reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

a mojemu Maksowi coś sie stało. OD 3 nocy budzi sie o 3, potem o 6. Wczesniej ladnie przesypial do 5 ;/ oczywisci pobudka z placzem. JEst strasznie głodny. Niewiem co mu sie stało ;/

reklama
my dziś jednak idziemy do lekarza z tą biegunką, już 3 dobę trwa, niech powie mi tylko co kupić i w domu sobie jakoś poradzimy.

antar po tym, że w kupce był śluz, a dwa jak ona zawsze robiła raz na kilka dni kupkę to teraz po 3-4 dziennie, w książce znalazłam, że biegunka zaczyna się przy 3 i więcej kupkach.

byliśmy już u pediatry, nie ma oznak odwodnienia, dostaliśmy lactid czy jak to się nazywa i smectę. Jak coś mam marchwiankę jeszcze ugotować. Dostaliśmy skierowanie do laryngologa do którego jedziemy za godzinę, że niby coś z uszkami się dzieje i od tego ta biegunka, chociaż mój mąż twierdzi, że jakby go ktoś puknął w ucho jak ta pani doktor Kaline to też by się wydarł i że ona sama ma problem z uszami, bo jest stara. Mam nadzieję, że ma rację :p

Laarka hehe oby Twój chłop miał rację! No i oby biegunka przeszła
Jeżeli chodzi o spanie to sama nie wiem jak Weronika śpi...W dzień ma ze 3-4 drzemki, 3 po pół h a jedna 2 godz. W nocy różnie, czasem zaśnie o 21 i śpi do 5 tej do papu a czasem budzi się od 1-wszej co chwila tak że trzeba ją karmic ok 2giej potem ok 6stej.

antar po tym, że w kupce był śluz, a dwa jak ona zawsze robiła raz na kilka dni kupkę to teraz po 3-4 dziennie, w książce znalazłam, że biegunka zaczyna się przy 3 i więcej kupkach.

byliśmy już u pediatry, nie ma oznak odwodnienia, dostaliśmy lactid czy jak to się nazywa i smectę. Jak coś mam marchwiankę jeszcze ugotować. Dostaliśmy skierowanie do laryngologa do którego jedziemy za godzinę, że niby coś z uszkami się dzieje i od tego ta biegunka, chociaż mój mąż twierdzi, że jakby go ktoś puknął w ucho jak ta pani doktor Kaline to też by się wydarł i że ona sama ma problem z uszami, bo jest stara. Mam nadzieję, że ma rację :p
a mialam ci wczoraj napisac zebys marchwianke podala tylko ze ty karmisz cycem i pewnie wszystkie byscie na mnie naskoczyly.

Byliśmy u tego laryngologa i oczywiście młoda nic z uszami nie ma :)
dawaliśmy jej tą smecte, średnio jej smakuje :D

U nas ze spaniem różnie czasem 2 razy po 30 min i do tego 2 godziny na spacerze , albo czasem 3 ....
Ale martwi mnie jedna rzecz, płacz wieczorem, niby kolki nadal ale wczoraj to było 4 godziny tak ąz cała mokra była:-(Czy u Waszych kolkowych dzieciaczków też się tak zdarza?
Dodam że juz wcześniej było w miarę dobrze.Sama nie wiem może to nie kolki a co innego? martwie się tym.....czy mam szukać innego lekarza?

reklama
u nas tez Maks sie tak drze wieczorem, trzeba mu szybko po kapieli dac jesc inaczej bedzie histeria. Podobno to normalne. Dzieci wieczorem odreagowuja caly dzien emocji :)

Do góry