reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

ana 545 ja bym była zainteresowana tymi lekami granulakami bo moja Wikunia ma katarek już 5 dni:no: Psikam jej do noska wodą morską i odciągam aspiratorem, ale to tylko ulga na chwilkę:-(.

habcia a mleczko to Ty sama tak sobie zmieniłaś, czy po konsultacji z lekarzem? Pytam bo mojej podaję Bebilon, ale to ponoć to samo co Bebiko no i zdecydowanie tańsze i dlatego chcę zmienić.
2-WIKTORIA-17022009-7452.gif

a48c111d47.png

Na katarek granulki " alium cepa " mozesz prawdzic na necie to wyciag z cebuli wiec bezpiecznie dawkowanie : 3 granulki rozpuszczone w wodzie co godzine , ja podaje w strzykawce przez 2-3 dni potem po 3 granulki 4 razy dziennie przez 4-5 dni oraz krople do nosa dla niemowlat "NASIVIN 00,1 %" dawkowanie 3x dziennnie po 2 kropelki do kazdej dziurki przez 3-4 dni wszystko bez recepty mam nadzieje ze jansno napisalam :tak:

reklama
larkaa glukoze kazała podawać mi połozna już w szpitalu jak Mała miała żółtaczke..podobno glukoza zbija poziom bilirubiny w organizmie..a potem pytałam położną na wizycie patronażowej co podawać zamiast herbatek to tez polecała glukozę i nasz pediatra jak pytał czym dopajam i powiedziałam, że glukozą..powiedział, że dobrze:tak: więc skoro tyle osób mi powiedziało, że glukoza ok to my stosujemy..zresztą nie tylko my..dużo koleżanek tez podaje ją swoim dzieciom:tak:
a co do oliwki..nigdy nie stosowałam bo Blanka miała śliczną skórę..raz mnie coś podkusiło i na drugi dzień Mała była cała wysypana..do tej pory ma po niej taką przesuszoną skórkę..chyba znowu wrócimy do oilatum.

Ja tez nie stosuje oliwki a jak widze ze pupa troche czerwona uzywa bepanthenu zawsze pomaga.
Za to mam teraz zmartwienie w postaci oczka wyglada okropnie czerwone zaognione mimo antybiotyku lekarz kazal kropic jeszcze do niedzieli a ja jak wstaje i widze to oko to plakac mi sie chce mam nadzieje ze obejdzie sie bez plukania chociaz trace nadzieje po po kilku dniach prawie nic sie nie polepsza.

Kurcze wszysko naraz oko katar swedza go dziaselka masakra dziecko marudzi nie wie co sie dzieje ehh jaka jestem zla

Warto jest nauczyć dzieci pić samą wodę. Franek pije tylko wodę i mleko, soku nawet nie chce, bo nie dostawał nigdy i na razie mu nie smakuje. W zeszłym roku jak miał rok i były mega upały właściwie głównie mleko pił, dopiero teraz zaczął pić dużo. wydaje, się mi, ze jak naprawdę dziecku będzie chciało się pić to wypije.
Ja nawet jestem przeciwna tym herbarkom dla niemowląt, bo też prawie sam cukier.
Helki na razie nie dopajam, tym bardziej że Franz też był tylko na cycku latem (urodził się w czerwcu) i było oki, jak były upały czasem chciał cycka co pół godziny i spijał to mleczko początkowe, które jest prawie jak woda.

Ewelinka, u nas jest to samo po oliwce, wysypka. Czasami tylko używam oliwy z oliwek a po niej skóra jest cudna. Nawet ja ostatnio zaczęłam stosować.

ewelinka aha :| no ale wiadomo, każdy uważa i zaleca co innego :)
golimek ja też jestem anty herbatki, tylko woda! później soczki ewentualnie... ;)

dziewczyny a śpicie przy otwartym oknie? (do mam które śpią z dziećmi w jednym pokoju)

ewelinka aha :| no ale wiadomo, każdy uważa i zaleca co innego :)
golimek ja też jestem anty herbatki, tylko woda! później soczki ewentualnie... ;)

dziewczyny a śpicie przy otwartym oknie? (do mam które śpią z dziećmi w jednym pokoju)
ja daję tyle tej glukozy, że ledwo wyczuć..ale Blanka chętnie pije..bo samą wodę wypluwała:tak:
śpimy razem z Małą w pokoju, ale jeszcze nie odważyłam sie spać przy otwartym oknie..wydaje mi się, że jeszcze za wcześnie..noce jeszcze zimne..przynajmniej u nas nad morzem;-)

reklama
Dziewczyny jakie warzywa i owoce jecie, bo ja mam zamiar rozszerzyc swoja dietę. Jak narazie jadłam tylko z warzyw: marchewke, ziemniak, brokuł, groszek zielony i kukurydza a z owoców jedynie banany.

Do góry