reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
Nathalie dobrze Cie rozumiem bo mój mąż albo wyjezdza na kilka dni, albo wraca z pracy po 19 i kąpie małego ze mna, albo widzi tylko jak zasypia. a ja po calym dniu z młodym padam pyskiem na twarz. ale od dluzszego czasu kapiemy młodego miedzy 19 a 20 i zaraz potem butla i ladnie sam zasypia w łozeczku. polecam taki tryb, bo wtedy bedziesz wiedziala,ze od 20-20.30 konczysz pierwsza zmiane ;-) i masz wolne :-) przynajmniej do pierwszej pobudki (u nas to zazwyczaj 4.30)

tez zauwazylam,ze Borys od wczoraj przygryza smoczek od butelki...pije pije i nagle zaciska dziąsla na smoczku i nie chce puscic...moze to poczatki zebow, bo czytalam,ze jak ida do dzieci zaciskaja dziąsla na czym popadnie - smoczek, cycek, albo palec

asus, to super, że kanalik się odetkał. To tak jak u nas obyło się bez zabiegu. Super !
Habcia, gratulacje dla Maksia, że tak pięknie zjada.
Ja do kaszki mam smoka Canpol Cross-cut. Sprawdził się bardziej od TT.

No ja chyba spodziewajac sie dziecka nie myslalm ze bedzie tak ciezko, ladnie jest tylko w ksiazkach :-D:-D

Bartek tez zasypia ok.20, kiedys pierwsza pobudka byla o 2, teraz roznie..zdarza sie i o 11tej...no a o 5 musowa kupa.

Z jedzeniem tez problemy...je co 4, 5 godz. a i tak wydaje mi sie ze malo zjada...no i laktacja mi spada w ten sposob.
Ja czekam jeszcze tydzin, dwa i daje marchewe, a gluten dla piersiowych w 5 tym m-cu najlepiej. Szczerze mowiac to mam juz dosc cycolenia.

asus super, że ten kanalik sie odetkał, u nas tez po dwóch masażach sie udało, ale te masowanie to nie takie głaskanie, tylko troszke trzeba było przycisnąć, ale najważniejsze, że już oczka super :)

No ja Ale też kapie tak między 19-19:30 i o 20 już w łóżeczku do spania, ale niestety już od kilku tygodni nie przesypia mi nocek, tylko budzi sie na jedzonko ok. 3 lub 4 tak mi sie rozregulowała po szczepionce a teraz jeszczde te ząbki jej dokuczają i często ma stan podgorączkowy, no i tak jak niektóre z Was piszą, zaciska dziąsełka na sutku i wyszarpuje przy jedzeniu... no i rączki strasznie pcha do buzi i sie denerwuje, ślini... ehhh dopiero co kolki jej przeszły a już ząbki...

reklama
aga221122 a Ty jak zrobilas, ze Jurand zjada na raz 200ml? moj je cały czas co 2 czasem co 3 godziny i rozne ilosci - raz zje 150-180 innym razem 90. troche to upierdliwe, bo lepiej jakby najadał sie raz a porzadnie... tesciowa wziela sobie za cel przeciągnac go do karmienia co 3 godziny - zobaczymy co z tego wyjdzie. ale juz chyba najwyzszy czas,zeby jadł wiecej i rzadziej

Do góry