reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

hej dziewczyny mój Niko robi kupy w każdą pieluchę i przedwczoraj pomyślałam sobie że to od kawy zbożowej inka bo ja co dzień rano piję z mlekiem. i przedwczoraj nie wypiłam i on cały dzień nie zrobił kupy wczoraj wypiłam i robił znowu w każdą i dzisiaj znowu nie piłam i znowu nie robił od rana może spróbujcie napić się kawki może pomoże ja na razie obserwuję ale jak była u mnie położna to mówiła że na cycu może maluszek nie robić 10 dni dopiero wtedy trzeba się martwić

reklama
jolek u mnie Ala tez robi ze 3 razy w ciągu dnia, a ja pije kawe bezkofeinową, ale czasem jej sie zdarza, że nie zrobi i wówczas brzuszek jej doskwiera, podaje wtedy koperek, runianek lub plantex.

mój Maxymilian robi przeważnie jedną KUPE:szok:- po same uszy, czasami jednak zdażają się dwie [ tylko po łopatki]... a i musze pochwalić go , bo od kilku dni zjada pełne 180ml.
a i jeszcze, od trzech dni trzyma mi tak dziwnie rączki. tak jakby był na rozstrzelanie przygotowany, raczej wczesniej miał rączki blisko tłowia, nie wiem czy ja go zabardzo nie sadzam, i go kręgosłup nie boli, cz moźze on poprostu tak ma.

a i jeszcze, od trzech dni trzyma mi tak dziwnie rączki. tak jakby był na rozstrzelanie przygotowany, raczej wczesniej miał rączki blisko tłowia, nie wiem czy ja go zabardzo nie sadzam, i go kręgosłup nie boli, cz moźze on poprostu tak ma.
U mnie Bartek tak śpi zawsze, przez co zajmuje mi pół łóżka :sorry2:, ale najwyraźniej mu tak wygodnie :tak:.

moj Maks robi jedna kupe na 2 dni.

dZIS u nas tragedia nic od rana nie chce jesc. ledwo herbatke wypije. drze sie w nieboglosy. niewim juz co mam robic. wlasnie mu spiewam i usypiam choc niedawno sie obudzil.

To chyba wina pogody...
Amela śpi cały dzionek. Pobawi się troszkę , zje, pomarudzi i dalej w kimę idzie jak nigdy.

Pogoda chyba faktycznie ma wpływ na maluchy. Normalnie mój mały nie śpi w ciągu dnia dłużej niż 20 min. a dzisiaj spał 2 godziny :-) No to zabrałam się za sprzątanie i utknęłam w połowie.

Mamaflavi jesteśmy calym serduszkiem z Wami!!! Badzcie dzielnie, jestem pewna ze wszystko sie dobrze skończy!!! Musi!!!!

Co do kupek, to Mateusz robi w ciągu dnia (jak nie ma kolki i brzuch go nie boli) 2 kupy. Gdy ma kolkę i zastój w jelitkach stosuję kankę doodbytniczą. To nalepsza metoda-polecona mi przez 74 letnią pediatrę. Zapomnijcie o innych metodach-ta jest najlepsza! Zadne kropelki, herbatki nic nie pomaga a kanka od razu rozwiązuje problem:) Wtedy idzie jedna kupa ale za to olbrzymia:) I dziecko znów się usmiecha:)

Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tego spania w dzień. U nas to pół godzinne drzemki 2 w ciągu dnia puls około godziny na spacerze. Poza tym ostatnio bardzo szybko się denerwuje i nudzi, tak naprawdę trzeba ją ciągle zabawiać :sorry2: A noce też się ostatnio pogorszyły. Często się wybudza i płacze.

reklama
moj Maks ja nie placze dzis to tez spi. Prawie caly dzien taki byl. teraz w koncu chwycil sie butli po calym dniu niejedzenia :)

Do góry