reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

zosiulenka to moze pieluchowanie w pozycji lezxenia na pleckach? skoro nie chce na brzuszku?

Maciek juz tylko na brzuszku chce spac :zawstydzona/y: polozenie go w innej pozycji to ciagla histeria i placz... po ok 30 min placzy w koncu tak zasnie ale na chwile... skad on ma takie upodobanie :-p

reklama
Zosiulenka - mam chustę i gorąco ją polecam. Mój mały lubi się do mnie przytulać i chusta okazała się świetnym rozwiązaniem, sprawdza się również gdy jestem sama w domu i muszę iść do sklepu :-) Wiązanie wcale nie jest trudne, załapałam już za pierwszym razem.

zosiulenka my mamy to nosidełko i świetnie się sprawdza w trenowaniu tych partii ciała dzidzia jest cały czas w pozycji żabki NOSIDEŁKO FRONT 2 BACK RIDER INFANTINO (597403719) - Aukcje internetowe Allegro
spróbuj cena nie najwyższa a kładź maluszka na brzuszek w samym pampersie albo bez wtedy dzidzia trochę poleży i poprzyciskaj rączką na bioderka żeby się nóżki układały na żabkę u nas to pomagało i mała się przyzwyczaiła.

Nie wiem co sie dzieje z moim dzieckiem,maly jest marudny ,nie chce spac,bardzo sie slini i ciagle pcha raczki do buzi a wczoraj mial stan podgoraczkowy choc nie jest chory Wszystkie te objawy wskazuja na zabkowanie:szok: ale jeszcze chyba za wczesnie Wyczytalam gdzies,ze objawy zabkowania moga sie pojawic na dlugo przed tym zanim w buzi pojawi sie pierwszy zab Czy wasze maluchy maja podobnie???
0017795676.gif

mysia no niekoniecznie :)
moja koleżanka ma 4 miesięcznego synka, który od miesiąca ma już dwa ząbki na dole :)

Mysia :tak: pewnie ze moga byc objawy zbkowania. Spokojnie moga sie juz pojawiac nawet jak pierwszy zab by wyszedl gdzies za 3 msc :-p

Maciek tez sie slini bardzo i wklada raczki do buzi. Jest marudny ale podejrzewam ze to przez brzuszek albo pogode - ostatnio sporo pada deszcz i sama jestem poirytowana, a co dopiero malenstwo ;-) Z tym ze stanu podgoraczkowego nie mial...

Poogladaj buzke malego i dotknij dziasla zeby zobaczyc czy cos pod nimi jest :tak:

Przegladam forum styczniowek 2009 - wprowadzamy nowe dania i az mnie ciarki przechodza :no: tyle eksperymentow na dzieciach i co poniektore zastanawiaja sie czemu dziecko ma uczulenie :dry: no i wiekszosc preferuje jedzonko ze słoiczkow :sorry2::shocked2:
One sie chyba wzajemnie nakrecaj na to ktora wczesniej poda cos nowego :-p

Szczerze mowiac to gdybym nie musiala to bym nawet Mackowi herbatek koperkowych nie podawala :-p i pierwsze eksperymenty zaczeka ok 5-6 msc:tak:

nimfi pamietaj że my mamy zrobione pranie mózgu współczesnymi zaleceniami, ale większośc z nas mam od 3-4 miesiąca dostawała pokarmy stałe i żyjemy i mamy się dobrze. Od drugiego miesiąca można było podawac dziecku soczki, a od 3 zupki jarzynowe. Ja od czwratego miesiąca kiedy mi ząbki zaczynały rosnąc dostawąłam podobno chleb ze szczypiorkiem:)

reklama
One sie chyba wzajemnie nakrecaj na to ktora wczesniej poda cos nowego :-p:tak:

:tak::tak::tak:, presja otoczenia :-D
No to ja zacznę... ja podałam na łyżeczce dziubelkę jabłuszka startego.:-D Ale Amela nie strawiła, bo wypluła.:-D A pićku nadal nie pije, bo nie chce. Żadne koperki, rumianki, wody, i cuda i wianki ( przenośnia:-D) za nic w świecie nie chce.:no::-D
Zaraz po cycu na łyżeczkę przechodzimy.:tak:

Do góry