reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
Daniel ma jedną źrenice trochę większą od drugiej, czy zauważyłyście coć podobnego u swoich dzieciaczków? Już umówiłam nas do okulisty..
:no::no::no:, dziwne, pierwsze słyszę o takim czymś.

Dziewczymy soczek jabłkowy i śliwka nie przynoszą żadnego rezultatu:no:. Popierdziuchy są , kupy jak nie było tak nie ma. Jak się nie pojawia po 8 dniach stosujemy czopka, bo wtedy widzę już , że Amela zapchana jest:tak:. Staram się ją raz dziennie przepajać , ale to też słabe efekty przynosi. Może za mało pije..

Ostatnia edycja:
j Może wybierz się do pediatry, ona coś Ci poradzi. 8 dni bez kupki to bardzo duzo.

A moj synek pobił kolejny rekord w spaniu :D DO tej pory spał mi po 9 h, a dzis przespał calutenka noc czyli 11 h, obudzil sie i po godzinie znow zasnal :D :D Ale jestem z niego dumna :D

-j- 8 dób to chyba za dużo, nie wiem. Mi lekarz powiedział, że czekać mam 72h, jak brak kupy to czopek. Ty karmisz chyba piersią to może być inaczej. Może jesz coś co powoduje zatwardzenia?
habcia hahahaha mój Jurand też się wyrabia jak majtki w kroku :-D:-D:-D. W południe gość śpi od 2,5 do 3,5h. Nocy nie przesypia całej. Rano też śpi ok godzinkę i popołudniu ok 0,3h. Dziś byl marudny, ale okazalo sie ze jest glodny. Zjadl i poszedl w spac.

Daniel ma jedną źrenice trochę większą od drugiej, czy zauważyłyście coć podobnego u swoich dzieciaczków? Już umówiłam nas do okulisty..

nie zauwazylam roznicy w wielkosci źrenic.... czasem obie mu sie powiekszaja albo zmiejszaja ale to normalna reakcja na swiatlo :tak:

mary105 mnie tez kazano dawac caly czas wit D3 bo dziecka na slonce wystawiac nie mozna w tym wieku a samo promieniowanie ponoc mu nic nie daje :sorry2:

-j- soczek jablkowy nie pomogl :confused: u nas był 7 dniowy przestuj z kupką :zawstydzona/y: nic co mialam stosowac nie pomoglo - koperek, rumianek, herbatka na trawienie.... jako ze kolejnym krokiem zaleconym przez pediatre byl soczek z jablek to sobie powiedzialam ze jak do dzis kupki nie zrobi to sprobuje to....
Na szczescie wczoraj sie kupka pojawila :tak: tylko z pomoca czopka... Maly strasznie plakal i juz nie moglam patrzec jak sie meczy :-( po czopku uspokoil sie a po kilku godzinach kupka :tak:
Ale tez ten czopek nie zawsze kupke wywoluje :dry: odkad zaczelam go stosowac to dwa razy nie pomogl :sorry2: a stosowalam go w sumie moze z 6 razy w ciadu tych 3 msc zycia Macka

habcia no i macie teraz prawdziwego spioszka :-D Macka rekord w spaniu to 8 h :tak: ale on i w dzien czasem tak pośpi z 5-6 godzin wiec jest wypoczety :tak: rano znowu budzi sie na jedzenie i zasypia sobie jeszcze, wiec wczoraj sie wyspalam do 10 razem znim :tak:

moj Maks za to w dzien długo nie spi. Z samego rana ok. 30. potem koło 12 drzemka 45 min. Czasami zdrzemnie sie jeszcze po południu tak 20 min.

reklama
-j-, moja Helka ostatnio po 8 dniach zrobiła kupkę:szok: Ale też pierdy były cały czas, mała była szczęśliwa a kupy ani widu ani słychu. Mnie się wydaje, że dzieci cyckowe mają prawo tak mieć.
Czy wasze dzieci są też takie żywe. Moja Hela dzissiaj obróciła się z pleców na brzuch i w ogóle cały czas fika. Kolejny diabełek mi rośnie:dry:
A niestety ze spaniem różnie zawsze ok. 3. pobdka, potem o 6 mjiej więcej i wtedy biorę małą do łóżka, żeby swoimi okrzykami radości nie obudziła Franka.

Do góry