reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
Dzięki za podpowiedzi, pojechaliśmy na wieś z całą torbą na wszelki wypadek a przydał się tylko spray przeciw komarom :-) było suuuuper, odpoczęłam a i malutka zadowolona i prababcia szczęśliwa. Oliwia do babci się chichrała i gadała więc się wszystko pięknie udało (z prababcią widziały się pierwszy raz).
Ach no i przebił się ząbek pierwszy i jest kreseczka obok już czuć blisko pod skórą drugą jedyneczke :-) Nie mogę narzekać bo obeszło się w miarę spokojnie troszkę marudzenia i kilka razy smarowane i ok.
Za to mam takie pytanie bo malutkiej wyskoczyły na cipci takie krostki czerwone i po kilku dniach zrobiły się w nich na środku takie bielsze plamki w sumie się to utrzymuje już trochę, ale do lekarza nie miałam jak iść. Teraz niby bledsze po bepanthenie, ale się zastanawiam co to było i od czego. Nie wiem czy to jakieś uczulenie moglo być?? Tylko że ona tylko na cipci to ma tak na bułeczce na wierzchu i od środka i w pachwinie. Nie wiem nie wiem.

no i mamy przodowników w dziedzinach: wygibasy ;-) Mila, a Cypuś w ząbkach :-) (na pewno jest więcej przodowników w różnych dziedzinach tylko nie pamiętam teraz, przepraszam :-( ) Brawo dla wszystkich :-)

jezyk - idzie jak strzała :-) Gratulacje!
postrzałka - mnie to wygląda na odparzenie z domieszką grzyba. Jak opisujesz, to Mila miała podobne i jak byłam na szczepieniu to pokazałam pediatrze. Dostałam receptę na maść robioną. Koszt: 5 zł i znikło przez 2 dni stosowania :-):tak:
Jak próbowałam walczyć z tym sama, to wydałam fortunę na różne leki na odparzenia a żaden nie pomógł. Idź do pediatry i pokaż co tam chowasz :tak::sorry2:

Postarzalka-ardzesh ma racje!! To na pewno odparzenie, idz do lekarza i wszystko bedzie dobrze:) Matek tez mial male odparzenie ale na jajeczkach:) I lekarz przepisal nam Tormentiol-pomoglo szybciutko:) Fajna maść-malemu pomoglo na jajcenta a mi po niej syfy znikają:)

I lekarz przepisal nam Tormentiol-pomoglo szybciutko:) Fajna maść-malemu pomoglo na jajcenta a mi po niej syfy znikają:)
kurcze..a ja mam jakieś obawy przed zastosowanie tormentiolu u Blanki..kilkukrotnie lekarz kazał nam to używac na jakieś zmiany skórne u Małej ale ja się boje..to zawiera kwas borowy a ten niby niebezpieczny dla dzieci..sama już nie wiem:baffled:

kurcze..a ja mam jakieś obawy przed zastosowanie tormentiolu u Blanki..kilkukrotnie lekarz kazał nam to używac na jakieś zmiany skórne u Małej ale ja się boje..to zawiera kwas borowy a ten niby niebezpieczny dla dzieci..sama już nie wiem:baffled:

A ja sie nie przejmuje,lekarz wie co mowi....w koncu nie smarujesz niewiadomo jak duzych powierzchni skóry, mysle ze to nie zaszkodzi:) Ja polecam ta masc:)

Jakie postepy! BRAVO! u nas brak wygibasow i zebow ;-)
Co do masci na odparzenia - Niki nawet w szpitalu smarowali Tormentiolem. Długotrwałe stosowanie jest niebezpieczne ale żeby podleczyc nie zaszkodzi :-)

dzięki dziewczyny, kurcze to jak najszybciej się muszę zapisać. Niby trochę schodzi po tym bepanthenie, ale jak to może być jakiś grzyb to nie fajnie. A maść zawsze potem się jeszcze przyda

reklama
A u nas pierwsza zupka dzis.....i lipa....plucie, odwracanie głowy- a jak dałam jej ziemniaczka wczoraj to bardzo smakował.
Mam nadal próbiwać jutro czy za kilka dni??
Pewnie nie pamiętacie juz?;-);-)

Do góry