reklama
-j- ja tez szczepie bezplatnymi a pamietasz jakie szczepienia mialas za trzecim razem? w sumie to juz nie wiem na co go teraz zaszczepia ale mam nadzieje ze sie obejrze bez goraczki bo wtedy mi sie stres właczy tam na wiosce
ana545
Mama Gabrysia
My szczepienie na zoltaczke mielismy w skojarzonych 6 w 1
Slyszalam ze borelioza mozna zarazic sie od kleszczy od komarow tylko w ekstrymalnych przypadkach no ale wiadomo trzeba obserwowac , po zaraznieu powstaje rumien lepiej o tym nie myslec bo to straszna choroba wiem bo moja babcia zarzila sie od kleszcza trudna do zdiagnozowania bardzo trudna w leczniu czesto niewyleczalna :-(atakuje roznie uklad nerowy stawy kosci czasem mozg to jakas totalna masakra jest
Zapmarta co to znaczy wigina sie w łuk jak lezy na pleckach? jak to wyglada? mam nadzieje ze u neurologa wszytsko sie u Was wyjasni
Gabrys zjadl wczoraj i dzis indyka i nie wymiotowal huraa kupilam takiego Gerbera sam indyk w malym sloiczku dodala go do marchwi z jabkiem i jakos weszlo :-) ale katar dalej ma zobaczymy co 19 powie laryngolog
Lajfiku pytalam sie pediatry o te leki histaminow powiedziala ze stosuje sie je w wyjatkach bardzo silnej reakcji alergicznej czy Twoja Kajunia ma silne reakcje czy co pediatra to opinia
Slyszalam ze borelioza mozna zarazic sie od kleszczy od komarow tylko w ekstrymalnych przypadkach no ale wiadomo trzeba obserwowac , po zaraznieu powstaje rumien lepiej o tym nie myslec bo to straszna choroba wiem bo moja babcia zarzila sie od kleszcza trudna do zdiagnozowania bardzo trudna w leczniu czesto niewyleczalna :-(atakuje roznie uklad nerowy stawy kosci czasem mozg to jakas totalna masakra jest
Zapmarta co to znaczy wigina sie w łuk jak lezy na pleckach? jak to wyglada? mam nadzieje ze u neurologa wszytsko sie u Was wyjasni
Gabrys zjadl wczoraj i dzis indyka i nie wymiotowal huraa kupilam takiego Gerbera sam indyk w malym sloiczku dodala go do marchwi z jabkiem i jakos weszlo :-) ale katar dalej ma zobaczymy co 19 powie laryngolog
Lajfiku pytalam sie pediatry o te leki histaminow powiedziala ze stosuje sie je w wyjatkach bardzo silnej reakcji alergicznej czy Twoja Kajunia ma silne reakcje czy co pediatra to opinia
Ostatnia edycja:
Martussa82
Hankowa Matka-Wariatka :)
l
2% Sol. Acidi borin (albo borini)
Borici chyba - roztwór kwasu borowego :-)
kasha28
Mama Wiktorii
nimfi sprawdź w książeczce dziecka. Tam jest wpisana każda szczepionka ... teoretycznie, bo u mnie jednej nie wpisali, ale ja na szczęście nie wyrzucałam tych małych rachuneczków za zapłatę i na tej podstawie "udowodniłam" że nie wpisano mi jednej szczepionki. Ale też możesz iść do swojej przychodni i tam sprawdzą w karcie dziecka. My idziemy szczepić się na żółtaczkę po 17 sierpnia jak będzie Wiki miała skończone 6 m-cy i to jest bezpłatna czwarta szczepionka.
Wiktoria miała do przedwczoraj bardzo nerwowe nocki, rzucała się w łóżeczku, darła się, płakała (czytaj: wyła). Ale pediatra poleciła mi granulki homoopatyczne Dagomed na bezsenność i ... u nas zdziałały cuda już 2 nocki. Homeopatia jest bezpieczna i może być stosowana dla takich maluszków. Ja POLECAM
Wiktoria miała do przedwczoraj bardzo nerwowe nocki, rzucała się w łóżeczku, darła się, płakała (czytaj: wyła). Ale pediatra poleciła mi granulki homoopatyczne Dagomed na bezsenność i ... u nas zdziałały cuda już 2 nocki. Homeopatia jest bezpieczna i może być stosowana dla takich maluszków. Ja POLECAM
reklama
lajfik
Kuba i Kaja;*
Kiedy podalam jej 5 lyzeczek kaszki mleczno-ryzowej ...myslalam ze oberwie sobie uszy ...zaczela sie mocno drapac i po 10 sekundach twarz zrobila sie jak burak i wystapila silna pokrzywka ...czyli to raczej byla silna reakcja ...
ja przez 5 miesiecy jadlam nabial i karmie ja piersia ...sucha skorke ma na raczce i prawym poliku (plamki)... na diecie jestem od paru dni ... ale mam zaufanie do mojej cioci .. jest dobrym lekarzem ...zreszta jest ordynatorem oddzialu noworodkow ....to chyba ma pojecie co robi ;-):-)
a podaje jej dawke minimalna ..2 ml. na wieczor