reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Nimfi podobno działa też zakropienie swojego pokarmu do noska.
a jak mały ma taki duży katar, to kup otrivin lub nasivin dla niemowląt i zakraplaj (zgodnie z ulotką), powinno pomóc.

reklama
larkaa u nas spania coraz więcej. Jurand do tego weekendu spal tak: rano około 1h, koło południa od 2,5 do 3,5h i popołudniu około 1h. Po weekendzie wycieczkowym wszystko mu się przestawiło i dziś np rano spał 1h, w południe 1,5h a popołudniu :szok::szok::szok: jeszcze śpi. Zaraz będzie 4h jak śpi. Ciekawa jestem do której będzie balował.

My dzis pozlismy z malym do centrum usiedlimy na kawe w cichym przytulnym miejcu maly wygladal na zadowolonego zjadl tam sobie mleczko do domu wracalimy na piechote co by pobyl na swiezym powietrzu w polowie drogi juz sie trzepal w wozku wiec wzielismy go na rece i tak sobie swiat ogladal
Teraz jak przyszla pora spania dziecko wpadlo w szal balam sie ze cos go boli tak sie darl a to nadmiar wrazen wiec jestem troche uziemiona niestety ;-)

My dzis pozlismy z malym do centrum usiedlimy na kawe w cichym przytulnym miejcu maly wygladal na zadowolonego zjadl tam sobie mleczko do domu wracalimy na piechote co by pobyl na swiezym powietrzu w polowie drogi juz sie trzepal w wozku wiec wzielismy go na rece i tak sobie swiat ogladal
Teraz jak przyszla pora spania dziecko wpadlo w szal balam sie ze cos go boli tak sie darl a to nadmiar wrazen wiec jestem troche uziemiona niestety ;-)

Ja Maksa juz przyzwycziłam do takiego nadmiaru wrazen :D czesto jezdzimy sobie gdzies do sklepow, albo na zakupy, raz wozkiem, raz samochodem. Spacery trwaja ok. 4h. Wieczoram zawsze o tej samej porze nam zasypia. :)

Ja Maksa juz przyzwycziłam do takiego nadmiaru wrazen :D czesto jezdzimy sobie gdzies do sklepow, albo na zakupy, raz wozkiem, raz samochodem. Spacery trwaja ok. 4h. Wieczoram zawsze o tej samej porze nam zasypia. :)
Ja zawsze zabieram Gracjanka ze soba na zakupy:tak:Bedzie mial chlopak gust:-):-):-)
0017795676.gif

Ale dużo śpią wasze maluchy!
Moja śpi dużo mniej. Rano o 10 zasypia na jakieś 30 minut, potem 12-13 zasypia nie dłużej niż godzinę, czasem jak ciśnienie niskie pośpi półtorej, i wieczorem o 19 zaczyna marudzić iw efekcie koło 19.40 zasypia, a ja ją o 20.30 budze na kapiel, potem cyc i dalej w kimono.
Mamwyrzuty sumienia że tak malutkospi, może to przeze mnie. Ah, ale w sumie sypia też troszkę na spacerach. Też ją często wyjmuje z wózka i noszę by oglądała świat. Od tygodnia Zosia zaczęla piszczeć z radości i wydawać takie fajne okrzyki:)

larkaa moja Wikunia też dużo śpi. I tak: staje o 6-tej do jedzenia i śpi do 9-tej. Wstaje i je, pobawię się z nią ok 40 minut i znów śpi godzinkę czasami półtora. Wstaje i je:tak: i idziemy na spacerek ,n aktórym też śpi nawet do 3 godzin:szok::-D, następnie ... je:rofl2::laugh2: i bawi się ... no i już nie chce spać. Ale z zasypianiem na noc nie mam problemów, kładę do łóżeczka i przy karuzelce z pozytywką zasypia:tak:.
Byłam dzisiaj u księdza załatwiać chrzest:-) Ochrzcimy nasz Skarb 16 sierpnia.

Ale dużo śpią wasze maluchy!
Moja śpi dużo mniej. Rano o 10 zasypia na jakieś 30 minut, potem 12-13 zasypia nie dłużej niż godzinę, czasem jak ciśnienie niskie pośpi półtorej, i wieczorem o 19 zaczyna marudzić iw efekcie koło 19.40 zasypia, a ja ją o 20.30 budze na kapiel, potem cyc i dalej w kimono.
Mamwyrzuty sumienia że tak malutkospi, może to przeze mnie. Ah, ale w sumie sypia też troszkę na spacerach. Też ją często wyjmuje z wózka i noszę by oglądała świat. Od tygodnia Zosia zaczęla piszczeć z radości i wydawać takie fajne okrzyki:)

mi identycznie spi Maks. tylko ja go kąpie przed spaniem o 18.45.

To Zuzia w takim razie strasznie mało śpi... Bo w ciągu dnia to 2-3 drzemki po 1/2h, 8h w nocy i koniec... Niby sobie leży ale oczka otwrte, smoczek w buzi i się rozgląda zamiast spać.

reklama
U nas podobnie w ciagu dnia maly ucina sobie 2 drzemki po 30 min.:tak:Na spacerach tez spi nawet 2 godz. no i cala nocke przesypia:-) z czego sie ogromnie ciesze:-D:-D:-D
0017795676.gif

Do góry