reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

monika wroclaw nie stresuj się, że Mały nie chce pić. Na cycu nie trzeba dopajać, chyba, że temperatura przekroczy ileś stopni. Mój Jurand pije mleko z puszki a też prawie nic nie pije. Mogę się modlić nad nic, ale między posiłkami nie chce niczego do pyska wsadzić, tzn ok 10-25ml łyknie, ale to wszystko, a czasem jak załapie, że to wpada do żołądka to wypluwa odrazu. Dziecko krzywdy sobie nie da zrobić, a my chcemy dla nich jak najlepiej a czasem przesadzamy:))) Tak jak ja :-D:-D:-D Jurand jak pije to wszystko, herbatkę, wodę, ale żadnego cukru mu nie daje. I tak sobie dobrze wygląda. Dzieciom może dawano kiedyś cukier, bo chętniej piły. Ja też czasem nie wypije minerealnej, bo mi w gardle staje, ale jak mi się chce pić to nawet woda z muszli dobra :-D:-D:-D. A dzieci to takie same ludzie jakmy :-):-):-)

reklama
monika wroclaw nie stresuj się, że Mały nie chce pić. Na cycu nie trzeba dopajać, chyba, że temperatura przekroczy ileś stopni. Mój Jurand pije mleko z puszki a też prawie nic nie pije. Mogę się modlić nad nic, ale między posiłkami nie chce niczego do pyska wsadzić, tzn ok 10-25ml łyknie, ale to wszystko, a czasem jak załapie, że to wpada do żołądka to wypluwa odrazu. Dziecko krzywdy sobie nie da zrobić, a my chcemy dla nich jak najlepiej a czasem przesadzamy:))) Tak jak ja :-D:-D:-D Jurand jak pije to wszystko, herbatkę, wodę, ale żadnego cukru mu nie daje. I tak sobie dobrze wygląda. Dzieciom może dawano kiedyś cukier, bo chętniej piły. Ja też czasem nie wypije minerealnej, bo mi w gardle staje, ale jak mi się chce pić to nawet woda z muszli dobra :-D:-D:-D. A dzieci to takie same ludzie jakmy :-):-):-)

Aga i za to Cię uwielbiam ... mówisz konkretnie, prosto bez owijania w bawełnę :-D:-D:-D;-);-);-) Cmok...cmok :-p:-p:-p

Zosia narazie tylko na piersi jak będzie gorąco to mam zamiar podawac na początek wode przegotowana.

Smarujecie po kąpieli dzieci oliwką?bo mała ma fajną skóre i smaruje tylko czasami albo dodaje do kąpieli trochę a dowiedziałam się wczoraj od doświadczonych mamus że powinnam każdy dzien smarowac a pod paszkami pudrem jak jest gorąco posypac:eek:

ja tez nie smaruje po co? skoro dziecko ma ładną skorke to nie ma takiej potrzeby, jak ja kapie to dodaje płyn i to wystarczy a puder nie sadze zeby to byl dobry pomysl zwlaszcza w upaly???

no wiem. Kiedys dawalam mu nana i tolerowal go, a teraz kompletnie nie toleruje. Na szczescie Bebiko jest najlepsze i nawet nie probuje juz nic zmieniac.

Nimfii po co mam konsultowac z lekarzem zmiane mleka, on nie jest cudotwócą. :) a jesli chodzi o karmienie to co mi lekarz powie? Karm piersią, albo mieszanka? TO jest indywidualna sprawa kazdej kobiety. Zalezy to od laktacji.

chodzilo mi o to czy konsultowalas wprowadzenie modyfikowanego a nie jego zmiane? ja dawalam malemu Humane na wlasna reke przy kryzysie laktacyjnym a jak poszlam do lekarza to mi zabronil tak dokarmiac :confused2:

kasik podobno jak dziecko zaciska usta albo wypluwa wszystko to nie jest jeszcze gotowe i powinno się odroczyć rozszerzanie diety :) daj sobie spokój i spróbuj za tydzień.

ewelinka a tą glukoze to kto kazał Ci podawać? Bo chyba na pewno nie lekarz

mary 105 ja smaruje oliwka raz na 2-3 dni :tak: wczesniej stosowalam Oilatum na wysuszona skorke, a pod paszkami linomagiem jak widze zaczerwienienie

reklama
Do góry