reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Ja też się bałam że nie będę mogła mieć dzieci :-(. Ileż ja się hormonów nałykałam to moje. A to wszystko przez te moje torbiele, ciągle coś. Odwiedziłam tylu lekarzy, że już nawet się nie denerwuje jak mam iść do ginekologa. Jest mi obojętne kto ogląda moje krocze ;-), byleby pomógł. Staraliśmy się rok. Już w pewnych momentach jak kolejny raz dostawałam okres (a przez te miesiące były one wyjątkowo regularne), to oczywiście załamka, płacz, histeria, że nigdy nam się nie uda itp. No nie wspominam tego okresu zbyt dobrze. Ale w pewnym momencie stwierdziłam że młoda jestem i że skoro teraz nie mamy dziecka to tak ma być. Skończę studia, zacznę pracować, zrobię coś co zawsze chciałam zrobić. Odstawiłam leki, doktorów na trzy miesiące. Podreperowałam swoją kondycję psychiczną i ku wielkiemu mojemu zdziwieniu okazało się że zaciążyłam:-).

Asusku wcale nie przesadzasz. Idź sprawdź czy wszystko jest ok :tak:. Nie ma co się denerwować na zapas. Rzeczywiście bierzesz sporo leków, ja też od samego początku łykam garściami leki, do tego jeszcze byłam usypiana całkowicie do zabiegu, środki przeciwbólowe, ale trzeba być dobrej myśli że lekarze wiedzą co robią. Główka do góry:tak:.

reklama
Dzisiaj byłam u gin i dzidzia waży 1878:-D .Powiedziała że jak tak dalej będzie rosła to ja ze swoimi gabarytami nie dam rady jej urodzić i będzie cc. Ale na razie nie mam się co martwić bo niektóre dzieci w ostatnim miesiącu zwalniają, a że jest ułożona główką w dół to fajnie było by urodzić samej:tak: Pani doktór była bardzo zdziwiona, bo przy mojej anemii powinnam mieć maleństwo. a tu proszę mała rośnie jak na drożdżach :-D:-D:-D

u nas 30t2d- 1600 gram!!:-) 100% przyrostu w 4 tygodnie! jestem w szoku!! tylko główka nadal w górze...:-(
Niunia8381- masz Ci giganta!!! ja myślałam, że Hanka sporawa ;-)

mój gin z moim chłopem chcieli się zakładać, ile jeszcze przytyję w ciąży!! te solidarne nasieniowody!! gin stawia na najmniej 5 kg!! gbur niewychowany;-) Małżon oczywiście , że zamek cyfrowy na lodówkę itd...:-D:-D ale wybaczam im wspaniałomyślnie, bo obaj stwierdzili, że wyglądam przecież bardzo ładnie:-)

Sama jestem w szoku:szok: Nie wiem czy mam się śmiać czy płakać hihi bo urodzić duże dziecko to nie lada wyczyn:-D
Martussa82, ale Twoja też nie należy do najmniejszych:-) co do główki to się nie martw podobno nawet przed porodem potrafi się dzidzia obrócić, a jeszcze masz czas:tak:

Ja dzis pierwszy raz byłam na KTG. Maz zrobil filmik na pamiatke. Potem u lekarza okazało się, że pielęgniarka zle mnie podpieła i nie wykrywal skurczy :(

dziewczynki ja dopiero co po wizycie, mała ładnie urosła waży 1476g:) oj fajniusia jest.
co sie naczekałam to moje miałam wizyte na 15.15 w momencie jak miałam wchodzić wyszedł lekarz bo okazało się że dostał wezwanie na operację, usunęli kobiecie macicę całą, wcześniej urodziła bliźnięta po 4 kg każde....:szok::szok::szok:
to dopiero dzieci, niestety w takim przypadku więcej nie będzie miała ale uratowali ją a macica zbyt była uszkodzona żeby ja ratować.... więc po 2 godzinach wkońcu się dostałam doktor wrócił ze szpitala i zajął się nami.

Mnie czeka jedno duże a już się boi moja gin czy dam radę. Też spodziewa się, że mała może dojść do 4kg. Mam nadzieję, że nie:-D

witajcie. Ja juz leze sobie w szpitalu. Wlasnie mam ktg. Zrobili mi usg. Moj kochany synus wazy juz 1700g! A ja od 4 tyg. Nie przytylam ani kg!c

reklama
w zasadzie taką samą biorąc pod uwagę, że klasycznie dziewczynki są o 300 gram mniejsze od chłopców w życiu płodowym :)

Do góry