reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
Moja mała budzi się codziennie o 9, z zegarkiem w ręku. A dzisiaj się zdziwiłam bo wstałam o ósmej i Zosia też już nie spała. Ale dzisiaj to ona naprwadę ma dużo siły, nawet do łazienki na spokojnie nie mogłam pójść:zawstydzona/y:.
No i jak tu się nie martwić , jak czasem mało co z brzucha nie wyskoczy, a czasem całe dnie by spała.

-j-, to jeszcze jeden powód do cesarki. dobrze, że z małą (zawsze mnie się wydaje, że to dziewczynka) wszystko dobrze:-)
mnie tez sie wydaje, że to jednak dziewczynka będzie.:tak:
-j- nie wiesz jeszcze co urodzisz? czy wolicie nie wiedziec?
Chciałabym wiedzieć, ale tak jak pisałam płec mojego maleństwa jest wielką niewiadomą. Napewno dziecko.;-):tak:No i ta dziesjejsza wizyta u "konowała" na usg... Na poprzednich usg maluszek tak był ułozony, że pupcią dociskał do ściany i trudno było na 100% stwoierdzić jakiej jest płci. Ale lekarze obstawiali dzieczynkę.

No właśnie Aga... teraz to już nic nie wiem. Napisałam na ogólnym o swojej sytuacji i spotkaniu z gienkiem, który nie bierze pod uwagę wskazań okulistycznych.Na szczęście nie zamierzam rodzić w tym szpitalu , w którym miałam teraz zlecone wykonanie badania usg a tam gdzie leżałam z podejrzeniem cukrzycy i gdzie badano mnie okulistycznie. Jeszcze chyba w styczniu wybiorę się na prywatną wizytę do samego ordynatora tego szpitala w celu umówienia się na cc lub dowiedzeniu się czegokolwiek co ze mną dalej.
Teraz zamierzam wypocząć w święta i zregenerować siły. Potem przyjdzie czas na martwienie się.

-j- właśnie doczytałam się na ogólnym; może gość miał zły dzień, albo jest taki miły zawsze. Co zrobisz jak nic nie zrobisz. W styczniu będziesz wszystko wiedzieć. Poza tym w razie jak Ci każą rodzić SN to każ im wystawić papier o tym, że wiedzieli o twoich oczach i że biorą za nie odpowiedzialność. Myślę, że jak zażądasz takiego papierka to szybciutka zrobią cc. Ale myślę, że w swoim szpitalu nie będziesz miała tego problemu.

reklama
Zauwazyłam już ze maleństwo budzi się rano gdy tata wychodzi do pracy ;-) Dwoni budzik, ja się budze a ze mna maleństwo i od razu ma czkawke... Mam nadzieje ze czkawki 2 razy dziennie mu za bardzo nie dokuczaja:tak:

Oprucz tego podskakuje w nocy i obraca sie, a dzien to najwiecej wtedy gdy leże... Bo gdy jestem w ruchu to raczej ono soebie odpoczywa, kołysa sie ;-)

Na USG musze czekac na styczen bo sa święta... ale dzis ide do gina wiec moze dowiem sie cos ciekawego o maluszku :-)

Do góry