reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

ja mam pytanie do doświadczonych mam:
da się zrobić tak, żeby dziecku nigdy butelki nie podać?
w sensie...nie wiem, karmić do roku piersią, a potem zastąpić mleko kaszkami, serkami, jogurtami?

reklama
ja mam pytanie do doświadczonych mam:
da się zrobić tak, żeby dziecku nigdy butelki nie podać?
w sensie...nie wiem, karmić do roku piersią, a potem zastąpić mleko kaszkami, serkami, jogurtami?
Jasne,ze sie da:tak:;-)Kaszki mozesz podawac juz w 5-6 miesiacu lyzeczka a picie tez lyzeczka jezeli na niekapek za wczesnie.Zreszta jezeli bedzie Kalinka jadla z piersi to nie musisz jej przeciez tak przepajac mocno.Jezeli chodzi o niekapek to musisz powalczyc a moze malutka zalapie,bo jak zalapie raz to juz z gorki:tak:;-)Fajne sa tez bidony z rurka,ale to jednak dla starszych dzieci.

labudka nie wiem do końca, co wiem na pewno, w połowie jedzenia Jurand musi odbić i jak mu się nie odbije porządnie to nie chce jeść dalej i zaczyna się cyrk. Coraz mniej tych cyrków i chyba jeszcze jedna rzecz, przed karmieniem nie zabawiać dziecka, ale tego nie jestem pewna. Teściowa dziś rano Juranda zabawiała i mały gnojek nie chciał jeść zjadł po 1,5h od wstania i to na raty, przez 1h go karmiłam. Ostatnie 50ml wciągnął jak szedł spać. Po 4h od rozpoczęcia pierwszego karmienia, zaczął być marudny i nie miał go kto zabawiać, bo ja robiłam jedzenie a wcześniej myłam smoki, i zjadł butle w kilka chwil. No ale to wszystko moje wymysły może któraś z mam doświadczonych będzie coś lepiej wiedziała, a twoja teściowa ma dużo racji, bo ja Juranda z zbawiając mogę przetrzymać nawet 5h i wtedy je szybko i 200 czasem to za mało. CZasem te teściowe mają racje :-D:-D:-D

larkaa da się!!!!!!!! Kacperek nigdy nie wziął butelki, karmiłam go cycem, potem szybko nauczył sie pić z niekapka a jedzonko łyżeczką. jak miał dwa latka to popił z butelki ale to bardziej z ciekawości zobaczyć jak to jest niż z potrzeby

okej! Dzięki kochane!!! :D
Bo ja tak dużo czytam i opracowuje te swoje strategie, w książce piszą wszędzie, że jak się da to nie używać butelek w ogóle, ale chciałam wiedzieć jak to w praktyce wygląda, żeby się nie okazało, że wymyśliłam sobie jakiś kosmos :)

ja czekam na upał jakiś i strasznie jestem ciekawa czy młoda pociągnie kilka łyków wody z niekapka na próbę :D

hehehe pamiętam, a co ja myślałam a za te myśli to mi jest wstyd i przykro do dnia dzisiejszego, że tak mogłam myśleć

aga nie ma co sie wstydzic ...kazda z nas tak naprawde miala rozne dni ..jedne mniej.... drugie wiecej ..ja tez przez kolki bylam wyczerpana psychicznie ...a teraz jak Kaja zasypia o 20-stej to ja juz o 22 za nia tesknie :-D:-D:-D i mam ochote ja wycalowac w lozeczku jak spi ..oooo taka mam teraz palemke :-p;-):-)

reklama
Szczerze mowiac to mam juz dosc cycolenia.

A ja uwielbiam karmić piersią:) Mam nadzieję ze bede mogla to robić jeszcze długo, dlugo:tak:Najlepiej by bylo jakbym dala rade utrzymać Matiego na piersi do konca 6 miesiąca-zobaczymy:)
Maly co prawda ostatnio coś się burzy przy jedzeniu, czasem przygryza mi sutek ale i tak uwielbiam:) Niesamowicie mnie wzrusza jak widzę tą malą glówkę i usteczka przy mojej piersi:-)

Do góry