reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

nimfii my teraz miałyśmy IV szczepienie, na żółtaczkę . Ale ja szczepię bezpłatnymi... Na żółtaczke szczepią , gdy dziecko skonczy 6 m-cy.
U mnie Amelia jest bardzo marudna po jakimkiolwiek szczepieniu, mało je, dużo śpi.

reklama
-j- ja tez szczepie bezplatnymi :tak: a pamietasz jakie szczepienia mialas za trzecim razem? w sumie to juz nie wiem na co go teraz zaszczepia :-D ale mam nadzieje ze sie obejrze bez goraczki bo wtedy mi sie stres właczy tam na wiosce :-p

My szczepienie na zoltaczke mielismy w skojarzonych 6 w 1

Slyszalam ze borelioza mozna zarazic sie od kleszczy od komarow tylko w ekstrymalnych przypadkach no ale wiadomo trzeba obserwowac , po zaraznieu powstaje rumien lepiej o tym nie myslec bo to straszna choroba wiem bo moja babcia zarzila sie od kleszcza trudna do zdiagnozowania bardzo trudna w leczniu czesto niewyleczalna :-(atakuje roznie uklad nerowy stawy kosci czasem mozg to jakas totalna masakra jest:no:

Zapmarta co to znaczy wigina sie w łuk jak lezy na pleckach? jak to wyglada? mam nadzieje ze u neurologa wszytsko sie u Was wyjasni

Gabrys zjadl wczoraj i dzis indyka i nie wymiotowal huraa:tak: kupilam takiego Gerbera sam indyk w malym sloiczku dodala go do marchwi z jabkiem i jakos weszlo :-) ale katar dalej ma zobaczymy co 19 powie laryngolog

Lajfiku pytalam sie pediatry o te leki histaminow powiedziala ze stosuje sie je w wyjatkach bardzo silnej reakcji alergicznej czy Twoja Kajunia ma silne reakcje czy co pediatra to opinia:confused:

Ostatnia edycja:
nimfi dzięki będę uważała . A ty zajrzyj do książeczki tam na końcu są szczepienia wpisywane powinno być na co miał a na co będzie miał Maciuś

acha mój Niko bardzo dzielnie i bezobjawowo zniósł szczepienia no może tylko był bardziej senny ale tak to nic więcej się nie działo

lajfik, podaje sklad tej masci, ale strasznie cięzko to rozczytac...
uwaga nadaje szyfrem ;-)
vit A liq 150 000 j.
2% Sol. Acidi borin (albo borini)
Eucerini aq ad 100,0
M. f. mg.

my też mamy we wrześniu szczepienia na na żółtaczkę i 2 dawkę na pneumokoki ale ja zawsze płacę za szczepionki a teraz ta pierwsza będzie za darmo

nimfi sprawdź w książeczce dziecka. Tam jest wpisana każda szczepionka ... teoretycznie, bo u mnie jednej nie wpisali, ale ja na szczęście nie wyrzucałam tych małych rachuneczków za zapłatę i na tej podstawie "udowodniłam" że nie wpisano mi jednej szczepionki. Ale też możesz iść do swojej przychodni i tam sprawdzą w karcie dziecka. My idziemy szczepić się na żółtaczkę po 17 sierpnia jak będzie Wiki miała skończone 6 m-cy i to jest bezpłatna czwarta szczepionka.
Wiktoria miała do przedwczoraj bardzo nerwowe nocki, rzucała się w łóżeczku, darła się, płakała (czytaj: wyła). Ale pediatra poleciła mi granulki homoopatyczne Dagomed na bezsenność i ... u nas zdziałały cuda już 2 nocki. Homeopatia jest bezpieczna i może być stosowana dla takich maluszków. Ja POLECAM:tak:

reklama
Lajfiku pytalam sie pediatry o te leki histaminow powiedziala ze stosuje sie je w wyjatkach bardzo silnej reakcji alergicznej czy Twoja Kajunia ma silne reakcje czy co pediatra to opinia:confused:

Kiedy podalam jej 5 lyzeczek kaszki mleczno-ryzowej ...myslalam ze oberwie sobie uszy :szok:...zaczela sie mocno drapac i po 10 sekundach twarz zrobila sie jak burak i wystapila silna pokrzywka ...czyli to raczej byla silna reakcja ... :sorry2:
ja przez 5 miesiecy jadlam nabial i karmie ja piersia ...sucha skorke ma na raczce i prawym poliku (plamki)... na diecie jestem od paru dni ... ale mam zaufanie do mojej cioci .. jest dobrym lekarzem ...zreszta jest ordynatorem oddzialu noworodkow ....to chyba ma pojecie co robi ;-):-)
a podaje jej dawke minimalna ..2 ml. na wieczor

Do góry