reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Zosiulenka,skoro wszystko ok to chyba nie ma sensu wizyta u pediatry.Polska jest chyba jednym z nielicznych krajow,gdzie robi sie usg bioderek,gdzie indziej tylko pytaja czy w rodzinie byly problemy i lekarz oglada nozki,mierzy i patrzy czy klikaja.Gdyby na usg wyszly jakies nieprawidlowosci to pewnie ten lekarz co je robil to by kazal isc na konsultacje.

Ostatnia edycja:
reklama
erupcja nastąpiła :|
zaplamiła ciuszki, pełno tej ropy i krwi jest. Widać, że ją to boli, bo popłakuje tak troszkę dzisiaj.
zapmarta przemywałaś czymś tą rankę? i czy zaklejałaś to czymś?

Zosiulenka jak na usg wszystko wyszło dobrze to się nie przejmuj. Ta wizyta tyle trwa jeśli nie widać żadnych nieprawidłowości. A bioderka moze obejrzeć każdy pediatra, nie trzeba do tego ortopedy. Nie martw się, wszystko jest ok. :tak:

dzięki dziewczyny, musimy tylko rozćwiczyć te przykurczone mięśnie, ale to już nam pani fizjoterapeutka pokaże co robić:tak:
larkaa nic się nie martw, powinno teraz ładnie zacząć przysychać, u naszej Zosi było podobnie wielka gula, erupcja a potem przysychanie. pytałam pediatry co z tym robić, kazał uważać przy kąpaniu by nie moczyć bardzo, a jak się zamoczy dobrze osuszyć i tyle

Mateusz tez ma juz bąbla na rączce ale zadnej ropy tam nie widac. Sine się zrobilo.
Ciekawe czy bedzie erupcja:)
Dziś byla u nas Pani polożna, ktora prowadzi Matka od poczatku i byla w szoku ze tak urósł:) Powiedziala ze to 3 miesieczne dziecko a nie 2:)
aha i z tym pchaniem rączek do buzi to dlatego, że ślinianki ruszają i Maluchy w buzi swędzi:)
I należy pozwalac:)

Nasza Zosia miała usg jamy brzusznej dzisiaj robione no i są bardzo powiększone kielichy miedniczkowe, już w 24 tygodniu mi na to zwrócili uwagę. Poleciałam z tym do pediatry i powiedziała że to poważna sprawa ale musimy iśc do nefrologa, na szczęście zastoju moczu nie ma:) A za dwa miesiące kontrola tego biednego serduszka i mam nadzieje że to wszystko ładnie zarosło i nie muszą nic jej tam ruszac

Nie mam teraz zbyt wiele czasu i bardzo rzadko zaglądam na forum . Dziś jest mi bardzo smutno bo niby bałam się tego płukania kanalika u Maciusia który miał być dziś o 11.00 ale nastawiłam się już że popłacze i problem skończy się raz na zawsze ale niestety Maciuś w środę po południu zaczął bardzo gorączkować , zrobił paskudną kupę i zwymiotował , jak się okazało złapał jakiegoś żołądkowego wirusa. Z wymiotami i kupkami poprawiło się bardzo szybko ale temperatura mimo podawania co 4-5 godzin Nurofenu całą noc i w czwartek nie spadała , robiłam okłady . Dziś w nocy spał już spokojnie i przespał prawie cały dzień , temperatura spadła ale zabiegu nie miał . Po telefonicznej konsultacji zostaliśmy skreśleni z listy bo dziecko musi być idealnie zdrowe . Pani doktor powiedziała że na maj nie ma już wolnych terminów . Rejestracja na czerwiec od 25 maja :szok::-( szkoda gadać . A już byłoby po wszystkim :-(

reklama
Asus to sie nazywa pech.Skad Maciek mogl zlapac tego wirusa?:baffled:
Trzymajcie sie.Wspolczuje wam bardzo:-(;-)

Do góry