reklama
No to golimku chyba we dwie mamy podobny problem. Przynajmniej nie czuję się osamotniona...:-)
Z tą ruchliwością u nas to łooojjj ...
Z resztą ja i mąż jako dzieci nie byliśmy pyzami, wręcz przeciwnie... To po kim to dziecko ma dziedziczyć . Rodzeństwo Amelii to też chuderlaczki.
na co przepraszam? w jakim celu na tokso co miesiąc mu robisz?
Z tą ruchliwością u nas to łooojjj ...
Z resztą ja i mąż jako dzieci nie byliśmy pyzami, wręcz przeciwnie... To po kim to dziecko ma dziedziczyć . Rodzeństwo Amelii to też chuderlaczki.
mój też przybiera na wadze mało ale ja się tym nie przejmuję był zawsze ruchliwy i taki jest ma praktycznie co miesiąc jakieś badania na toksoplazmoze itd
na co przepraszam? w jakim celu na tokso co miesiąc mu robisz?
agi0506
Fanka BB :)
no teraz już nie tak często ale ma anemie i teraz na to ma robione badania a tak ja miałam podejrzenie toksoplazmozy i do końca nie wiadomo kiedy miałam i czy wogle miałam i łykałam tabletki 2mc by uchronić go tak zawczasu i udało się on też nie ma w sobie ale ma przeciwciała które mu spadają i oto chodzi
Ja bym się nie przejmowała.- Helka bardzo mało przybiera, ostatnio 20g w tydzień waży ok 6 kg (a waga urodzeniowa to prawie 4kg).
Moja Mila też urodziła się z wagą 3,680 i jeszcze 5 tyg temu ważyła chyba najmniej z forum. Szła łeb w łeb z synkiem Zapmarty ale on się urodził z wagą 2500 więc on podwoił wagę urodzeniową a Mila miała do tego jeszcze daleko. Mila też mało przybierała i lekarka cały czas mnie uspokajała. Wreszcie dałam na luz, przestałam się przejmować a nawet się cieszyłam, bo dźwigać ciężarów nie musiałam. I chyba poskutkowało, bo wg mojej domowej wagi Mila teraz waży 8 kg Owszem, daję jej dodatkowe jedzonko, ale wychodziło mi tylko jeden słoiczek na tydzień, a raz na kilka dni kaszka. A tak to ciągle cyc i cyc! za 6 dni idziemy na szczepienie więc poznam oficjalną wagę Milenki Ale mówię - najpierw przybierała po kilka gram tygodniowo a teraz dużo więcej. A przecież moje dziecko też nie leży plackiem, bo nie potrafi. Jej jest pełno wszędzie ;-)Uczy się nawet latać, a ja nie potrafię jej przetłumaczyć, że to tylko ptaszki robią ;-)
ana545
Mama Gabrysia
Lajfik to Gabrys rzeczywiscie tak gwałtowanie nie reaguje na pewno Twoja ciocia wie co Wam doradza fajnie miec w rodzinie takiego specjaliste .
Agi piszesz cos o opryszczce wlasnie ostatnio sledzilam ten temat ja nie mam ale moja tesciowa ma czesto na ustach wczesniej nie bylam tego swiadoma i nie wiedzialam jakie to niebezpieczne dla tak malego dziecka dopoki nie ogladnelam dokumentu na tvn jak matka przez zwykla opryszczke zarazila syna i jest sparalizowany , niedorozwiniety a zdrwoe dziecko bylo
Od tej pory jak tesciowej cos wyskoczy na ustach ma zakaz dotykania Gabrysia
Agi piszesz cos o opryszczce wlasnie ostatnio sledzilam ten temat ja nie mam ale moja tesciowa ma czesto na ustach wczesniej nie bylam tego swiadoma i nie wiedzialam jakie to niebezpieczne dla tak malego dziecka dopoki nie ogladnelam dokumentu na tvn jak matka przez zwykla opryszczke zarazila syna i jest sparalizowany , niedorozwiniety a zdrwoe dziecko bylo
Od tej pory jak tesciowej cos wyskoczy na ustach ma zakaz dotykania Gabrysia
powiem ci nimfi, że ja uważam swojego za leniwca i wygodnisia, drze się bo coś chce a sam nie spróbuje tego sobie dostać. Przykład, nie umie jeszcze dobrze siedzieć, a jak go położę to się drze, ja dochodzę do takiego wniosku, skoro chcesz siedzieć to się naucz, ileś tam czasu dziennie mu poświęcam na to jego "siedzenie", ale ileż można. Najlepiej lubię spacer, bo w wózku umie sam siedzieć. tylko nie rozumię dlaczego tylko w wózku
ano chyba ze tak... bo moj to sam sie rwie do siadania i wstawania ;-) nawet nie zwraca juz uwagi na to czy go podtrzymuje czy nie, on i tak robi swoje
nimfi jeżeli 3 szczepienie to na żółtaczkę ,bezpłatne bo tylko jedno kłucie w nóżkę i to z regóły dzieci przechodzą łagodnie
dzieki
To wy mi teraz napiszcie co zrobić , by dziecko piło nie 100 ml z wpychaniem a 180 ml mleka bez wpychania...
moze inne mleczko trzeba podac bo mu nie smakuje? moj jest takim lakomczuchem ze zjada 200ml na kazdy posilek a zjada 5 mlecznych posilkow i jeden niemleczny wiec ja mam raczej w druga strone problem jak zrobic to zeby jadl mniej albo chociaz z checia zjadal niemleczne posilki
reklama
aga221122
mama Jurandzika :))
srutu tutu mleczko nie smakuje, mojemu też nie smakuje?? szkoda, że dziś w nocy mu smakowało, teraz przed spaniem też mu całkiem nieźle wchodziło, a jak kumaty to ni cholery do pyska mleka nie chce, zje max 100ml i to na dwa podejścia. Megi kiedyś pisała o tym że jej córka na śpiocha całkiem nieźle zajada. I chyba ja też tak zacznę robić. Tylko mi starczy jak mój Pan i władca prawie już śpi.moze inne mleczko trzeba podac bo mu nie smakuje? moj jest takim lakomczuchem ze zjada 200ml na kazdy posilek a zjada 5 mlecznych posilkow i jeden niemleczny wiec ja mam raczej w druga strone problem jak zrobic to zeby jadl mniej albo chociaz z checia zjadal niemleczne posilki