aga221122
mama Jurandzika :))
mamaflavii mleko jakie ja deje to nie z cyca, i dzieci takie mleko jak zapewne wiesz inaczej trawią. Jak widzę jak moje dziecko je, rano się budzi i chętnie by pół dnia śmigał bez jedzenia. Moje dziecię powinno jeść około 3-4 posiłki mleczne. Reszta to napoje i inne jedzenia, tak przynajmniej radzą mędrcy. I w nocy budzi mi się czasem raz, a czasem 3 razy i nie mogę mu dawać tak często jedzenia, bo będzie grubasem, a jego organizm nie wymaga tyle jedzenia. Poza tym Jurand jak widzi, że chcę mu dać coś z butelki do ma szczękościsk. W dzień nie domaga się jedzenia więcej niż 3 razy. A ten nocny to taki, sama nie wiem co to.
Jeden błąd jaki zrobiłam, to nie dawałam Jurandowi picia wcześniej, a starsze dziecko ciężko nauczyć. Jedzonko z cycuszka jest różne, na noc bardziej tłuste, w upalne dni mniej tłuste i dziecko naturalnie pije. A ja robiąc mleko zawsze dostaje moje dziecię taką samą ilość kalorii na 1ml.
mamaflavii a ile Juliankowi zostało tych bloków jeszcze??
Jeden błąd jaki zrobiłam, to nie dawałam Jurandowi picia wcześniej, a starsze dziecko ciężko nauczyć. Jedzonko z cycuszka jest różne, na noc bardziej tłuste, w upalne dni mniej tłuste i dziecko naturalnie pije. A ja robiąc mleko zawsze dostaje moje dziecię taką samą ilość kalorii na 1ml.
mamaflavii a ile Juliankowi zostało tych bloków jeszcze??