reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Asus czyli mimo cukierkowej mamy dzidziuś rośnie i rozwija się prawidłowo. Super.
A właśnie gdzie się podziewasz?
W sumie to nie ma się co dziwić... święta za pasem.

reklama
elwis , -J- dziś skończyłam remont i zostało ,,tylko,, sprzątanie , dlatego mnie nie było , bo po prostu nie miałam czasu , ale mam zamiar nadrobić i być na bieżąco :tak:
Maciuś ułożony główką w dół . Robiliśmy też doświadczenie - na usg jak ON się ruszał to ja tego ruchu nie czułam bo mam łożysko na przedniej ścianie i ono tłumi ruchy , dlatego mam wrażenie że tych ruchów jest tak mało a do tego rączki i stópki ma na dole i rusza się tylko tam , bo w górze ma tylko pupkę i nie bardzo może nią ruszać :-)

asus to fajnie, że się wyjaśniło brak ruchów, już kiedyś miałam ci pisać, że to może przez to, że ty masz cukrzycę, a cukrzycy są ospali, a twój syncio ma ta samą krew co ty i że was jakoś to łączy, nie wiem czy wiesz o co mi chodzi :-):-):-)

Asus to sie przynajmniej nie denerwujesz jak się dzidzia mniej rusza.
Ja też mam łożysko z przodu no i jak się Zosia ułoży inaczej niż zwuykle to też mniej czuje, ale generalnie ona lubi ruchy robaczkowe albo przewalające, no i w pecherz też sobie lubi kopnąć tak porządnie:)

To mnie uspokoilyście Antar, Asus:) Dziękuję:) Wlasnie dzis malenstwo jakos mniej sie rusza a ja juz od rana mam przez to zepsuty nastroj i boje sie ze cos tam nie gra:((
We wtorek do ginka i usg wiec nareszcie znow go zobacze i przekonam sie na wlasne oczy ze wszystko u niego ok:)
Pozdrawiam serdecznie!!!

A ja zapomniałam jeszcze dodać że za tydzień 28 grudnia mam pierwsze KTG i będę go mieć robione regularnie co tydzień do końca ciąży :tak: więc będzie to jeszcze jeden wyznacznik co tam słychać u Maciusia i czy wszystko u niego w porządku :-) Dziękuję Wam za miłe słowa wsparcia dla mnie ( cukierkowej mamy :-) ) i Maciusia:tak:

Dziewczyny jak to jest z tym KTG ??? czy to obowiązkowe ???
od którego tygodnia ciąży trzeba się meldować w szpitalu ??? mnie jeszcze lekarz nic nie mówił, może uznał, że za wcześnie?

reklama
Do góry