reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Moja córa już bawi się zabawkami :) Ma ulubioną żabkę o której już pisałam ;-):-) a grzechotki już ładuje do buzi. Właśnie leży na macie edukacyjnej i ma niezłą frajdę! :rofl2::-D:rofl2::laugh2:
Nigdy smoczka nie lubiła, ale za to od kiedy odkryła, że kciuka można possać to uwielbia to robić :)
A raz też mi zrobiła malinkę na przedramieniu, tak się przyssała do niego :rofl2:

reklama
Lajfik noto mamy podobne dzieci bo moj tez za smokiem nie przepada no i uspokajanie go trwa troche dluzej..u nas pieluszka tez opatulamy...musze sprobowac z tym lozeczkiem, ale ja czasami go w dzien tak klade do lozeczka zeby sobie polezal...no i lezy 20minut a potem jest nawolywanie stada "Ejo ejo" ...czyli co powinnam z tego zrezygnowac, zeby zakumal ze jak jest w lozeczku to ma isc spac?

Mam pytanie do mam chłopców : co wiecie na temat wodniaczków ?

Tez mamy wodniaczka. Nam pediatra kazala unosic jajeczka do gory i dopiero wtedy zapinac pieluszke. a jak jajeczka do gory to i pitolek od razu...ile sie nameczylismy na poczatku bo caly czas sie osikiwal bo gora wylatywalo:no::no: podobno ma samoistnie zniknac...teraz czasami juz zapominamy o tym podnoszeniu jajeczek i od razu widac bo zawsze sa te jajca potem wieksze.

Dziewczyny, maluchy się ślinią nie od ząbków a od tego, że "obudził się" na dobre zmysł smaku:-)

Tak, slinianki zaczely dzialac a dziecie jeszcze nie do konca wie co z ta slina zrobic bo sporo jej jest..slyszalam tez ze dzieci od tej sliny pokasluja bo im w gardle siedzi.

Dziewczyny, ja mam pytanie odnoście ciemieniuchy.
Czy wasze dzieci też miały zaczerwienioną główkę w tym miejscu co się łuszczy skóra ??? na razie smarujemy oliwką, jeśli któraś z was ma lepszy sposób na pozbycie się tego to proszę o radę.

Na ciemieniuche najlepszy Salicylol. Ja walczylam oliwka ponad tydzien i dupa blada...Salicylol 2 razy codziennie ..rano i wieczorem i trzy dni i bylo po sprawie. Dla mnie super. W aptece ok. 12zl

Hmm..mate mamy, ale dziecie jeszcze nie wie co ma tam robic..pies ma wieksza frajde

Dziewczyny, ja mam pytanie odnoście ciemieniuchy.
Czy wasze dzieci też miały zaczerwienioną główkę w tym miejscu co się łuszczy skóra ???
na razie smarujemy oliwką, jeśli któraś z was ma lepszy sposób na pozbycie się tego to proszę o radę.

Ja miałam przy synku z tym problem-naj;epiej działa oliwka i czesanie codziennie, a jak się pojawi to oliwka taka ciepła i czapeczka na noc...potem wyczesać, teraz oliwkuję i czeszę i jest ok

a ja musze się przyznać, ze zdrapałam ciemieniuche, bo szczotką nic nie schodziło. I od tamtej pory mamy problem z głowy.

yawlaJa pojechalam do lekarza, bo myslałam ze Maks się przeziębił. Nie wiedzialam wtedy, ze to od sliny :)

lajfik jesteś królową linków jak ty to robisz???
my byliśmy dzisiaj u dermatologa no i potwierdził ,że to trądzik niemowlęcy a wierzę mu bo to najlepszy u nas specjalista i powiedział ,że na to mam Nikodemowi znaleźć panienkę:happy: i gdzie ja mu mam znaleźć jak wszystkie śliczności tak daleko od nas mieszkają .Powiedział ,że jak nie ma panienki :confused2:to w przeciwieństwie do tago jak leczymy trądzik u dorosłych nie należy przemywać spirytusem tylko dużo oliwką i dał jeszcze clotrimazol.Taki trądzikmoże trwać do 6 m-c .Raz może się pojawiać i ginąć ale ok 6 m-c powinien zniknąć .
Trochę mnie uspokoił bo myślałam że to coś gorszego ufff
Acha a spirytus kazł wypić co by się małemu dobrze spało:nerd:

U nas wogole nie bylo ciemieniuchy:tak:Musze sie pochwalic ze moj maly mezczyzna bardzo dzielnie zniosl pierwsze szczepienie Plakal troche wieczorem ale po paru godzinach(przy pomocy suszarki) zasnol w ramionach u taty Tatus oczywiscie zasnol razem z Gracjankiem:-D
0017795676.gif

Wczoraj byłam z Maciusiem u pediatry. Rozwija się prawidłowo , waży 6.300 :-):-):-)

Zabieg płukania kanalika w oczku 8 maja o 11.00 :-:)szok::-( strasznie się boję :-(

Dziewczyny mam pytanko, może głupie, ale już sama nie wiem jak to jest...
Np. mój Daniel będzie miał za chwile 3 miesiące i zaczyna czwarty?? czy konczy drugi i zaczyna trzeci?? Jak to sie liczy? ja już się pogubiłam:baffled:

reklama
Do góry