reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Moja Helcia też kupki nie może zrobić. Chyba po sinlacu, bo raz dałam jej wieczorem. W ogóle nie wiem jak mam tą moja gadzinkę karmić. Najbardziej to ona cycka kocha. Tylko jak ok 18 dam jej jakiś kleik a potem po kąpieli pierś to chociaż mi śpi do 2 a tak to godzinę pobudka i karmienie:angry: Potem cały dzień dochodzę do siebie i jestem wściekła na wszystko, jak ja nienawidze się niewysypiać ;/

reklama
Golimek ..a podajesz jej owocki lub zupki jarzynowe?

Moja juz sie tak nauczyla ze po zupce czy kaszcze... piersi juz nie wezmie :-) i w ten sposob odpada mi pare posilkow mlecznych ....no i zrobila wielkie postepy z butelka ..jak ma dobry humor to wydoi mi 40 ml. herbatki(jablko-melisa) :-D:-D:-D

zapmarta kochana daj znać co lekarz powiedział bo tak czytam i jak bym mojego widziała
aga
ty to jesteś niemożliwa ,, skoro chcesz siedzieć to się naucz,, dobre podejście
nimfi jeżeli 3 szczepienie to na żółtaczkę ,bezpłatne bo tylko jedno kłucie w nóżkę i to z regóły dzieci przechodzą łagodnie

no ja Nikusiowi też daję zupkę albo deserek ale bez cyca po jedzeniu to nie ma mowy bo mega nerwy są tzn stękania

-J-, a Ty już Amelkę na butle przerzuciłaś. Może ona po prostu za mlekiem nie przepada, co dzieć to upodobania.
Lajficzku, wprowadzam powoli zupki i owocki, a cyc jest zawsze cokolwiek mała zje, dopiero wtedy jest szcześliwa:-)

taaa golimku moja kruszynka chudła zamiast przybywac na wadze ( pisałam o tym kiedyś:tak:) i stąd przestawienie ją na butlę:tak:. W ciągu ponad 2 miechów przybyło jej tylko 0,5 kg:-(. Do 7 kg . sporo nam brakuje a niejadek z niej:dry:.... Zupki, deserki , kaszki tez wprowadziłam.:tak:
Za miesiąc mamy iśc się zważyć i mamy dostac skierowanie na badania. A tak rozwój ok. Pisałam to gdzieś... , że być może ta waga zależna jest od ruchliwości jej:dry:. Bo ona wszystkie kalorie spala od razu ruszając się. I zamiast iśc to w wagę ubywa....

reklama
-J-, u nas jest identycznie. Przepraszam, ale ostatnio nie jestem na bieząco na forum. Helka bardzo mało przybiera, ostatnio 20g w tydzień waży ok 6 kg (a waga urodzeniowa to prawie 4kg). Zrobiliśmy morfologię i badanie ogólne moczu ale wyniki na szczęscie idealne. Lekarka stwierdziła, że Hela jest bardzo ruchliwa i może spalać dużo. Ona sekundy nie uleży, non stop się turla i próbuje wstawać.
Daję zupki i kleik, ostatnio sinlac ale ona zje 4-5 łyżeczek i koniec;/

Do góry