reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Do Guzinskiej ide na 17-ta na Boleslawicka. Nie wiem ile trwa u niej wizyta i czy nie ma opoznien. Jesli bedzie Ci pasowalo i bedziesz miala ochote sie poznac osobiscie to daj znac.:-)

no i oczywiście się zagapiłam i lipa wyszła :-:)-:)-:)-:)-(
a tak chciałam Cię poznać :-(
cały weekend u rodziców, poniedziałek z chorym dzieckiem i zupełnie zapomniałam o tej twojej wizycie :-(
no przykro mi i głupio, najpierw zaproponowałam, potem się nie odezwałam. a buuuuuuuuuuuu. cholera, gapa jestem!!! mogłyśmy się na telefon w sprawie przypomnienia umówić, albo na smska. głupia piczka jestem. przepraszam :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

reklama
Mój Maly jest niesamowity:) Naprawde czuję ze mam z nim kontakt:) a respekt czuje do tatusia :D Gdy moj M kladzie ręke na brzuszku i mowi do niego Mały od razu cichnie i wypina sie do glaskania:) jest przekochany:)!!!!
Ostatnio bylismy na 3D i Mateuszek nie dal sie podglądnąc!!! Leżał główką w gół, twarzyczką zwrócony do mojej kosci krzyzowej i ssał sobie spokojnie kciuk!!!!!!!! Jedyne co zobaczylismy to kawalek policzka i rączki :) Lekarz zmierzyl mu stopę i wyszlo 49mm!! To juz kawal ciałka, nie? :D W przyszlym tyg. mamy wizytę u ginka i bedziemy badać przeplywy i bede miala robione pierwsze KTG:)

monika nie da się ukryc że kawał chłopa już masz w brzuszku:-):-)

A to mały po wczorajszej wizycie 32 tydzień ciąży
BIP: 85mm 33/34 tc
AC: 307mm 34tc
FL: 60mm 31/32tc

waga 2260g
Cała reszta w porządku.

Dziewczyny pytałam skąd takie duże różnice między tymi tygodniami które wychodzą i czy to dobrze. Więc nie ma się czym naprawdę martwić a bierze się to stąd że są różne dzieci jedne małe drugie grubiutkie trzecie krótkie inne długie i dlatego wychodzą takie rozbieżności. Dlatego termin porodu określa się na pierwszym usg i tego się trzeba trzymać. reszte dzieciaczki dziedziczą po nas.

Nasz mały jak narazie jest krótką kluską;-):-):-). Kluska to po babci;-) a krótki chyba też bo my to raczej wysocy jesteśmy ja 170cm mąż 185cm

chodzicie do lekarza na USG prywatnie? Ja bylam wczoraj na wizycie w przychodni no i musze czekac na USG az do stycznia :wściekła/y: to juz bedzie ok 34-36tc, ech....
A to tylko dlatego ze bylo duzo pacjetek i lekarz nie mial czasu (albo ochoty) zapisac mnie na USG bo z tego co wiem to powinno sie je wykonac juz w 34tc, a ja w 34tc dopiero na kontrole ide wiec na USG sobie poczekam niewiadomo ile :nerd:

Zła jestem bo juz sie nie mozemy z tatusiem doczekac chwili gdy znow zobaczymy naszego synka w czarno bialym kolorze :-p no i wiem tylko ze sie malenstwo uklada w dziwny sposob tj tak jak mu sie podoba :rofl2: w poprzek, do gory nogami, albo glowa w gore....

Nimfi - najlepiej isc prywatnie:) Lekarz ma dla ciebie czas, jest uprzejmy i naprawde dokładnie bada maluszka:) My od początku ciąży chodzimy prywatnie do ginka i prawie na każdej wizycie robimy usg:) mam juz mase zdjęć i filmików z komentarzem lekarza bo moj M nagrywa wszystko telefonem:)
Nawet jesli chodzisz państwowo to oplaca sie raz czy drugi isc prywatnie na samo usg do jakiegos prtywatnego gina z dobrym sprzętem usg:)
Pozdrawiam:)

Moze sie przejde prywatnie ale tez dopiero w styczniu bo podczas przerwy Świateczej moja lekarka, do ktorej kiedys chodzilam prywatnie, jest na urlopie :-p wiec w sumie na to samo mi wyjdzie

Zastanawialam sie dlaczego moje malenstwo ciagle zmienia pozycje... chyba lubie sie wiercic - ma to po mamusi ;-) gdzies czytalam o tym jak naklonic dziecko do tego aby ustawilo sie glowka w dol.... no ale moze na razie nie ma sensu kombinowac.... i tak ma duzo miejsca w brzuszku wiec pewnie by sie obrocilo spowrotem :rofl2:

no i oczywiście się zagapiłam i lipa wyszła :-:)-:)-:)-:)-(
a tak chciałam Cię poznać :-(
cały weekend u rodziców, poniedziałek z chorym dzieckiem i zupełnie zapomniałam o tej twojej wizycie :-(
no przykro mi i głupio, najpierw zaproponowałam, potem się nie odezwałam. a buuuuuuuuuuuu. cholera, gapa jestem!!! mogłyśmy się na telefon w sprawie przypomnienia umówić, albo na smska. głupia piczka jestem. przepraszam :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

Hej, Elwis, tak sobie myslalam, ze jestes zajeta i ze nie masz czasu :tak: Mysmy byli troszke przed czasem i musielismy poczekac dodatkowo ze 20 min bo gin miala opoznienie. :baffled: Ale zaraz po jechalismy jeszcze na Targowek na zakupy, takze czas do dyspozycji byl ograniczony. Coz, moze nadazy sie jeszcze jakas okazja, a moze i inne Warszawianki beda mialy ochote sie kiedys poznac osobiscie przy kawce, gdy dzieci beda juz na swiecie.;-) My jestesmy w W-wie regularnie ze wzgledu na dziadkow, ktorzy mieszkaja w okolicy. Elwis, gdzie Ty zamierzasz rodzic? Moze wiesz cos o Instytucie Matki i Dziecka w W-wie?

Hej, Elwis, tak sobie myslalam, ze jestes zajeta i ze nie masz czasu :tak: Mysmy byli troszke przed czasem i musielismy poczekac dodatkowo ze 20 min bo gin miala opoznienie. :baffled: Ale zaraz po jechalismy jeszcze na Targowek na zakupy, takze czas do dyspozycji byl ograniczony. Coz, moze nadazy sie jeszcze jakas okazja, a moze i inne Warszawianki beda mialy ochote sie kiedys poznac osobiscie przy kawce, gdy dzieci beda juz na swiecie.;-) My jestesmy w W-wie regularnie ze wzgledu na dziadkow, ktorzy mieszkaja w okolicy. Elwis, gdzie Ty zamierzasz rodzic? Moze wiesz cos o Instytucie Matki i Dziecka w W-wie?

no przykro mi, że tak wyszło :-( , przepraszam jeszcze raz :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Co do IMIDZ to nie wiem za dużo, ale Guzińska chyba tam pracuje, widziałam jej wizytówkę i było na niej IMIDZ. Wiem, że tam jest super opieka dla maluszków, tak jak i na Karowej. to przecież szpital specjalistyczny, nastawiony na matkę i dziecko :-)

reklama
Do góry