reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

antar maciek jest zmarzlakiem i to ma po mnie :tak: nawet w takie upaly ma ciagle raczki zimne dlatego zakladam rekawiczki bawelniane na pole - a polarek jest cienki wbrew pozorom.... na nogi nie zakladam mu juz nic poza spioszkami - przykryje cienkim kocykiem :tak:
dzieci na ogół mają zimne rączki..i tym nie należy się sugerować..najważniejszy jest karczek..Blanka też zawsze łapki ma zimne..a jak karczek gorący to wiem, że jej za ciepło:tak: rękawiczek nie odważyłabym się jej założyć przy takiej pogodzie..zresztą krótko jej zakładałam rękawiczki:tak: ja wychodzę z założenia, że lepiej nie przegrzewać maluszka;-)

reklama
antar maciek jest zmarzlakiem i to ma po mnie :tak: nawet w takie upaly ma ciagle raczki zimne dlatego zakladam rekawiczki bawelniane na pole - a polarek jest cienki wbrew pozorom.... na nogi nie zakladam mu juz nic poza spioszkami - przykryje cienkim kocykiem :tak:
a plecki tez ma zimne? to ze dziecko ma zimne raczki nie znaczy ze mu zimno. Ja bym nie zakładała w takie cieple dni pomimo zimnych raczek rękawiczek..moze sprobuj go hartowac :confused:

a ja mam do Was pytanko dotyczące wymiarów główki Waszych Maleństw..jaki wymiar był przy porodzie i jaki przy pierwszej wizycie u pediaty (po sześciu tygodniach życia)?? bo ja nie wiem czy Blance prawidłowo rośnie główka..każdy mówi, że ma małą..mi do tej pory się to podobało, ale poczytałam trochę o małogłowiu i zaczynam się niepokoić..chociaż pediatra powiedział, że wszystko ok..sama już nie wiem:baffled:

Ala przy porodzie miala 34,5 a na 6 tygodni 37,5 no i przy jej gabarytach głowka też wydaje sie mała, ale ja myślę, że jest w normie :)

Witajcie, mam pytanko odnośnie kładzenia na brzuszku. Moja córca (ur. 9 lutego) nie bardzo lubie jak ją kładę na brzuchu, bardzo szybko się złości choć główkę trzyma wzorowo. Trochę lepiej jest jak kładę ją na kolanach w poprzek i nóżki ma niżej. Tylko raz spała przy mnie na brzuszku ale tylko dlatego, że usnęła zamiast ćwiczyć. Jak często kładziecie swoje pociechy na brzuszkach? Czy tylko w zabawie, czy również do spania przy was?

reklama
Do góry