reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

pbg- jasny gwint!!:O

Hanka waży ok 7500, ciuchy na 74 już są na styk....

a od wóch dni przed snem zjada cycusia i ze 100 ml kaszki i po kąpieli drugi cycuś i wczoraj spała od 20 do 2, potem do 5:30. a dzię już po jakimś cycoleniu dodatkowym ok 22 spała do 5:-):-) luksus,,,na śpiocha wziełam i nakarmiłam i dospała do 7 :D

reklama
moja Julka robi to samo dlatego jak ja puszczam na podłge to zawsze podkładam cos miekkiego najczesciej kołdre toche gorzej sie jej pełza ale za to nosek cały :-)

Moja Mila dzisiaj chyba próbowała raczkować (a raczej czworakować ;-)) i w momencie wyciągnięcia rączki do przodu z pozycji na czworaka - wyrżnęła noskiem w podłogę. Ale był krzyk :szok::sorry2:Przytulanki i cycuś pomógł :))
Ale po jakimś czasie znowu próbowała :cool2:;-)

Brawo!! ;-) Mala jeszcze nie raz bęcnie buźką, ale że juz tak wczesnie próbuje :-p Super!

A Gracjanek odkad nauczyl sie przewracac z pleckow no brzulo robi to non stop:-)niewazne czy jest w lozeczku na macie czy w lozku u rodzicow:tak:ciagle wyprawia jakies akrobacje:-D

Nom Maciek obraca sie z plecow na brzuch a w druga strone przestal :sorry2: juz ze dwa miesiace nie obracal sie z brzuszka :dry:

pbg podczytalam o tym co pisalas o waszej wizycie u lekarza :no: koszmar! :nerd: w zyciu by mi do glowy nie przyszlo ze cos takiego moze miec gdzies miejsce :shocked2:

No i ztego co poczytalam o waszych dzieciaczkach to moj jest dość niski bo tylko 65cm :sorry2: a myslalam ze wielki z niego chłopak :-D no a waga to jakies 7100g wiec wiem ze miesci sie w dolnej granicy normy:tak:

pbg szok to faktycznie jak na jarmarku:szok::szok:

Cypuś 4 tygodnie temu ważył 7300 a ile teraz ma nie wiem, 30 lipca mamy szczepienie to się dowiemy

mamaflavii
oby trzeci blok przeszedł szybko i bezboleśnie:tak::tak:

A mój cypuś to trochę leń, nie chce mu sie pełzać ani nic z tych rzeczy ale siedzieć to by chciał prawie cały czas, no i teraz jest na etapie zafascynowania nóżkami i paluszkami u rączek bo ogląda każdy po kolei

Gabrys odkad sie nauczyl non stop przewraca sie na brzuch nie da sie go ubrac zmienic pieluchy bo caly czas sie przewraca a tez jak Mati przewraca sie sam na boczek do zasypiania :tak:

ardzesz no Mila jest niesamowita z tymi wygibasami - chyba rzeczywiście zacznie ci zaraz latać :-D:-D
jeżyk dobre porównanie - dokładnie jak na jarmarku, który mała przepłaciła właśnie przeziębieniem :-( ma nieładny kaszelek, na szczęście mam w domu dobry syropek z Polski, nasmarowałam ją też maścią rozgrzewającą dla niemowląt i dziś dziś już jakoś łagodniejszy jest.

A Zuzka już się tak nie obraca jak kilka dni temu, teraz myślę, że zbiera siły na inne sztuczki ;-)

A mój cypuś to trochę leń, nie chce mu sie pełzać ani nic z tych rzeczy ale siedzieć to by chciał prawie cały czas, no i teraz jest na etapie zafascynowania nóżkami i paluszkami u rączek bo ogląda każdy po kolei

tak samo Niko jak czytam co robią wasze dzieci to popadam w kompleksy bo mój nygol to tylko do siadania się rwie

pbg zmieniłaś avatarek i zdjęcie Zuzanki ładne

:-):tak:Witam po długiej nieobecności. My już po przeprowadzce i nareszcie córcia ma już swój pokój. Ale ostatnie dni a raczej noce były koszmarne:wściekła/y:Wstawałam do Wiki chyba z 15 razy. Ciągłe wybudzanie się dobiły mnie i w dzień wyglądałam ... a raczej nie wyglądałam:-( Teraz już wiem dlaczego!!!!!!!! Wikuni wyszedł dzisiaj pierwszy ząbek:-D Ale się ucieszyłam jak głupia. Wycałowałam ją od stóp do głów:laugh2:
Od jakiegoś tygodnia Wika leżac na pleckach ciągle przekręca się na brzuszek, ale zapomina o wyciągnięciu rączki spod brzuszka i muszę jej pomagać. Rano tak się przekręciła na brzuchol,a ja zasnęlam i spała w tej pozycji 3 godziny:szok: Moja Kochane Maleństwo.

reklama
A Gabrysiowi moga juz zabki isc bo dzisiaj ok 19.00 nagle poczulam ze jest bardzo cieply zmierzylam temperature rzeczywiscie 38.7 ale juz w ciagu godziny spadla do 37.2 nie wiem co to bylo:confused2:

Do góry