reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Moj maly tez nie kocha lezenia na brzuszku, momentalnie wrzask.:angry: Ale jest silny i jak go nosze pionowo, to sztywno trzyma glowke i kreci nia na boki - moj maly inzynier obserwator;-), tylko kiedy jest spiacy, to opiera glowe na moim ramieniu i... zasypia.

A co do glowki, to po urodzeniu miala 36 cm, a po 9 tyg. 42!:szok: lepski z niego facet, ale to po tatusiu.;-)
Czy Wasze dzieci maja rowne glowki, tzn., czy np. z jednej str. jest bardziej plaska? Adas upodobal sobie do spania prawa str., przez co lewajest bardziej wypukla. Pokazywalam to lekarce, ale nie kazala mi nic z tym robic:baffled:

reklama
Czuje drobne nierownosci czaszki na glowce Macka ale wg lekarza wszystko jest dobrze. Wlasnie sie doczytalama ze z ostatniej wizyty u lekarza wymierzono glowke na 40cm :-p ale to i tak nie tak duza jak u emkamek :tak:
No ale nasz maluszek ogolnie jest duzy - wszyscy mowia ze wyglada juz na 3-4 miesiac ;-)

Nimfi u mnie to samo wszyscy mowia ze Gracjanek wyglada na duzo starszego Maly wazy ponad 6 kilo a na dodatek jest dlugi:-) a ma po kim bo tatus ma 191 wzrostu:tak:Moj synus juz wyrosl z prawie wszystkich ubranek od 0-3 i musze mu kupowac od 3-6 miesiecy :-D
0017795676.gif

dziewczyny to podobnie i u mnie Ala prawie najmłodsza ze wszystkich dzieci na naszym forum bo z marac już, a wielka jest babeczka i już ponad 7 kg waży a to malutki żarłok na cycusiu się tak wypasł ;)

My jak byliśmy w szpitalu to wszyscy się dziwlili że Cypuś ma dopiero dwa i pół miesiąca bo wyglada na 4:eek::baffled: no ale nawet widzę różnicę w ciuszkach te co Cypuś nosi teraz Kacperek nosił dużo później

Moja Helka waży tylko 5200, ale wygląda na 4 m-ce. Jest chuda, ale za to długa, nosi już tylko 68( nosi ciuchy co Franek nosił jak miał z 5 m-cy). Mam nadzieję, że zaokrągli się trochę, bo ja uwielbiam pulchne dzieci.
I niestety też nie bardzo podnosi główkę, lubi leżeć na brzuchu, ssie wtedy kciuka (co niestety robi prawie od urodzenia) i na ogół odjeżdża.

reklama
u nas Kalina waży 5900 gram, ale długa jest że hoho, zaczynam pakować już niektóre ciuszki w rozmiarze 68 (z body i ogrodniczek już wyrosła, dobre są jeszcze bluzeczki i rajtuzy) i nosi coraz więcej na 74!! (nie mam pojęcia po kim ona tak ma, bo ja 168 cm a mąż 182 cm):O

Do góry