reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

antar czytam i wam współczuję, bo to jak spać na bombie... nie wiem czy po takiej diagnozie i przejściach bym zasnęła...
larkaa Zuzka pełza tylko do tyłu, ale też zwiedza pokój ;-)
jezyk strasznie szybko mu te ząbki wychodzą :szok:

reklama
ardzesh gratki dla Mili:happy::happy:
:tak::tak: Matik pełza, pisałam ostatnio, że zasuwa jak komandos;-) załapał jakiś tydzień temu, że do przodu też można, bo wcześniej pełzał do tyłu o na boki:-) i jak zaczął tak nie przestaje, siadanie ani tym bardziej wstawanie go nie interesuje. jak będę miała chwilkę to pochwalę się filmikiem, ale póki co męża mam w domu i jestem tylko na chwilkę. muszę się mężem nacieszyć:-p:rofl2:
a co do gadania to młodemu wychodzi takie nienienie i wszelkie piski ;-)

Moj synus zaczol sie przemieszczac w nowy sposob,podkula nozki pod brzusio i wypycha sie do przodu:-Dtylko ze glowka jest jescze zbyt ciezka i kilka razy utarl sobie nosek;-)

U nas podobnie z pelzaniem:) Maly wymyślil sobie sposób by sie szybciej poruszac i robi to tak: podciąga sie na czworaka i kladzie pupe na podlogę, zapiera sie rekami i znów na czworaka:) I tym sposobem szybciej sie przemieszcza niz jakby tylko pelzal:) smieszny jest:)
A najsmieszniejszy jest ja sie na czwoakach mocno kiwa w przód i w tyl-doprawdy nie wiem gdzie takie ruchy podpatrzyl :p
Zębów wciaż brak, ale chyba lada chwila cos sie zacznie dziac bo slini sie na potege, marudzi, placze i rzuca sie na wszystko co sie tylko da wsadzic do buzi:) Wczoraj mi zrobil malinke na ramieniu:) I guga na potegę:) Śmieje sie na glos i wydaje przeróżne okrzyki:) A jak marudzi to jest : mamamaaaaa łełełeeeee :)

Miłoszek też podkurcza nogi do siebie podnosi pupę i próbuje się przemieszczać ale to śmiesznie wygląda i MonikaWroclaw84 też mój synek coś bardziej się ślini marudzi a ja stukam łuyeczką to wyczuwam zęba ale go nie widać

Mysia Zosia robi tak samo, podnosi nóżki pod pupę \, łapki prosto i próbuje do przodu ale ak nie wychodzi to spada na przedramiona i pełza do przodu. Wprawdzie dużo szybciej idzie jej do tyłu, ale od kiedy nauczyła się przodem dochodzić do zabawki, ćwiczy to z uporem maniaka. Cieszę się że sie tak rozruszała,w zasadzie w ciągu miesiąca, bo jak miała 5 i pół miesiąca wogóle się nawet nie obracała na brzuszek ani plecki. A teraz pełza po całym pokoju, dzisiaj znowu musiałam wyjmoac ja spod krzesła, bo włazła tam i dalej miała tylko ścianę i w płacz:)
Dostałyśmy póki co tylko debridat , a jesli w przysżl;ym tygodniu okaże sie że to jest refluks, a pewnie jest bo rzeczywiście zawsze duzo ulewała az do teraz, to włączy się pozostałe leczenie.

reklama
Do góry