reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Ja ruchy poczulam jakos ok.20-21 tygodnia, ale chyba byly nawet wczesniej, tylko tez wmawialam sobie, ze to pewnie moje flaczki szaleja po jedzeniu ;-). Troche wpadlam w panike w okolicach 18 tygodnia, bo mi sie jakos zle policzylo tygodnie i bylam swiecie przekonana, ze to juz jest 20 tydzien, a ruchow nie ma (a w ksiazkach pisza,ze ruchy na pewno musza juz byc). Caly dzien zadreczalam wszystkich w domu, w koncu wieczorem usiadlam do kalendarza, policzylam i uspokoilam sie,ze to jest jednak dopiero 18 tydzien ;-).

reklama
po dzisiejszym usg. 36 i 4 dzień. (Aga już skapowałam o co chodzi z tymi tygodniami :)
BPD 90mm - 36w4d
HC 323mm - 36w4d
FL 70mm - 36w
AC 303mm - 34w2d - i tu w brzuszku coś malutki jest :(
A i waga 2624g. - też jakoś wydaje mi się troszke za mało.Będzie taka małą chudzinka chyba

Kraf u mnie w 35t5d Maly wazyl 2700 i ginka powiedziala, ze dziecko jest duze..to ja juz nie kumam.

Siatka centylowa swoje, a ginka swoje.

w ostatnich czterech tygodniach ciąży dziecko nabiera około 250 gram tyg. więc spoko marako laseczki :-D:-D:-D jeszcze utyją nasze bączki ;-)

Lajfik nie strasz..ja tak marze o 3300:-D:-D

yawla ...napisałam około ..więc nie zawsze tak musi być ;-):-) ja tam biorę pod uwagę +/- ...bo to różnie bywa .... w końcu jedne dzieci rodzą się małe a inne duże ..nie ma reguły ...:-D z tego co się sprawdza to drugie dziecko jest przeważnie większe :tak:

Kraf a może masz tam dwie dzidzie po 2500.
Lajfik nie strasz tymi 250 gramami bo nie urodzę przecież 5 kilo:szok:
Wszystkie wasze dzidzie są wymiarowe, spokojnie dojdą do 3 kg, nawet z zapasem.
Kraf to Ty masz willę dla tego swojego maluszka. Ty powinnaś nosić moje,a ja Twoje kilogramy. A tak ja się gniotę i narzekam, a Ty mimo dużego brzuszka wiecznie uśmiechnięta:)

oj Antar nie taka uśmiechnięta.Ledwo trzymam ten tobołek. A już w nocy to masakra. Ale już nie długo.
Troche mnie uspokoiłyście tą wagą. Będzie po prostu zwykłym średniaczkiem........malutkim :)

reklama
Do góry