reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Bartek leżąc na brzuchu też nie podnosi główki, ale poza tym jak go trzymam w pionie albo leży na mnie to potrafi dość długo ją trzymać. Babcia powiedziała że pewnie jest leniwy po mamie, bo ja też nie chciałam 'cwiczyc' na brzuchu.
U nas tak samo gdy trzymam Gracjanka w pionie to trzyma glowke podobnie gdy lezy na tatusiu A na brzuszku lipa:no:Moj synus to tez leniuszek,ma to po tacie:-p
0017795676.gif

reklama
A Cypek raz sobie podniesie główkę a raz nie poza tym ja się tym nie przejmuję aż tak bardzo każde dziecko ma swój rytm i na każdego przyjdzie pora. tak samo jak z chodzeniem jedno zaczyna jak ma 10 miesięcy inne jak 15 i co mamy katowac to drugie nauką chodzenia żeby było tak jak w książce piszą:baffled:

Dokładnie.
A jak trzymasz Łucje na rączkach tak jak di odbicia to podnosi główkę?? czy też nie? bo jeśli podnosi to naprawdę nie ma co się martwić

u nas dokładnie to samo:) Blanka zamiast podnosić główkę to podnosi nogi i pupe do góry..a główka leży:sorry:
a leżenie na brzuszku to traumatyczne przeżycie, które zawsze kończy się mega płaczem:baffled: ostatnio jednak kładziemy ją mimo wszystko..nawet jak się drze:tak: wtedy ma w sobie takie nerwy, że główka trochę do góry idzie:-p

Bartek to samo, podnosi nogi, pupę i się freestylowiec na brzuchu kręci :-D, a potem ryk:sorry:.
Ja staram się nie spinać tym że mój synek mimo swojego wieku nie ma umiejętności które wg mądrych książek powinien mieć. Już dawno się przekonałam że to co tam piszą zazwyczaj dość różni się od rzeczywistości :sorry:.
A na brzuszku kładę B bo ładnie odchodzą mu gazy wtedy :tak:

Jak myslicie, czy jak dziecko wklada do buzi ciagle lewa raczke to moze swiadczyc o predyspozycji do bycia leworecznym? :-p

jezyk ja teraz zakladam tylko kurteczke z polaru albo frotte Mackowi a nozki przykrywam kocykiem - na glowe czapeczka i rekawiczki a tak to jest ubrany jak w domu tj pajacyk i body z krutkim rekawkiem lub body z dlugim rekawkiem i spioszki

reklama
A jak trzymasz Łucje na rączkach tak jak di odbicia to podnosi główkę?? czy też nie? bo jeśli podnosi to naprawdę nie ma co się martwić
Trzyma główkę dość ładnie gdy ją podnoszę do odbicia.
Nasza Lucia też preferuje lewą rączkę, nią głownie macha i ssie, mąż jest leworęczny, czy Łucja odziedziczy tę cechę po nim?

Do góry