reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

daggy u mnie tak było do momentu kiedy Jurand nie zaczął spać w dzień odpowiednio dużo. Kiedyś też myślałam, że drzemki po 30 min mu starczają, a wieczorem robił awanturę i czasem płakał 30 min, a czasem 2h. Bywało różnie. Dziś kiedy śpi w dzień około 5h to wieczory są normalne. Oczywiście w dzień mi go ciężko czasem uspać ale dajemy rade :)).

reklama
larkaa mąż miał racje, gdyby Kalinę uszko bolało to by się strasznie darła nie przy badaniu, ale normalnie i w ogóle by nie spała. A marchwianki bym jej nie dała. Leki powinny jej pomóc, a jak nie to zmień panią doktor. Ktoś mi tu doradzał marchwiankę na kolkę, jakoś gadałam z moją ciotką i mój kuzyn właśnie to cudo pił na kolki i było z nim jeszcze gorzej.

Dokładnie tak jak pisze Aga, dziecko przy każdym bólu płacze przeraźliwie głośno. Tracy Hogg fajnie napisała o odczytywaniu zachowań niemowląt :

cześć dziewczęta dawno mnie nie było i nie mogę nadrobić ale się postaram chcę wam napisać jak się zachował mój synek w niedzielę . Miał chrzciny i w kościele był super wszystko go interesowało ,w domu dużo gości każdy wziął na ręce i ok 16 po prostu padł jak zasnął to spał do .....zgadnijcie do 5 rano :szok:.nawet jak próbowałam go nakarmić tak ok 22 to odwrócił się i nie chciał tylko sapnął i dalej w kimono. Mało tego wczoraj tez mi to powtórzył tylko zasnął o17 i spał do 6 rano nawet na kąpankonie mogłam go dobudzić tak gogoście wymęczyli:rofl2:

jolek :szok::szok: aż tyle spał?? to faktycznie wymęczony był bardzo.

larkaa dobrze że nic nie jest z uszkami. a biegunka może trwać nawet 10 dni i jeśli widać że z dnai na dzień kupek jest mnie (mogą być rzadkie) to nic złego.

A mój Cypuś w ogóle nie krzyczy, nie płacze (chyba że coś go boli), jak się obudzi to grzecznie leży i sobie gugla, po kapieli też daje ładnie się ubrać wyoliwkować i też sobie gugla, jak nie spi na dworze to się śmieje i.. gugla więc jest bardzo pogodnym dzieckiem:tak::tak:

Kalina zakapowała o co chodzi w piciu z niekapka!!! hurra!!!!
jak żłopie śmiesznie i odsuwa nam ręce, bo chce sobie sama trzymać tylko jej wypada :D

laarka mój Maciuś przy biegunce za nic nie chciał Smecty i dostał Nifuroksazyd , lepiej podać i pomogło bardzo szybko - polecam :tak:

reklama
U nas ze spaniem różnie czasem 2 razy po 30 min i do tego 2 godziny na spacerze , albo czasem 3 ....
Ale martwi mnie jedna rzecz, płacz wieczorem, niby kolki nadal ale wczoraj to było 4 godziny tak ąz cała mokra była:-(Czy u Waszych kolkowych dzieciaczków też się tak zdarza?
Dodam że juz wcześniej było w miarę dobrze.Sama nie wiem może to nie kolki a co innego? martwie się tym.....czy mam szukać innego lekarza?

Cholercia Daggy co sie dzieje moj gabrys od kilku dni co wieczor cyrk nozenie na rekach nie wyglada zeby go co bolalo a jednak placze moze taki okres?:no:

Do góry