reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Uzywałyscie może herbatke wspomagajaca trawienie Hipp? Nie mam przekonania do tej firmy, dlatego pytam o wasze zdanie. ;-)
Lepsza taka herbatka czy zaparzanie rumianku z koprem wloskim i slodzenie glukoza.

Ja uwielbiam te herbatki :-):-):-)
Karolowi podaję rumiankową i na trawienie, właśnie Hippa. Jest ok.

reklama
Asus kurcze..trzymamy kciuki za Maciusia i duzo zdrowka zyczymy.

yawla, u nas też marudzenie wieczorem i płacz. Ja kąpię ciut wcześniej i jak potem przystawiam do cycusia to od razu usypia. Więc może spróbuj kąpać wcześniej.

Jakos musze rozszyfrowac wlasne dziecko. No wlasnie nie jestem w stanie przewidziec kiedy on bedzie mial dosc, bo u niego bardzo szybko zwykle marudzenie przeradza sie w ryk. Raz marudzi juz od 18, raz po 19.
Wczoraj mielismy super dzien. Maly sie wykapal i poszedl grzecznie spac bez bujania, bez awantur, takze i ja poszlam spac zrelaksowana.

ja osobiscie uważam że najlepsza jest woda do picia...

:tak::tak::tak:

ostatnio był temat pampersów i tego ze zawiodłam się na Pampers Active '3'.Teraz kupiliśmy Pampersy Slep & Play '3' i jestem zachwycona!

No mi te 3 po prostu smierdza. Fuj

Nam Barti przewraca sie juz od jakiegos czasu, ale ja mu nie dowierzam, ze robi to swiadomie, bardziej wydaje mi sie, ze to ta jego ciezka makowka mu ciazy w jedna strone no i myk i jest na plecach:-D:-D

A my po wizycie wazymy 6700 no i jestesmy 66cm wysocy:-D jeszcze niecaly metr i bedzie rowny z mama :))

ardzesh są białe bez wzorków, nie mają rozciągliwego paska przy zapinaniu (dla nas to żadna przeszkoda), nie mają tego zielonego paska z aloesem w środku, nie przesikują się jak te active i są tańsze :)

koleżanka mi je poleciła, bo sama ich używa :)

Dla mnie herbatki z Hippa są rewelacyje. Mam chyba wszystkie jakie są możliwe do podawania po 1 i 2 miesiącu życia. Niesamowite efekty co do robienia kupki dała mi herbatka ułatwiająca trawienie. Ale oprócz niej daje Wikuni co drugi dzień Plantex:tak:.
Nareszcie kupki u nas z zielonkawych zaczynają być musztardowe:-D.
Byłam na kontroli u lekarza i niunia w ciągu tygodnia przybrała (na mleku sztusznym) 190 gram:-D:-D:-D, a wcześniej w ciągu dwóch tygodni tylko 130 (na cycku) :no::no:. Ogromna różnica, dziecko bardzo zadowolone przez cały dzień, nie płacze no i ja bardzo szczęśliwa:tak:. Pediatra powiedział mi, że jak dziecko skończy pełne 3 miesiące to można już powolutku zagęszczać mleko kleikiem ryżowym. Na pewno spróbuję tak zrobić na noc już za 8 dni:-).

0010392646.gif

a48c111d47.png
leko

Olcia dopiero zasnęła....kurcze takie ma pory pania ostatnio.....a wstaje o 11....ale w ciągu dnia śpi raz ok 30 min, drugi raz ok 2 h i trzeci 30 min....a jak u was wygląda spanie ? ile Spią wasze pocieszki?

Mateusz gdy tylko go nic nie boli jest zlotym dzieciątkiem:) Nic tylko je, gaworzy, rozglada sie i spi:) Z zasypianiem nie ma wiekszych problemów bo ogólnie wpada w objecia Morfeusza juz przy piersi:) -ale jak juz jest najedzony:) a w nocy spi z nami i dzieki temu pieknie przesypiamy noce:) jak sie Mały budzi na jedzenie to podaje mu od razu cyca i w półśnie jemy i spimy dalej:) Np. dzis spaliśmy do 10:) a polozylismy sie kolo 2:) A gdy marudzi i popłakuje klade go na brzuszku, daje smoka umoczonego w wodzie koprowej i za pare chwil dziecko spi i sie usmiecha przez sen:) W ciagu dnia jak zasypia to spi od 1,5 do 3 godzin jednym ciągiem:)

Gracjanek zasypia o 20.30-21 o 23.30 karmie go na spiaco i spi do 7 daje mu wtedy mleczko i potem znowu nyny w lozku mamusi do 9 czasami 10:-) Nie moge narzekac na mojego synka bo pieknie przesypia noce :tak:i mamusi daje sie wyspac W dzien ucina sobie 2-3 dzrzemki po 20-30 minut
0017795676.gif

To ja zakupie ta herbatke Hipp na trawienie ;-) bo inne produkty malo skuteczne

choc ostatnio Maciek sporo spi i zdaje sie ze coraz mniej go mecza problemy z brzuszkiem :tak: no zobaczymy jak bedzie... w koncu niebawem skonczy 3 msc:-D

reklama
Dziewczyny ja jestem strasznie ciekawa ja Wy karmicie dzieci przez sen?? Bo ja ile razy bym próbowala to Ala mi na śpiąco nie weźmie do buzi cycusia... poprostu zaciśnie usta i nie da rady jej nakarmić...

Do góry