala twierdza,ze ona nie smarowala niczym swojej corci gdy ta skonczyla juz 3 miesiace Acha jeszcze jedno czy sterylizujecie jeszcze butelki??

Ja uzywam kremow... mam jeszcze od urodzenia Macka sudokrem i masc Nivei na odparzenia, choc najwiecej stosowalam Linomag i musialam go dokupywac systematycznie :tak: teraz juz rzadziej smaruje i nakladam mniejsze ilosci kremu, ale staram sie zawsze posmarowac pupcie po kupce a po kapieli smaruje oliwka cale cialko:tak:

Butelki wygotowywuje raz na jakis czas, jak widze ze jakis osad sie na nich robi albo jak sie zabarwią od jedzenia (ok raz na 2 tyg;-)

a czy pierzecie jeszcze ubranka w tych proszkach dla dzieci?? bo kończy mi się opakowanie i nie wiem czy kupować czy jakiś dorosły ale delikatny proszek kupić

piore w proszkach dla dzieci i zamierzam to robic jeszcze przez jakis czas. U mnie w domu jest zawsze mnustwo prania, wiec piore codziennie raz nasze ubrania a nastepnego dnia ubrania Macka itd:tak:

elvis w takim razie gratulujemy pyzuni :)

dziewczyny a ja mam takie pytanie, gdyż jestem zielona w tym temacie... ;)
od jakiegoś czasu jestem na karmieniu mieszanym, daje młodej Nan2
Wczoraj byłam w sklepie i widziałam puszki z mlekiem, chciałam kupić, bo taka puszka to wygodniejsza w użyciu jest chyba, ale pisze na niej Mleko Nan2 Active ;/
Nie wiem co to znaczy, bo nie mogłam znaleźć żadnej różnicy czytając opakowanie kartonowe a metalowe, a jednak różnica w nazwie jest :|

A my nie używamy żadnych kremów, pupę często wietrzymy:-) A kubeczek Helki wygotowałam jak kupiłam i nigdy więcej. Wczoraj byliśmy u babci i nie miałam kubka, więc jak na prawdziwą damę przystało piła z filiżanki:-p

A u nas pojawił się problem bo krzysiek od poniedziałku stanowczo powiedział NIE butelce z mlekiem. Pije tylko z butli picie. Jedzenie tylko łyżeczką. I cholercia troche mi to utrudnia życie bo teraz żeby gdzieś wyjść to trzeba zabierać ze sobą arsenał do karmienia a tak to sama butla była...

kraf znaczy się co, w ogóle mleka już Krzyś nie je? :O

kurde, ja zaobserwowałam jak od wczoraj Kalina przewróciła się 4 razy z brzucha na plecy :O
To jeszcze lada chwila i zacznie się bieganie za turlającym dzieckiem :O Koniec wakacji, o!

kraf u mnie to samo, przestałam często dawać mleko i Jurand chętniej go pije i wypija sporo. Dostaje 3 razy dziennie mleko i w nocy budzi się i zjada nie wiele, więc uważam, że to przyzwyczajenie. Postaram się wyeliminować to nocne jedzenie, bo rano nie chce jeść, jak wstaje to może pół dnia bez jedzenia śmigać.

reklama
Kochane musze z dumą pochwalić Mateuszka:) :tak:Przesypia juz cale noce w swoim lóżeczku bez budzenia sie!!!!:) Wczoraj zasnął o 21 30 i spał do 8 rano!!!! Myslalam ze trudno mi bedzie go przyzwyczaic do osobnego spania ale o dziwo nie:) Usypiam go cycem w naszej sypialni i przenosze do jego pokoju i spi:)
Aha, tak na marginesie:) Mleko mi wrocilo:):-):-)

Do góry