reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

nas też Kalina nie je, jadła tylko dziś o 4 rano i o 12 w południe
marudzi strasznie, pcha rączki do buzi non stop, dajemy jej gryzaka to sie uspokaja trochę ;/

reklama
larkaa co w końcu pomogło w leczeniu skóry Kalinki ? Pytam bo u Maciusia buzia nadal z pryszczami i już brak mi pomysłów . Napisz mi też proszę ten przepis na krochmal na buźkę i z jakiej mąki go robiłaś ?

my dostaliśmy maść sterydową Laticort i Clotrimazolum, a maseczkę z krochmalu robiłam z mąki ziemniaczanej, już teraz nie pamiętam, ale robiłam chyba to tak:
1 łyżkę maki ziemniaczanej rozpuścić w 1/5 szklanki wody po czym zalać wrzątkiem do połowy, mieszać aż się zrobi kisiel i poczekać aż ostygnie.

hej dziewczyny:-)

Ostatnio rzadko pisze bo doba jest jakas krotka :dry:;-)
Podczytuje was ale na biezaco nie jestem:-(

Powiem tyle ze u mnie jest juz oki. tzn, Kaja dostaje Sab Simplex (CUDO!!!) od 8 maja i wszystko zaczelo sie jakos ukladac w calosc:-)
Od 7 maja jest u mnie tesciowa poniewaz psychicznie wysiadalm juz i mialam wszystkiego DOSC:-(
Calymi dniami samemu w domu MASAKRA:wściekła/y:... na spacerze tez samemu:baffled: z dwojka dzieci .... brak znajomych tutaj mnie ZABIJA:wściekła/y: a do tego strasznie absorbujace dziecko ktore w dzien spalo po parenascie minut:sorry2:i ryyyyyk
Nocki byly oki , ale jak zaczynal sie dzien to nie chcialo mi sie zyc ....:-(
Dobrze ze mam to juz za soba i teraz bedzie juz tylko lepiej :-):-):-)

A tak liczylam ze drugie dziecko nie bedzie mialo kolek i bedzie spokojniejsze a tu dupa jasiu:dry::sorry2:... na pewno dwojka mi wystarczy i trzeciego juz nie robimy ;-)

teraz tylko odliczam dni do wyjazdu na cale wakacje do Polski:-D:-D:-D
odzyje jakos na nowo i bede z rodzina:-) i znajomymi:-)

A za wami strasznie sie stesknilam:zawstydzona/y::-p!!!

Agus ciesze sie strasznie ze i tobie sie uklada wszystko w calosc

20 czerwca mam egzamin teoretryczny na prawko no i musze sie uczyc...zobaczymy jak to bedzie bo teraz jest ponad 600 pytan i wszystko musze sie sama uczyc z plytki bez wykladow ...ale dam rade:-)

Buziakow milion dla Was:-):-):-)

Cypuś na oczko dostał Biodacynę mamy stosować przez 5 dni i jeśli po tym ropienie oczka będzie nawracać to mamy iść do okulisty.

lajfik a Kubuś miał wycinany migdałek?

Co do kupek, to Mateusz robi w ciągu dnia (jak nie ma kolki i brzuch go nie boli) 2 kupy. Gdy ma kolkę i zastój w jelitkach stosuję kankę doodbytniczą. To nalepsza metoda-polecona mi przez 74 letnią pediatrę. Zapomnijcie o innych metodach-ta jest najlepsza! Zadne kropelki, herbatki nic nie pomaga a kanka od razu rozwiązuje problem:) Wtedy idzie jedna kupa ale za to olbrzymia:) I dziecko znów się usmiecha:)

a co to takiego ta kanka?:confused:

oj u nas dzisiaj jak nigdy czuje się wpływ pogody tylko mnie dziwi bo jak jest słonecznie to Niko śpiii a jak jest tak jak dzisiaj to jest marudny i przy cycu cały dzień

asus mój Niko też ma całą buzię wysypaną tzn miał byliśmy u dermatologa i powiedział że to trądzik niemowlęcy i że trzeba mu dziewczyny ale wszystkie fajne daleko mieszkają no ale mówił żeby dużo oliwkować i smarować CLOTRIMAZOLUM GSK10mg/g krem nam trochę przeszło

Cypuś na oczko dostał Biodacynę mamy stosować przez 5 dni i jeśli po tym ropienie oczka będzie nawracać to mamy iść do okulisty.

lajfik a Kubuś miał wycinany migdałek?

nie nie mial on dostawal krople przez pol roku i on sie wchlonal .....lekarz mowil ze jak sie nie poprawi to go usuna na razie jest spoko i Kuba nie choruje ...

A po za tym byl problem z uszami bo migdal zasnanial kanaly i nie bylo dobrej wentylacji i mial czeste infekcje ...Kuba jest po zabiegu ...mial wkladane rureczki do obu uszu i byl pod pelna narkoza ..ja bylam z nim do samego momentu uspania... a po 4 godzinach poszlismy do domu i bylo wszystko oki ...
Nie martw sie na pewno bedzie wszystko dobrze ..a czasem ten zabieg jest konieczny ..i to na pewno wyjdzie Kacperkowi na dobre
Buzka :-):-):-)

Już sama nie wiem co robić, Daniel znowu w nocy budzi się co dwie godziny a od 4 to nawet co godzine:-(i chce cyca W dzień ma dwie krótkie drzemki po 20-30min. i cały czas domaga się mojego towarzystwa, czasami polezy na macie i się zajmie zabawkami, albo grzechotka ale trwa to max.40min. dobrze, że chociaż na spacerach jest spokojny i mogę posiedzieć na ławeczce i poczytać. Jestem wykończona i chce mi się ryczeć:-:)-(

reklama
wiewióreczka83 a próbowałaś dać mu butle na noc? MOze dłuizej by go trzymala, albo kaszka zagęscic mleczko. Wspołczuje Ci strasznie. MOze zczyna mu sie ząbkowanie. Moja siostra tak własnie przechodzi to. A ma juz 10 miesięcy i co 2 h pobudka na cyca.

Do góry