reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

kurka, nie nadążam za Wami baby!!!!!!!!

Pyza właśnie przechodzi trzydniówkę. w sobotę, niedzielę i pół poniedziałku była temperatura, a dziś pojawiła się wysypka :tak::tak::tak:. Kuba nigdy nie miał :no:.

reklama
Moja Zosia tez od wczoraj ma temperature.Tez myslałam ze to trzydnówka, ale przezornie poszłam do lekarza.Nieststy nasz pediatra jest na urlopie i musiałam isc do innego. Stwierdziła ze Zoska ma ostrą infekcje gardła i przepisała antybiotyk. Najgorzej ze nie mam zaufania do tej lekarki.

a u nas katarek i mam podawać wodę morską a ja mam opryszczkę i dlatego robili badania na cytomegalie Miłoszkowi ale nieraz człowiek ma opryszczkę a nie wie o tym tak samo jest z cytomegalią i toksoplazmozą dlatego cieszę się że w ciąży miałam badania dodatkowe

Kurcze ja się chyba sama zapisze do neurologa bo ta moja niunia nie kreci sie i nie chce lezec w ogole na brzuchu o raczkowaniu jakim kolwiek to moge zapomniec. dzisiaj pani doktor powiedziała że przecież ładnie trzyma głowę i siedzi więc spoko, ogólnie to nie wiele powiedziała i nie obejrzała jej i w ogóle to jestem zła trochę na tą babkę właśnie przez takie trochę olewcze podejście. Mam wprowadzać jej gluten też i to że tata niby był bezglutenowy to jak teraz nie jest na diecie tzn że nic mu nie jest i spokojnie dawać jej po łyżeczce. Waż 7200 i ma 65cm. Szczepienie zniosła dzielnie też tylko znowu nie wiem co zrobić bo pielęgniarka która jej robiłą zastrzyk powiedziała że ona teraz powinna mieć jeszcze na pneumokoki trzecią dawkę ale żebym zapytała lekarki bo ona sobie jakiś inny tryb uznaje a nie tak jak producent tzn. że jak w pierwszym półroczu życia dziecka są 2 szczepienia to ostatnie jak skończy 12 miesięcy a jak przez pierwsze pół roczku są 3 kłucia to wtedy ostatnie jak ma dziecko 2 latka, ale to ona tak robi podobno bo w jakimś tam innym województwie też tak robią i ona też tak robi, ale producent inaczej radzi. Tak mi ta pielęgniarka tłumaczyła i z taką miną że ja zgłupiałam i chyba jakiegoś innego lekarza się pójdę podpytać buu. No nic mam kartę dla niej do enelmedu to pojeżdźę po lekarzach najwyżej. może jak prywatnie bedzie to jakoś się bardziej przyłożą i ten naurolog i pediatra, chociażby dla mojego spokoju.
Ale się rozpisałąm ale zła jestem do tego mi Oliwia pomaga pisać :-)

siedzę teraz przed kompem i boki zrywam ze śmiechu bo mały siedzi w poduszkach obok na łóżku i tak gurzy że aż się biedak zapluł a brzmi to mniej więcej tak : gliii ,guii gzii, giili i wypuszcza bąbelki buzią a jak mu rozkładam książeczkę to papugiszon mu się nie zamyka tylko patrzy i na głos << czyta>> :-D:-DINTELEKTUALISTA:-D:-D

reklama
Kurcze ja się chyba sama zapisze do neurologa bo ta moja niunia nie kreci sie i nie chce lezec w ogole na brzuchu o raczkowaniu jakim kolwiek to moge zapomniec. dzisiaj pani doktor powiedziała że przecież ładnie trzyma głowę i siedzi więc spoko, ogólnie to nie wiele powiedziała i nie obejrzała jej i w ogóle to jestem zła trochę na tą babkę właśnie przez takie trochę olewcze podejście. Mam wprowadzać jej gluten też i to że tata niby był bezglutenowy to jak teraz nie jest na diecie tzn że nic mu nie jest i spokojnie dawać jej po łyżeczce. Waż 7200 i ma 65cm. Szczepienie zniosła dzielnie też tylko znowu nie wiem co zrobić bo pielęgniarka która jej robiłą zastrzyk powiedziała że ona teraz powinna mieć jeszcze na pneumokoki trzecią dawkę ale żebym zapytała lekarki bo ona sobie jakiś inny tryb uznaje a nie tak jak producent tzn. że jak w pierwszym półroczu życia dziecka są 2 szczepienia to ostatnie jak skończy 12 miesięcy a jak przez pierwsze pół roczku są 3 kłucia to wtedy ostatnie jak ma dziecko 2 latka, ale to ona tak robi podobno bo w jakimś tam innym województwie też tak robią i ona też tak robi, ale producent inaczej radzi. Tak mi ta pielęgniarka tłumaczyła i z taką miną że ja zgłupiałam i chyba jakiegoś innego lekarza się pójdę podpytać buu. No nic mam kartę dla niej do enelmedu to pojeżdźę po lekarzach najwyżej. może jak prywatnie bedzie to jakoś się bardziej przyłożą i ten naurolog i pediatra, chociażby dla mojego spokoju.
Ale się rozpisałąm ale zła jestem do tego mi Oliwia pomaga pisać :-)

Do góry