Moja Helcia też kupki nie może zrobić. Chyba po sinlacu, bo raz dałam jej wieczorem. W ogóle nie wiem jak mam tą moja gadzinkę karmić. Najbardziej to ona cycka kocha. Tylko jak ok 18 dam jej jakiś kleik a potem po kąpieli pierś to chociaż mi śpi do 2 a tak to godzinę pobudka i karmienie Potem cały dzień dochodzę do siebie i jestem wściekła na wszystko, jak ja nienawidze się niewysypiać ;/
reklama
lajfik
Kuba i Kaja;*
Golimek ..a podajesz jej owocki lub zupki jarzynowe?
Moja juz sie tak nauczyla ze po zupce czy kaszcze... piersi juz nie wezmie :-) i w ten sposob odpada mi pare posilkow mlecznych ....no i zrobila wielkie postepy z butelka ..jak ma dobry humor to wydoi mi 40 ml. herbatki(jablko-melisa)
Moja juz sie tak nauczyla ze po zupce czy kaszcze... piersi juz nie wezmie :-) i w ten sposob odpada mi pare posilkow mlecznych ....no i zrobila wielkie postepy z butelka ..jak ma dobry humor to wydoi mi 40 ml. herbatki(jablko-melisa)
aga221122
mama Jurandzika :))
widzę że też się przełamałaś i nie tylko wodaherbatki(jablko-melisa)
zapmarta kochana daj znać co lekarz powiedział bo tak czytam i jak bym mojego widziała
aga ty to jesteś niemożliwa ,, skoro chcesz siedzieć to się naucz,, dobre podejście
nimfi jeżeli 3 szczepienie to na żółtaczkę ,bezpłatne bo tylko jedno kłucie w nóżkę i to z regóły dzieci przechodzą łagodnie
no ja Nikusiowi też daję zupkę albo deserek ale bez cyca po jedzeniu to nie ma mowy bo mega nerwy są tzn stękania
aga ty to jesteś niemożliwa ,, skoro chcesz siedzieć to się naucz,, dobre podejście
nimfi jeżeli 3 szczepienie to na żółtaczkę ,bezpłatne bo tylko jedno kłucie w nóżkę i to z regóły dzieci przechodzą łagodnie
no ja Nikusiowi też daję zupkę albo deserek ale bez cyca po jedzeniu to nie ma mowy bo mega nerwy są tzn stękania
-J-, a Ty już Amelkę na butle przerzuciłaś. Może ona po prostu za mlekiem nie przepada, co dzieć to upodobania.
Lajficzku, wprowadzam powoli zupki i owocki, a cyc jest zawsze cokolwiek mała zje, dopiero wtedy jest szcześliwa:-)
Lajficzku, wprowadzam powoli zupki i owocki, a cyc jest zawsze cokolwiek mała zje, dopiero wtedy jest szcześliwa:-)
taaa golimku moja kruszynka chudła zamiast przybywac na wadze ( pisałam o tym kiedyś) i stąd przestawienie ją na butlę. W ciągu ponad 2 miechów przybyło jej tylko 0,5 kg:-(. Do 7 kg . sporo nam brakuje a niejadek z niej.... Zupki, deserki , kaszki tez wprowadziłam.
Za miesiąc mamy iśc się zważyć i mamy dostac skierowanie na badania. A tak rozwój ok. Pisałam to gdzieś... , że być może ta waga zależna jest od ruchliwości jej. Bo ona wszystkie kalorie spala od razu ruszając się. I zamiast iśc to w wagę ubywa....
Za miesiąc mamy iśc się zważyć i mamy dostac skierowanie na badania. A tak rozwój ok. Pisałam to gdzieś... , że być może ta waga zależna jest od ruchliwości jej. Bo ona wszystkie kalorie spala od razu ruszając się. I zamiast iśc to w wagę ubywa....
reklama
-J-, u nas jest identycznie. Przepraszam, ale ostatnio nie jestem na bieząco na forum. Helka bardzo mało przybiera, ostatnio 20g w tydzień waży ok 6 kg (a waga urodzeniowa to prawie 4kg). Zrobiliśmy morfologię i badanie ogólne moczu ale wyniki na szczęscie idealne. Lekarka stwierdziła, że Hela jest bardzo ruchliwa i może spalać dużo. Ona sekundy nie uleży, non stop się turla i próbuje wstawać.
Daję zupki i kleik, ostatnio sinlac ale ona zje 4-5 łyżeczek i koniec;/
Daję zupki i kleik, ostatnio sinlac ale ona zje 4-5 łyżeczek i koniec;/