reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

My też właśnie wróciliśmy od dermatologa. Dostałyśmy maśc z antybiotykiem na te odparzenia na szyji, bo skóra jest poprzecinana. Generalnie do tej pory nic nie pomogło, żadne maści, kremy, ani osatnio zasypki, mam nadzieje że teraz pomoże. Do tego oczywiście mamy alergiczkę i żadnych zapachowych kosmetyków, płynów ani nic, i umiar z dietą:(

reklama
a moje dziecko przechodzi samą siebie:) wczoraj spała całą noc..praktycznie cały dzień..musiałam ją na jedzenie wybudzać..dziś znowu przespała całą noc..a teraz...znowu śpi:szok::szok::szok: czy to normalne?? czy mam się martwić, że coś z nią nie tak??
chodzę na spacerki ze znajomymi ze szkoły rodzenia..które mają dzieci starsze o kilka dni (jedna o 2, druga o 6) od Blanki i one są w szoku, że moja Mała tyle śpi..ich dzieci mają z tym problemy:sorry: sama juz nie wiem..wczoraj na spacer budziłam ją godzinę żeby ją nakarmić i ubrać..ile się nagimnastykowałam żeby wybudzić tego małego Szkraba..mówiłam do niej głaskałam a ona otworzyła jedno oko spojrzała na mnie usmiechnęła sie i spała dalej:tak: aż żal było mi ją wybudzać:) aale zjadła oczywiście na śpiąco..ubrałam ja włożyłam do wózeczka i znowu zasnęła:tak: złote dziecko;-)

ewelinka - nie zamartwiaj sie. tylko ciesz! ;-):-D

moje dziecko druga nocke z rzedu przespalo 9 godzin i znowu musialam ja wybudzac na cyca! :-):tak::-D

A u nas przez ten szpital wszystko się poprzestawiało. Cyprianek w dzień w domku śpi około 30 min za to na dworze nawet po 2-2,5 godziny. ale jak w nocy potrafił przespać 6 godzin to teraz budzi się co 2-3 godziny. no ale cierpliwie czekam aż wszystko wróci do normy dla niego ten szpital był pewnie jeszcze większym stresem niż dla mnie

Moj MAks też mi dał w kosc tej nocy. Budził się co 3h. I od 2 do 4 nie spał :( Głowa mi pęka, jestem niewyspana i zła od rana.

Bylismy dzis u pediatry. MOj mały king kong :D wazy 7800 i ma 61 cm. :) :szok::szok::szok::szok:

Pytałam o krem z filtrem, to powiedziała, ze kremy są od 6 miesiąca dopiero. Mamy zasłaniać go przed słoncem.

Jesli chodzi o kleszcze to też nie można zadnych specyfikow narazie stosowac. Dzis kupujemy moskitiere.

MOrfologia wyszła tak o. Maks ma lekka anemie.

Ostatnia edycja:
Zosia często się smieje,z gadaniem to już gorzej .z tatusiem jak przyjdzie z pracy to sobie pogada ze mna to jak ma ochote:sorry:

Cypuś też jest śmieszek:-):-):-) i gaduła właśnie sobie gada do kaczuszki przy macie.

habcia krem na słońca z nivea baby można używać szybciej niż od 6 miesiąca. kacperek jak był mały to miał latem 3 miesiące i my uzywalismy

reklama
Gracanek to tez smiechotek a i pogadac sobie lubi :tak:Czasami to sie juz nawet glosno smieje ale tak rozsmieszyc to go umie tylko tatus:-D
0017795676.gif

Do góry