reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

..daję Bebilon- 400gram kosztuje 22zł w najtańszej aptece w innych około 27zł:sorry: takie mleko wystarcza mi na 3 max 3,5 dnia w przeliczeniu na miesiąc na mleko wydaję około 200-220zł..czyli masakra:sorry:

oj masakra!!!!!! Ale sie ciesze ze Maly jest tylko i wylącznie na cycu!!! Wspołczuję mamy butelkowe tych wydatków!:(((
U nas inny problem. Mały nie chce mi pic zadnych herbatek:((( A teraz jest juz coraz cieplej i powinnam go dopajac a on nie chce:(((
Herbatkę koperkową hippa wypluwa, jak mi pediatra poradzila na jego przeziębienie napar z lipy (lekko oslodzony) tez nie chcial pic:(
Juz sama nie wiem co robic:(( Co Wy podajecie Waszym maluchom do picia?

reklama
MonikaWroclaw84 moj na szczescie pije wszystko, herbatkę uspakajajaca hippa, koperkową, ziołową i wode. :) Spróbuje może samą wode.

dziewczyny, Chciałam moja Zoske nauczyc jesc łyzeczką, bo ma juz skończone 4 miesiace, a ze jest maluszkiem butelkowym to czas pomyslec o rozszerzeniu diety. Ale ona na widok łyzeczki zaciska usta. A jak jej cos podam łyzeczka to pluje. Dawałam jej kazke ryzowa łyzeczka, to nie chciała jesc, a jak dałam przez butle to wcinała az jej sie uszy trzesły. No ale zupki przez butle przeciez nie podam. Nie wiem co mam zrobic. Macie jakis pomysł. Ona nienawidzi łyzeczki.
Kasikk,czasami to trwa bardzo dlugo zanim dziecko polubi lyzeczke.Dawaj bardzo malutkie porcje na poczatek.Ja z Marcelem mialam to samo,porazka karmienie lyzeczka a butla wcinal az mu sie uszy trzesly.Za to Jakub tylko lyzeczka i jadl pieknie wszystko z lyzeczki,nawet butle odrzucil wtedy :tak:Musisz byc wytrwala;-)

Spróbuje podac mu wodę, przegotowaną tak???Slodzić cukrem czy nie???
nie raz dzieci nie chcą samej wody..my podajemy Blance wodę z glukozą..na 100ml wody jedna płaska łyżeczka glukozy..nie jest to słodkie ale ma już lepszy smak..cukru się chyba nie podaje takim Maluchom..spróbuj samą wodę mu dać..a jak nie będzie chciał to kup tą glukozę w aptece..ona jest tania 100gram kosztuje jakieś 3zł:tak:

reklama
Do góry