reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
Jezyk też masz kawał dzidziusia w brzuszku:szok: Wogóle super że tak się u wszystkich dobrze wszystko rozwija. I szybko...jeszcze niedawno maluchy ważyły poniżej kilograma

Szczesliwa, dobrze że dzidzia zdrowa i duża:-)
Larkaa, też jestem ciekawa jakie duże będę nasze pociechy. Franek miał 3600g więc myślę, że teraz może być podobnie. Pewnie jeszcze waga zależy od tego w którym tyg. urodzimy.

Mój bobasek tez juz od 2 tugodni jest obrocony glówką w dól:) Jak spytalam lekarza czy sie jeszcze bedzie przekrecal to powiedzial ze raczej nie bo juz tam w brzuszku miejsca za bardzo nie ma:) no i duzy chlopak jest:) Koleżanki widząc moj brzuszek są w szoku:) - ze taki wielki:) a ostatnio u ginka jedna Pani spojrzala na mnie i mowi: to chyba Pani ostatnia wizyta przed porodem??? a ja jej na to ze nie, bo to dopiero 7 miesiąc:) ale oczy zrobila:) myslala ze mam w brzuszku bliźniaki:)

Na ostatniej wizycie uslyszalam ze za miesiac mam miec ostatnie badania krwi :tak: a potem to juz tylko wizyty w przychodni, pewnie co tydzien albo co dwa tygodnie.

no i mam sie wybrac miesiac przed terminem porodu do internisty zeby ocenil czy moge rodzic silami natury :rofl2: Mam nadzieje ze na USG dzidzia juz bedzie glowka w dół.... Choc ja tam przez wieksozsc czasu czuje jak mnie kopie pod żebrami, to chyba nóżki jednak ma u góry :happy2:
A brzuszek nie taki bardzo duży... jak bylam w 5msc ciazy to nikt nie mogl sie brzuszka dopatrzec, a teraz - w ciagu 2 msc urusl tak ze juz wiedza wszyscy :-p nawet jak jestem ubrana w gruby zimowy korzuszek.... Wiec dzidzia rośnie :-)

reklama
Do góry