reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

antar fajnie to porównałaś. Mój robal ciągle naciąga mi skórę, ale uwielbiam na to patrzeć. Jak M włącza jakiś film to ja na poduszkowca patrzę a nie na TV.
Co do czkawki, syncio nie ma jej za często, albo ja tego nie odczuwam. Wczoraj wieczorem akurat miał.

reklama
Moj synus pol godziny po posiłku ma czkaweczke :D Wtedy wiem, że właśnie zjadł hihihi. Juz ma taki swoj rytm. Idzie spac ze mna koło 22. Budzi sie ok.8 rano. Potem po moim śniadaniu ma czkawkę. Zawsze rano po przebudzeniu przeciąga się i aż do żeber siega stópkami. Potem koło 18 zaczyna szalec :D

Moje malenstwo nie ma bardzo regularnego rytmu, ale zazwyczaj po jedzenieu tez wykazuje sie wieksza ruchliwoscią :-)

Te wczesniej wspomnianie "robaczki" pod skórka brzuszka to rewelacyjna sprawa.... Potrafi polaskotac w bok od wewnatrz a ja mam duze laskotki :rofl2: Gdy dotkne dlonia w tym miejscu to maluszek szybko chowa wystajaca czesc ciala :-pTylko zastanawiam sie czemu czuje to z lewego boku? Bo czytalam ze przy ulozeniu dziecka glowka w dol to te guzki pod skorka czuje sie z prawgeo boku :confused: No nic, zapytam lekarza, bo byc moze nie jest jeszcze ulozone tak jak powinno przed porodem.

A czkawki to tez... od niedawna czuje je codziennie, rano i wieczorem, czasem w ciagu dnia. Raz maly mial czkawke w tym samym czasie co jego tata :happy2: To bylo dopiero zabawne, gdy moich dwóch ukochanych mężczyzn połączyło coś takiego :-p

Tylko zastanawiam sie czemu czuje to z lewego boku? Bo czytalam ze przy ulozeniu dziecka glowka w dol to te guzki pod skorka czuje sie z prawgeo boku :confused: No nic, zapytam lekarza, bo byc moze nie jest jeszcze ulozone tak jak powinno przed porodem

Nimfii ja tez czuję kopniaczki po lewej stronie i lekarz potwierdził, że mała jest ułożona główką w dół, pupę ma po prawej a nóżki po lewej, więc wypukłości i szturchańce bardziej czuję po lewej za to po prawej wychodzi nieraz wieeeelka gula czyli tyłeczek :-) :-)

nimfii hehe fajnie to musialo wygladac, jak a tym samym czasie czka tatus i dzidzius w brzuszku :D

Tez tak mam, że jak tylko dotknę tam gdzie wystaje to dzidzius się zaraz chowa. Nie mogę też sie z nim pobawić tak, że nacisnę brzuszek i dzidzius odpowiada, bo moj jakis bojazliwy jest.

Dużą przyjemność sprawia mi także najzwyklejsze masowanie brzuszka :-) Obiema dłońmi pocieram cały brzuszek i oczekuje na reakcje maleństwa... Jak mi cos wtedy wypchnie(noge, tyłeczek), to zaczynam do niego mowić itp
Nie dość ze sie pobawimy to jeszcze przynosi mi to ulgę mięśniom brzucha :tak: które zwłaszcza pod samymi żebrami sa strasznie naciagniete

moja Alunia też czasem daje już o sobie znac dosyc mocnym kopniaczkiem, az brzuch się poruszy jakby tam coś pelzalo... ale fajne to uczucie... i sypia chyba tak jak ja, no chyba, że jak ja zasnę to nie czuje, że ona tam bryka, ale zawsze rano jak sie obudze, pójde do toalety i wróce to czuje, że i ona też juz nie spi :)

Mój maly też często wypina którąś częśc cialka:) Niesamowicie to wygląda:) i łaskocze mnie czasem:). Zwykle jest aktywny rano (budzi sie ze mna) i kolo 9-10 przed poludniem:) pozniej 2-3 godzinki spokój i znów sie odzywa moj maly wiecipięta:) i tak przez caly dzień:) Gdy leżę i glaszcze brzuszek, mówię do niego maluszek od razu daje o sobie znac i przesuwa w brzuszku raczką lub nózką:) Podnosi mi rękę i się chowa:) a w nocy grzecznie spi:)
Jest niesamowicie kochany!!!!

reklama
No to uwaga : moje maleństwo już nie siedzi sobie główką do dołu :no:. Jest ułożone miednicowo , główką do góry.:baffled: To wina chyba tych ostrych, ostatnich harcy.
Wymiary jak i wszystkie części ciała w normie. Łożysko II stopień.

Do góry