reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

nimfii ale moja mała siada z pozycji na brzuszku a nie z plecków. Z plecków usiądzie tylko przy pomocy moich rąk :) a z brzuszka podnosi ciało do klęczek, skręca dupkę w bok i siada :)
moja tez juz długo tak sama siada albo prostuje nózki i przeważa ja do tyłu i siedzi a teraz próbuje sama wstawac w łóżeczku jak jej pomoge to sama stoi twardo trzymając sie góry łóżeczka sama wstała kilka razy trzymajac sie ochraniaczy a ze mało stabilne sa to po chwili sie przewraca a jaka dumna z siebie i szcześliwa jak sie jej uda tak wstac :-)

reklama
zapmarta czekałam co też Ci ten lekarz powie bo moja podobnie jak Twój Karol i w sumie to chyba nie najgorsza diagnoza, tak mi się zdaje, no poza tym ADHD co według mnie jest trochę naciągane też studiowałam pedagogikę i chyba jest troszkę za mały na taką diagnozę, no i pierwszy raz słyszę że aby uchronić dziecko przed ADHD trzeba mu ograniczać wierzganie:szok:

co Wy robicie z tymi dziecmi, ze wam siedza, stoja itd. Moj Maks dopiero zaczal dupke podnosic lezac na brzuszku, nie siedzi, nie stoi, nie przemieszcza sie. Za to ładnie sie turla.

nie no ardzesh twoja Mila to niesamowita jest:tak::-D Mati też spokojnie nie uleży. jak go położę na plecach to ledwo ręce zabiorę on już na brzuchu i w drugim końcu maty:-) za chwilę przesuwa się w bok, w przód na kolanach i nosie, jak namierzy cel to przekręca się tyłem i zasuwa do niego;-) staje na łokciach i kolanach i się kiwa do przodu i do tyłu, czasem już staje na wyprostowanych rękach i kolanach:-) ale przy umiejętnościach Mili to pikuś;-);-)

zapmarta czekałam co też Ci ten lekarz powie bo moja podobnie jak Twój Karol i w sumie to chyba nie najgorsza diagnoza, tak mi się zdaje, no poza tym ADHD co według mnie jest trochę naciągane też studiowałam pedagogikę i chyba jest troszkę za mały na taką diagnozę, no i pierwszy raz słyszę że aby uchronić dziecko przed ADHD trzeba mu ograniczać wierzganie:szok:

habcia moja to siedzi jak ją posadzę i jak zjedzie to drze się w niebo głosy bo leżenie nie jest fajne a sama nie umie sobie poradzić, za to nie turla się, na brzuchu nie leży, nie staje

Lajfik, Karol właśnie za bardzo zaciska piąstki, ale już i tak jest o niebo lepiej. Pomagają pluszaki:-)
zespol napiecia miesniowego ..pamietam jak 8 lat temu neurolog uzyla takiego stwierdzenia ....ale juz jest po krzyku i wyrosl z tego szybciusienko ....
Kuba rowniez bardzo prostowal nozki i ogolnie byl 'sztywny' :tak:
Jak mial 3 m-ce to podtrzymywany pod paszkami skakal mi na kolanch ...chodzil juz jak mial 10 m-cy i skakal non-stop w lozeczku bęk,bęk...bęk :-D:-D:-D
No a teraz jezdzi na motorze jak szalony :-);-)

nimfii ale moja mała siada z pozycji na brzuszku a nie z plecków. Z plecków usiądzie tylko przy pomocy moich rąk :) a z brzuszka podnosi ciało do klęczek, skręca dupkę w bok i siada :)

moja tez juz długo tak sama siada albo prostuje nózki i przeważa ja do tyłu i siedzi a teraz próbuje sama wstawac w łóżeczku jak jej pomoge to sama stoi twardo trzymając sie góry łóżeczka sama wstała kilka razy trzymajac sie ochraniaczy a ze mało stabilne sa to po chwili sie przewraca a jaka dumna z siebie i szcześliwa jak sie jej uda tak wstac :-)

bardzo fajnie :-D oj szczerze to nie pomyslalam o tym ze dziecku latwiej bedzie usiasc z pozycji na brzuszku :-D:cool2: no i ja myslalam ze one siadaja juz podnoszac sie z pleckow :no: ojoj cos ta pogoda na mnie zle dziala albo nie wiem co :-p

Moj to tylko jak mu pomoge siada i wstaje... Przed chwila byl u mnie moj tata i chwycial Macika za raczki, maly wstal i przeszedl przez cala dlugosc wersalki chichrając się przy tym :-p pięc razy przeszedł wersalke w ta i spowrotem, a potem juz kazalam mu odpoczac;-):tak: hehe... śmiesznie to wygladalo :tak: nagralam na kamerce i fotki zrobilam to w wolnej chwili wrzuce

Studiowałam pedagogikę
he he, kuuleżanka po fachu jak widzę:-D:-D

Czekam tylko na międzynarodowe "mama" ;-):-D

czekaj czekaj....:-D:-D:-D:-D

co Wy robicie z tymi dziecmi, ze wam siedza, stoja itd. Moj Maks dopiero zaczal dupke podnosic lezac na brzuszku, nie siedzi, nie stoi, nie przemieszcza sie. Za to ładnie sie turla.
Habcia, bo Maksik okrąglutki to się turla:tak:;-) jest chyba jednym z wiekszych lutowych Bąbelków, prawda?? weź pod uwage, ze jego kręgosłup ma większe obciążenie niż np Mila, która jest od niego ze trzy kg lżejsza... Hanka ma 8200, jak ja trzymam za ręce to siedzi... dopiero wczoraj bujnęła się z brzucha na plecy... i też sie tulra mój okrąglaczek ;-);-);-)
wszystko po kolei!! głowa do góry... aa i my też jeszcze łóżeczko mamy na najwyższym poziomie:-)

reklama
Martussa82 Masz racje :) Ja sie nie przejmuje tym. KAzde dziecko sie rozwija w sowim tempie. Ale chcialabym, zeby juz umial siedziec, czy raczkowac. :D

Do góry